Microsoft Excel training 2019

Namens Vanberkel presenteren wij u een Excel Experience. In vijf avonden nemen de trainers Volkert Hageman van Drill en Niels van Dijk u mee door de mogelijkheden die Excel te bieden heeft.

Excel van A tot Z

We beginnen bij de basis met de belangrijkste formules, en gaan verder met Draaitabellen, zoekfuncties, en eindigen op de laatste avond met programmeren in Visual Basics (het schrijven van Macro’s)

Volkert en Niels zijn ervaren Excel-specialisten die Excel voor van alles en nog wat hebben ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van financiële maandrapportages, Planningsprogramma’s, controleprogramma’s en nog veel meer. Door het combineren van de diverse technieken bouwen zij geautomatiseerde systemen die taken uitvoeren die normaal een aantal dagen werk zouden betekenen.

Het centrale thema van de cursus is de ontwikkeling van een financiële maandrapportage. Per avond worden een aantal technieken behandeld die een onderdeel uitmaken van een dergelijk financieel rapport. De avonden zijn opvolgend, maar zijn ook zeer goed los te volgen.

Avond 1
1 oktober 2019: Belangrijke basis formules Level I
In de eerste avond komen de basis formules aan bod. De belangrijkste formules om data te bewerken, zoekfuncties, en algeba-formules worden stap voor stap behandeld.

Avond 2
8 oktober 2019: Combineren van formules Level II
De tweede avond gaan we formules combineren om nog slimmere toepassingen te maken.

Avond 3
15 oktober 2019: Dashboard bouwen met draaitabellen
Na het maken van formules gaan we aan de slag met draaitabellen om de gegevens weer te geven in overzichtelijke rapporten en dashboards.

Avond 4
22 oktober 2019: Excel Macro’s gebruiken met Visual Basics Level I
Door macro’s te bouwen kunnen we een boel taken die we in Excel doen verder automatiseren. Op deze vierde avond worden de basisprincipes van Macro’s behandeld en worden de eerste stappen gezet naar het programmeren in Visual Basics.

Avond 5
29 oktober 2019: programmeren met Visual Basics Level II
Op de laatste avond gaan we nog een stapje verder met programmeren. Op deze avond maken gaan we zelf formules maken die we kunnen inzetten om bijvoorbeeld: een BSN te controleren en meerdere zoekresultaten uit één tabel te krijgen.

Praktische informatie:
Kosten € 200,- excl. BTW per avond (incl gebruik laptop Vanberkel)
Kosten € 150,- excl. BTW indien u gebruik maakt van een eigen laptop

Excel versie Nederlands

Locatie: NH Zoetermeer Danny Kayelaan 20

Tijdstip: 18:00 tot 21:30 (incl diner in de vorm van broodjes)

PE-punten:  3 PE –punten per avond

undefined

 

Contact

HR
+31 793600246

Delen