Mijn eerste maanden

25 oktober 2019

Mijn naam is Sidney Baker en ik werk nu 2 maanden bij Vanberkel professionals. Mijn achtergrond ligt in de openbare audit praktijk waarin ik in totaal 5 jaar heb gewerkt.

Via m’n netwerk ben ik dit jaar in contact gekomen met een resource collega van Vanberkel Professionals. Binnen afzienbare tijd was een eerste kennismaking gepland waarbij ik zelf een leuke ontmoetingsplek mocht kiezen. De eerste kennismaking verliep vervolgens onder het genot van een bitterbal en een drankje waarbij ik direct het gevoel van een warm welkom kreeg. De focus op de publieke sector en de uitgebreide mogelijkheden tot zelfontplooiing bij Vanberkel waren voor mij de belangrijkste onderdelen van het gesprek. Op basis van de goede eerste klik is vrijwel direct een vervolggesprek ingepland waarbij ik de mogelijkheid heb gekregen om vragen te stellen en de organisatie nog beter te leren kennen. Na een laatste gesprek ben ik mijn nieuwe hoofdstuk bij Vanberkel professionals begonnen.

Inmiddels heb ik alweer twee maanden ervaring en kan ik met een gerust hart zeggen dat de overstap me erg goed is bevallen. Op 2 september ben ik mijn eerste werkdag begonnen met een introductiedag op kantoor. Bij deze aftrap heb ik alle nieuwe collega’s leren kennen en zijn we op een informatieve wijze welkom geheten binnen het bedrijf. In de weken daarna heb ik mijn coach en leidinggevende ontmoet en heb ik bij de eerste werkuitjes ook andere collega’s leren kennen.

Mijn eerste opdracht is momenteel bij de Audit dienst rijk waarbij ik als auditor verantwoordelijk ben voor het uitvoeren van systeemgerichte en gegevensgerichte controlewerkzaamheden. De controles voer ik uit op verschillende financiële processen binnen het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Het kunnen combineren van mijn audit ervaring met deze maatschappelijke rol is voor mij een goede match. In deze rol kan ik van waarde zijn voor de klant en daardoor een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen