Hoe ik de sollicitatieprocedure bij Vanberkel Professionals heb ervaren?

8 april 2020

Het is inmiddels een week geleden dat ik ben gestart bij Vanberkel Professionals.

Ondanks dat mijn eerste week anders is verlopen dan normaal, heb ik een warm welkom en een leuke en informatieve digitale introductie gehad. Niet te vergeten heb ik ook prachtige bloemen ontvangen, die natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM zijn bezorgd.

Even een kort stukje over mezelf, voordat ik mijn ervaringen deel omtrent de sollicitatieprocedure. Mijn naam is Laila Aazouz en ik ben 27 jaar. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en zit in de afrondende fase van de HBO opleiding Finance & Control. Mijn werkervaring heb ik opgedaan bij zowel commerciële- als non-profitorganisaties. Hier heb ik voornamelijk gewerkt op de afdeling Finance & Control. Daarnaast, ben ik ook werkzaam geweest bij een Big Four kantoor in Rotterdam op de audit afdeling, waar ik met name voor gemeenten werkte. Naast het werken en studeren reis ik heel graag, vind ik het leuk om met familie en vrienden gezellig te eten, bordspelletjes te spelen en nog veel meer andere leuke dingen te doen. Maar af en toe relaxen met een leuk boek is zeker ook iets wat ik fijn vind om te doen.

Voordat ik kon starten bij Vanberkel Professionals heb ik natuurlijk een sollicitatieprocedure moeten doorlopen, maar misschien wel leuk om jullie ook mee te nemen in hoe ik bij Vanberkel Professionals ben terechtgekomen. Na een tijdje gedacht te hebben dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben gekomen, ben ik in contact gekomen met een recruiter van een bedrijf dat andere bedrijven en instellingen ondersteunt bij het optimaliseren van administratieve processen. Dit trok enorm mijn interesse. Na een gesprekje te hebben gehad met de recruiter over het bedrijf, was ik benieuwd naar een persoonlijke ervaring. Bayram, een collega van Vanberkel waar ik in het verleden mee heb gewerkt, heb ik een berichtje gestuurd om naar zijn persoonlijke ervaring te vragen met dit bedrijf, niet wetende dat hij inmiddels bij Vanberkel werkt. Na het een en ander te hebben besproken, heeft hij mij ook laten weten dat hij er inmiddels niet meer werkt en bij Vanberkel werkt. Hier heeft hij het een en ander over verteld, waardoor ik meteen enthousiast werd en ben gaan kijken op de website. Hierna heb ik ook nog even contact gehad met Buket, waar ik in het verleden ook kort mee heb samengewerkt. Ook met Buket heb ik een heel fijn gesprek gehad, waarop zij voorstelde om mij voor te stellen aan Darah voor een telefonisch gesprek.

De eerstvolgende werkdag werd ik al gebeld door Darah, waar ik een leuk en informatief gesprek mee heb gehad. Hierna volgde al snel een eerste sollicitatiegesprek, waarbij het voornamelijk draait om de sollicitant. Tijdens dit gesprek kwam natuurlijk naar voren wie ik ben, wat ik allemaal doe en waar mijn werkervaring uit bestaat. Echter, was ik positief verbaast over de vraag wat ík wilde. Dit gesprek bevestigde mijn enthousiasme en het beeld dat ik had van Vanberkel. Hierna volgde al gauw een tweede gesprek en ik was diep onder de indruk van het bedrijf en de inmiddels collega’s die ik heb mogen leren kennen tijdens de gesprekken.

Inmiddels zijn we een week verder en zijn mijn verwachtingen overtroffen!

Mocht je na het lezen van mijn ervaring nog met vragen zitten of interesse hebben in een kennismaking, schroom dan niet om contact op te nemen met Darah Van Der Plas-McGurn, Manager Werving en Selectie via: d.vanderplas@vbprofs.nl .

Uiteraard ben ik ook bereikbaar voor vragen via de e-mail l.aazouz@vbprofs.nl of op het telefoonnummer 0653287983.

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen