Bijeenkomst "In control zijn Lokaal Bestuur"

28 september 2017

Op 19 en 26 september hebben wij de bijeenkomst "In control zijn van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen" georganiseerd.

Onze collega Elma was hierbij aanwezig en heeft een verslag geschreven over deze geslaagde bijeenkomst!

Dinsdagmiddag 19 september was in het Afas stadion in Alkmaar een bijeenkomst voor financiële medewerkers van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Voor deze bijeenkomst waren voor de accountants onder hen ook PE punten te verkrijgen. De thema’s die aan bod kwamen was onder andere ‘Macrovisie’. Wat komt er in de komende periode allemaal nog op gemeenten af. Een volgend onderdeel wat aan de orde kwam was ‘Interne controle (IC) in relatie tot de verbijzonderde interne controle (VIC): wat is nut en noodzaak’. Aan de hand van een aantal stellingen werd een interactieve sessie in gang gezet waarop de aanwezigen volop met elkaar in discussie gingen. De interactie tussen de deelnemers was groot en de meningen werden met elkaar gedeeld. Het deel voor de pauze, waarin overigens heerlijke en gezonde smoothies werden geserveerd, werd afgesloten met het in control statement wat gemeenten vanaf 2020 moeten gaan verstrekken. Na de pauze werd het onderwerp ‘Data in de interne beheersing’ behandeld waarbij aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden werd ingegaan op data-analyse in gemeenteland. Heel goed toepasbaar voor veel aanwezigen. Als laatste onderdeel werd de relatie met de externe accountant besproken. Er werd ingegaan op de eisen inzake COS6.10 en het auditproof maken van je balansdossier. Ook hier namen de aanwezigen weer volop deel aan de stellingen en discussies. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige borrel waar velen nog lang bleven hangen.

 

Namens Vanberkel Professionals aan de deelnemers, bedankt voor jullie komst en aan onze collega's, bedankt voor het organiseren van deze zeer geslaagde bijeenkomsten!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen