Wat een dag, wat een enthousiast publiek en wat een topsprekers!

26 juni 2019

Mijn naam is Ghasem Nosrati en ik ben sinds een jaar werkzaam als Interim Professional bij Vanberkel Professionals.

Afgelopen donderdag heb ik deel mogen nemen aan het jaarlijkse evenement ‘Perspectief in Public Finance’, georganiseerd door Vanberkel professionals in samenwerking met Het Zijlstra Center for Public Finance Control Governance and Leadership, met als thema ‘Integriteit en Soft Controls’.

Na ruim anderhalf uur in de auto te hebben gezeten, kom ik rond 12.30 aan op De Landgoederij in Bunnik. Nadat ik me heb aangemeld en mijn naambadge heb ontvangen, druppelen langzaam de eerste deelnemers binnen. Met ruim 200 deelnemers uit de publieke sector, waar de meesten werkzaam zijn als Concerncontroller, Financieel Adviseur en zzp’ers, is de opkomst bijzonder hoog!

Om 13.30 ging het programma van start met Gerda van Dijk als Dagvoorzitter. Eric van den Bergh nam ons mee in het thema van integratie binnen organisaties. Vanuit de sociale psychologie werd het thema verder belicht en passeerden termen als “Toxic triangle”, “attributietheorie” en “availability bias” de revue.

Na een korte pauze gingen we aan de slag met vier workshops waaruit gekozen kon worden. Ik heb met enorme interesse mogen luisteren naar Arthur Izeboud en Ronald Stevens, over het thema: ‘Waarderend onderzoeken is basis voor een gedragen, blijvend verandering’. In deze interactieve sessie werd met behulp van het appreciative inquiry model toegelicht hoe je te werk kan gaan in de audit met een positieve emotionele houding. Dit kan, volgens de heren, leiden tot een positieve bijdrage en blijvende verandering om een organisatie naar een hoger niveau te tillen. De tweede workshop, die ik gevolgd heb, werd verzorgd door Rob Christiaanse, Naoual Ezzamouri en Jos Meassen met als thema ‘Data gestuurde storytelling in control’. Hierin werd een praktijkvoorbeeld uit gemeente Rotterdam behandeld om de kracht van data te laten zien. Verder werden tips gegeven hoe organisaties data het best kunnen gebruiken en monitoren om inzichtelijke dashboards te ontwikkelen.

Na het nuttigen van een heerlijke maaltijd werd het programma voortgezet met niemand minder dan Pieter de Rijk.  Met een serieuze en goed voorbereide presentatie dacht het publiek dat er een interessante inkijk zou worden geven in het Duitse diesel schandaal, maar het ontrafelde zich een zeer amusant cabaret stuk.

Het programma werd afgesloten met een paneldiscussie en enkele interessante vragen vanuit het publiek.

Een onvergetelijk programma, dat volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

'Perspectief in Public Finance 2020' met als thema ………?

 

Ghasem Nosrati

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen