Proces Mining voor de publieke sector

27 april 2020

Wat een inspirerende en innovatieve werkgever heb ik toch. Deze week mocht ik, Bertel Geerts, een online training Process Mining volgen. Er ging een wereld voor me open.

Process Mining is een methode om processtappen te analyseren op basis van grote hoeveelheden data in de aanwezige IT-systemen. De focus ligt daarmee niet op wat er is gebeurd (traditionele managementinformatie) maar beantwoordt de vraag waarom iets heeft plaatsgevonden (het proces).

Een process mining scan uitvoeren geeft verrassende inzichten.

Zo bleek bij meerdere publieke organisaties de grootste spend - inkoop – gemiddelde 45% van alle transacties op de happy flow (de meest efficiënte procesgang) te zitten. Afwijkingen ten opzichte van de 'happy flow' aanpakken, werkinstructies aanpassen, risico's in het proces mitigeren en specifieke data analyses & dashboards uitvoeren levert waardevolle stuurinformatie én besparingen op voor de gehele organisatie.

Process mining biedt vele professionaliseringskansen. Heeft u interesse om de thermometer in de werkprocessen van uw organisatie te steken? Een vlootschouw voor één of meerdere afdelingen? Neem dan contact op met Niels de Vries (n.devries@vbprofs.nl, 06 10 07 55 98) of Naoual Ezzamouri (n.ezzamouri@vbprofs.nl, 06 13 13 21 22).

Zowel de afstemmingsmomenten als de data- en procesanalyses kunnen online plaatsvinden, waarmee process mining van kop tot staart ook tijdens deze bijzondere periode kan plaatsvinden.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen