Evaluatie Woningwet

16 november 2018

Door Edna Mujkanovic

De evaluatie van de Woningwet staat voor de deur. Tijdens het Congres Woningwet Barometer Feedback & Forward maken wij de verbinding tussen ons onderzoek en de evaluatie van Aedes.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken werkt momenteel aan de evaluatie met betrekking tot het functioneren van de Woningwet, de resultaten daarvan worden dit jaar verwacht. Op verzoek van Aedes evalueert de commissie-Van Bochove de Woningwet.

Zowel het rapport van het ministerie BZK als het rapport Van Bochove worden aan de Tweede Kamer aangeboden. De uitdaging voor de corporaties is om de uitkomsten te vertalen naar concrete acties. Dit betekent dat standpunten en prioriteiten duidelijk moeten zijn. Het houdt ook in dat de corporaties zicht moeten hebben op waar zij zelf staan.

Door onze ervaringen bij woningcorporaties, merken wij dat zelfs drie jaar na invoering van de Woningwet veel corporaties nog zoekende zijn naar goede handvaten om de wet te interpreteren en implementeren. Vanberkel Professionals wil vanuit haar betrokkenheid bij woningcorporaties graag haar bijdrage aan de dialoog leveren. Daarom doen wij een laagdrempelig onderzoek, waarbij onze focus ligt op de implementatie van de Woningwet door corporaties. Om dit goed in beeld te brengen hebben wij De Woningwet Barometer ontwikkeld.

Met de Woningwet Barometer geven wij, aan de hand van een zelfassesment, inzicht in hoeverre een corporatie op hoofdlijnen voldoet aan de Woningwet. Ook kan een vergelijking worden gemaakt tussen de eigen corporatie en andere corporaties. Tijdens ons Congres Woningwet Barometer Feedback & Forward, dat eind januari zal worden gehouden, presenteren wij de uitkomsten van het onderzoek en gaan wij met corporaties in gesprek over de uitkomsten. Meer informatie volgt binnenkort.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen