De Woningwet in de schijnwerpers

27 november 2018

Door Edna Mujkanovic

Congres Woningwet Barometer 2019 Feedback & Forward

Op 30 januari 2019 organiseert Vanberkel Professionals op Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn het Congres Woningwet Barometer 2019 Feedback & Feedforward met bijdragen van De Autoriteit woningcorporaties en Aedes. Wij bespreken hier de uitkomsten van onze Woningwet Barometer, maar gaan ook in op actuele ontwikkelingen. Het doel van deze bijeenkomst is om feedback te geven over de afgelopen 3 jaar van implementatie van de Woningwet en feedforward te maken hoe nu verder vanuit de praktijk en de evaluatie van de Woningwet.

Woningwet Barometer Vanberkel Professionals

De Woningwet is complexe materie. In onze praktijk merken wij dat veel corporaties nog zoekende zijn naar goede handvaten om de wet te interpreteren en te implementeren. Hier willen we graag een bijdrage aan leveren. Daarom hebben wij een onderzoek ontwikkeld, waarbij de focus ligt op de implementatie van de Woningwet door corporaties: De Woningwet Barometer. Met dit instrument geven wij, aan de hand van een zelfassessment, inzicht in hoeverre uw corporatie op hoofdlijnen voldoet aan de Woningwet. Ook kan een vergelijking worden gemaakt tussen de eigen corporatie en andere corporaties. Wij geven u tijdens ons congres feedback over de implementatie van de Woningwet in de sector.

Evaluaties Woningwet

De commissie van Bochove die in opdracht van branchekoepel Aedes een evaluatie van de Woningwet uitvoerde, concludeerde eerder deze week dat de Woningwet ervoor gezorgd heeft, dat woningcorporaties zich meer op hun kerntaken richten. Ook het ministerie BZK is bezig met de evaluatie van de Woningwet. De resultaten worden binnenkort verwacht.

Tijdens ons congres geven wij u in onze feedforward een visie hoe we als sector voorwaarts kunnen en moeten met de evaluatie van de Woningwet, binnen de kaders die de wet ons stelt.

Wanneer u bijdraagt aan het onderzoek, zijn aan deelname van het congres geen kosten verbonden. Meld u hier aan!

Edna Mujkanovic is sinds 2017 als interim professional en woningcorporatie governance specialist werkzaam bij Vanberkel Professionals

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen