18 september 2015

Flexiblisering arbeid BIG4

In 2009 en 2010 hebben we verscheidene gesprekken gevoerd over flexibilisering van arbeid met alle grote accountantskantoren, hierna aangeduid als “BIG4”. Deze gesprekken waren inspirerend en hebben mede richting gegeven aan Vanberkel Professionals.

Het intrigerende aan deze gesprekken was dat enkele van de BIG4 openstond om te experimenteren met inhuur in busy season op kleine schaal. Er werden meer argumenten aangedragen om het niet te doen. De achtergrond hiervan was met name kwaliteit gedreven, niet goed voor de samenhang in de groep, dit is niet de oplossing of we redden het gemakkelijk met onze huidige bezetting.

Door de jaren heen zie je hierin wel een ontwikkeling dat de BIG4 de strategie hebben gewijzigd en nu gebruik maken van 10-15 procent flexibele inhuur in busy season. Er worden vele ervaren RA’s ingehuurd, maar ook op de niveau’s er onder worden vele professionals tijdelijk ingezet.

Vanberkel Professionals kijkt graag terug naar de ontwikkelingen in het beroep in de afgelopen jaren. De grootschalige inzet van flexibel personeel heeft ons niet verbaasd. In 2015 is het wel lastiger om in te schatten hoe dit de komende vijf tot tien jaar zich gaat ontwikkelen?

Graag dagen we je uit om ideeën op dit gebied met ons te delen.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via