Herken jij ook je vakantie in je werk?

24 oktober 2019

Vakantie is een moment om lichaam en geest tot rust te brengen. Even uit de drukke en soms hectische omgeving van de dagelijkse beslommeringen thuis en op werk.

Reizend door Indonesië van Jakarta naar Denpasar moet ik zeggen dat dat goed wil lukken. Nu net een weekje onderweg door deze prachtige georganiseerde chaos vol (schijnbare) tegenstellingen is het een mooi moment om eens te reflecteren op mijn eerste (bijna) 2/3 jaar in dienst bij VanBerkel Professionals. 

Na een 20 urige vlucht (incl. powernap verstorende overstap op Medan) kwamen we aan op Jakarta waar het warme, beetje klamme tropenklimaat om ons heen is gevallen als het comfortabele deken waar naar hunkert als je denkt aan de regenachtige, gure start van oktober in Nederland. Vanaf de luchthaven hebben we ons direct ondergedompeld in de zelfregulerende verkeersjungle om bij een aan de andere kant van de stad gelegen treinstation te komen, om van daar de trein naar Bandung te nemen. Vol energie en een gevoel van volledige vrijheid start de vakantie. Hoe raar dit ook klinkt deed mij dit denken aan mijn start bij VanBerkel: Het gevoel van de comfortabele deken die om je heen valt, is eenzelfde als die van mijn introductiegesprekken bij VanBerkel. Evenals de energie en vrijheid die ik ook voel tijdens mijn werk. 

De treinreizen van Jakarta naar Bandung, en na een goede nacht slaap door naar Jogjakarta, gaan door hoogbouw, sloppenwijken, over bergen en langs diepe dalen, en door prachtige rijstvelden. Dit afwisselende decor doet mij denken aan mijn eerste klus als financial controller in het altijd verassende sociaal domein, waar de veelal prachtige oplossingen en structuren af en toe abrupt worden afgewisseld met zaken die vragen om de handen uit de mouwen te steken. 

In Jogjakarta hebben we een bijzondere rondleiding gehad in het Kraton door een letterlijk en figuurlijk ver-familielid van mij. Ook hebben we een zonsopgang bij de Borobudur bekeken. Leuk en tegelijkertijd erg verrassend en leerzaam, net als ‘Perspectief op public finance’ en de seminar over blockchain in de publieke sector van VanBerkel.

Van Jogjakarta zijn we via Malang en vanaf daar met een snorder, over volgens googlemaps niet bestaande wegen, in Cemorolawang aangekomen, om daar de zonsopgang bij de Bromo vulkaan te kunnen bekijken. Alhoewel de lengte en vermoeidheid van deze tocht mij deed denken aan de net iets te lange werk-dagelijkse files op de A4, herken ik het om moeten kopen van tolbeambten, wegwerkers en locals met een slagboom op hun ‘oprit’, gelukkig niet in mijn eigen werk. Wie weet een mooie casus voor de fraudetrainingen van VanBerkel? De zonsopgang was het in ieder geval wel de moeite waard. 

Later hebben wij deze zonsopgang toch nog even weten te overtreffen met een zonsopgang bij de zwavelvulkaan van Ijen. Die is naar mijn inzien net iets mooier en iets unieker, o.a. door de blauwe vlammen. Net zo uniek als de Lapland-doelstelling van VanBerkel? Wie zal het zeggen, mijn agenda zit de komende week in ieder geval vol met afspraken bij de onderwaterwereld rond Nusa Lembongan en wat andere willekeurige strandbedjes op Bali. Om daarna weer vol goede energie te starten aan een nieuwe klus bij VanBerkel. 

Groetjes vanaf een van de betere flexplekken, 

Victor 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen