Mindfulness Training bij Vanberkel Professionals

4 oktober 2019

Interim Professional, Monique Langbroek, heeft de Mindfulness Training gevold op de Trainingsdag van Vanberkel Professionals en deelt haar ervaring in de onderstaande blog.

Op 5 september jl. was het weer tijd voor onze jaarlijkse Vbprofs trainingsdag. Op deze middag/avond worden een viertal trainingen aangeboden waaruit één training gekozen kan worden. Vaak zijn dit trainingen omtrent vaktechniek en de laatste actualiteiten, maar er zit tenminste ook altijd één ‘zachter’ onderwerp bij. Dit jaar was dit een cursus mindfullness.
Omdat ik in het verleden bij een vorige werkgever als eens een cursus mindfullness had gevolgd, leek het mij leuk om dit onderwerp nogmaals te doen.

De cursus werd afgetrapt met een korte voorstelronde en het bekende “Wat verwacht jij van deze cursus”. Hierna begonnen Mirella en Renate (onze docenten) met een kort theoretisch deel, maar al snel bleek dat de theorie ook afgewisseld zou worden met wat oefeningen.
De eerste oefening die we mochten doen was met je ogen dicht focussen op je ademhaling en je hoofd helemaal leeg maken. Na deze oefening was ik volledig ontspannen!
De tweede oefening was dat we door de ruimte moesten lopen, terwijl we weer op onze ademhaling moesten letten, terwijl er rustgevende muziek gedraaid werd. Als deze muziek stopte moest je met de collega waarmee je oogcontact maakte een gesprek aangaan over een persoonlijke vraag die de docenten stelden. Ik moet bekennen dat ik er een beetje ongemakkelijk van werd en toch in de buurt bleef bij de voor mij meest veilige collega’s.

Voor het avondeten deze we nog ademhalingsoefening welke 15-20 minuten duurde. Terwijl wij focuste op onze adem, moesten we verschillende onderdelen van onze lichamen afgaan en deze bewust aanvoelen. Ik weet niet of het kwam doordat ik in de ochtend al vroeg aan het werk was, of dat ik volledig ontspannen was, maar volgens mij ben ik een paar keer in slaap gevallen. Gelukkig begreep ik van meerdere collega’s dat ik niet de enige was!

Na het avondeten gingen we aan de slag met wat lichte yoga oefeningen om ervoor te zorgen dat we geen dip zouden krijgen na het avondeten. Hoewel dit natuurlijk goed bedoeld was, is het toch wat ongemakkelijk om sommige oefeningen uit te voeren met je collega’s, waardoor we zo nu en dan toch even moesten giechelen! Na deze oefening hebben we nog wat theorie meegekregen en geëvalueerd.

Al met al was het een hele leuke cursus en heb ik zeker wat handvaten meegenomen van deze cursus!

 

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen