Lokaal bestuur

Trainingsaanbod ‘Een goede raad’, voor (nieuwe) Raadsleden. 

KLIK HIER VOOR DE FLYER

Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wij geven raadsleden graag een vliegende start en goede raad. Speciaal voor raadsleden ontwikkelden we een leerlijn op het gebied van bestuur, beleid en financiën. Kom beslagen ten ijs en leer meer over veelvoorkomende valkuilen, do’s and don’ts. Onze professionals staan klaar om hun kennis te delen met de verkozen raadsleden en hen goed op weg te helpen.

Onze leerlijn bevat een basismodule:

1. De basics op het gebied van besturen en beleid. – Paul Hofstra en Peter Verheij

Daarnaast bieden wij drie aanvullende (keuze) modules:

2. Sturen of gestuurd worden? – over regionale samenwerking en brede welvaart; – Peter Verheij en Ward Stadhouders

3. De diepte in met financiën en rechtmatigheid – over het lezen van een begroting en jaarrekening en de rechtmatigheidsverklaring; – Ismael el Barzouhi en Peter Verheij

4. Alles is data - is data alles? – over het belang van het effectief inzetten van data voor beleid en over IT-informatiebeveiliging. – John van der Burg en Naoual Ezzamouri

Raadsleden kunnen onze e-learnings volgen op het moment dat het hen zelf uitkomt en daarna komen we graag (mogelijk online) langs voor een interactieve werksessie om de raadsleden op weg te helpen. Iedere module bestaat uit twee e-learnings van ongeveer een uur. De basismodule bevat drie e-learnings.

Kennisgebied
Bestuur, Beleid en Financiën.

Bestemd voor
(nieuwe) Raadsleden

Docenten
Peter Verheij RA, Paul Hofstra, Ismael el Barzouhi, Ward Stadhouders, Naoual Ezzamouri en John van der Burg.

Tijdsduur
4-16 uur

Prijs
De prijs hangt af van het aantal deelnemers en de keuze modules. Neem contact op voor meer informatie. Wij maken graag een programma op maat voor uw gemeente.

Contact
In bovenstaande flyer vertellen we meer over ons aanbod, de achtergrond en mogelijkheden. Nieuwsgierig of geïnteresseerd? We maken graag een afspraak. Voor meer informatie, neem contact op met:

Peter Verheij RA MSc via p.verheij@vbprofs.nl / +316 23 97 57 19 of                
Harold Heitink via h.heitink@vbprofs.nl / +316 57 94 12 16