Wat hebben Jiskefet, een geweldige barbecue, goede sprekers en een cabaretier met elkaar gemeen?

24 juni 2019

Wat hebben Jiskefet, een geweldige barbecue, goede sprekers en een cabaretier met elkaar gemeen?

Wat hebben Jiskefet, een geweldige barbecue, goede sprekers en een cabaretier met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet zoveel, behalve op de tweede editie van het seminar  Perspectief in Public Finance van Vanberkel professionals en het Zijlstra Center.  Een dag vol boeiende inhoud, humor en goed eten in een fantastische sfeer op een prachtige locatie!

Na het geweldige succes van vorig jaar was het afgelopen donderdag weer zover, de tweede editie van het seminar Perspectief in Public Finance. Dit jaar was het thema: integriteit en soft controls. Als register accountant, interim professional én DISC trainer twee onderwerpen die direct mijn interesse hadden. Naast het inhoudelijke deel, is deze dag voor mij ook altijd weer een reünie waarin je weer veel oud collega’s en (voormalig) opdrachtgevers spreekt. Een ultieme dag om je netwerk te ontmoeten!

Rob van Eijbergen nam ons in de centrale aftrap mee in het begrip integriteit, waarbij Kees Prins met een van zijn typetjes Rob op een fenomenale manier ondersteunde. Op een voor Kees karakteristieke wijze én met een zeer verhelderend voorbeeld was in een klap duidelijk wat integriteit is. Al ben ik wel gaan twijfelen of je het nu moet uitspreken als ingriteit of íntegriteit?

Soft controls, soft of niet? Deze vraag stellen is veel makkelijker dan deze beantwoorden. Dat er nog een wereld te winnen is voor de soft controls, dat hebben Tjerk Budding en Loubna Zarrou ons wel duidelijk gemaakt, evenals het nut en de noodzaak. Theorie gecombineerd met leuke oefeningen maakte er een interactieve workshop van waarbij we ook kennis maakten met appreciative inquiry.

Gerda van Dijk en Eric van den Bergh hebben ons een inkijkje gegeven in het systemisch werken. Een methode waardoor je op een andere manier naar je organisatie/afdeling kijkt en zo symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk krijgt.

Na het inhoudelijke gedeelte was er tijd voor ontspanning, een heerlijke BBQ zorgde voor de inwendige mens. Tijd ook om “te netwerken” en nieuwe mensen te leren kennen. Als afsluiting van de dag volledige ontspanning tijdens de geweldige fakespeech van Pieter de Rijk, die op ludieke wijze “de verschillen” tussen Duitsland en Nederland aanstipte.

Al met al een zeer geslaagde dag! Een goede organisatie gecombineerd met een interessant inhoudelijk programma en voldoende mogelijkheden om ontspannen met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Ik kijk al weer uit naar de derde editie in 2020!

 

Patrick Schouten

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen