Mijn werkdag in quarantaine

18 maart 2020

Het begon als een ver-van-mijn-bed-show, het beruchte Corona virus in China.

Veel zieke mensen, doden en een negatief reisadvies naar Azië, verschrikkelijk nieuws dat steeds dichterbij kwam. Van de eerste patiënt in Nederland naar heel het land in quarantaine. Iets dat heel ver weg leek is nu onderdeel van ons dagelijks leven (iets met globalisering, maar dat is weer een ander verhaal).

Mijn thuiswerkdagen zijn nu heel anders dan voorheen. Inmiddels lijkt het of ik in een film leef met al mijn virtual bezigheden. Ik als interim professional neem jullie middels deze blog graag mee in mijn werkdag in quarantaine. Hoe overleef ik mijn werkdag, hoe plan ik mijn werkdag in, wat gaat er in mij om en hoe ga ik hier allemaal mee om.

Als millennia heb ik een druk bestaan en probeer ik elke minuut van mijn dag te benutten. Dit doe ik normaal gesproken door te werken, sporten, lunchafspraken, familiebezoeken, etentjes hier en daar, je kent het vast allemaal wel. Het sluiten van alle horecagelegenheden en sportscholen afgelopen zondag 15 maart jl. was dan voor mij ook een harde klap. Dit was voor mij een besefmomentje hoe ernstig de situatie is en het geen ver-van-mijn-bed-show meer is. Het onthouden van sociale contacten moet serieus genomen worden en hopelijk houdt iedereen zich daar nu ook (zoveel mogelijk) aan. Met tranen in mijn ogen keek ik maandagavond dan ook naar de persconferentie van onze minister-president Mark Rutte. Het lijkt allemaal zo onwerkelijk terwijl ik keek gingen gevoelens als angst en machteloosheid door mij heen. Tegelijkertijd bedacht ik ook gelijk allemaal ideeën van hoe ik de komende weken zal doorbrengen. Dit deed ik vast niet alleen, want inmiddels is heel mijn dagelijkse leven omgetoverd in een ‘virtual life’. Sportlesjes, yogalessen, colleges, vergaderingen, afspraakjes met vriendinnen, bezoekjes bij grootouders en etc. gebeuren nu allemaal online. Vast allemaal heel herkenbaar voor jullie allemaal, maar hoe plan ik al die activiteiten nou allemaal en hoe behoud ik mijn routine? Dat gaat als volgt:

Dinsdag 17 maart 2020

 • 07.00 uur:
  Mijn wekker gaat af, ik rek strek, poets mijn tanden en bid vandaag dat iedereen die gezond is gezond blijft en, de zieken herstellen en de nabestaande van de overledenen wens ik veel kracht en sterkte toe.
 • 07.30 uur:

Ik zet een lekkere kop thee en begin met het openen van mijn mailbox, maak mijn to do list, beantwoord mijn mailtjes en start met mijn werkdag.

 • 09.00 uur:

Normaal gesproken sport ik bijna dagelijks bij de leukste sportschool voor vrouwen, BBB Healthboutique! Als alternatief zijn er nu live lesjes via Facebook. De BBB30 les van één van de lieve coaches zorgt dat ik mij vandaag weer energiek voel.

 • 10.00 uur:

Na mijn 30 minuten workout en een warme douche ga ik weer verder met mijn werk onder het genot van een voedzaam ontbijtje.

 • 12.00 uur:

30 minutes YOGA TIME + LUNCH TIME!!

 • 13.00 uur:

Work, Work, Work, Work: Ik ben momenteel bezig met een verbijzondere intere controle voor de gemeentes Maasdriel en Zaltbommel. Tijdens mijn werk probeer ik zoveel mogelijk contact te houden met mijn collega’s door te bellen, Skypen, mailen en alle andere mogelijke manieren om vanuit huis te communiceren. Doordat nu bijna iedereen vanuit huis werkt is de server vaak overbelast. Dit kan erg vervelend zijn wanneer je net zo lekker aan het werk bent. Een tip hierbij is om in overleg samen met je collega’s een oplossing te vinden door bijvoorbeeld offline te werken of op een ander tijdstip.

Voor mij is het nu ook erg belangrijk om na te gaan hoe het met mijn collega’s gaat. Andersom gebeurt dit ook door de HR medewerkers van VBprofs. Praat met elkaar over de situatie en stem tijdig af wanneer je ergens tegenaan loopt.

 • 18.00 uur:

Tijd om af te ronden voor vandaag, boodschappen te doen (in de lege supermarkt), nog een keer te sporten en dingen doen waar ik blij van word. Ik stem nog even met mijn teamleden af hoe hun dag is verlopen en hoe wij er nu voor staan. Gezien ik nu geen reistijd heb en tig afspraken in de avonden verschuif ik soms wat werkzaamheden naar de avond. Dit lijkt mij ook handig voor als je kinderen thuis hebt die overdag vermaakt willen worden.

Dit is ongeveer hoe mijn werkdagen er de afgelopen dagen uitzagen en de komende dagen en weken zullen zijn.

Mijn tips om straks weer fris het normale dagelijks leven weer in te gaan:

 • Zorg voor een goede ochtend en avond routine die bij jou past;
 • Ga na waar je op dit moment dankbaar voor bent;
 • Eet gezond en eet niet al je snacks die je gehamsterd hebt in één keer op;
 • Luister naar je gevoel en praat met de mensen om je heen;
 • Onderhoud je sociale contacten als je daar behoefte aan hebt door te bellen, videobellen, chatten oid.;
 • Blijf in beweging zowel binnen als buiten;
 • Ontspan door een manier die jij fijn vindt, bijvoorbeeld: yoga, meditatie, Netflix of een boek te lezen;
 • Doe dingen in huis die je al zolang uitstelt, de berging opruimen, je oude kleding uitzoeken, die rommelige zolder opruimen;
 • Voor iedereen die nu niet kan werken als gevolg van de maatregelen die getroffen zijn, probeer na te gaan wat je nog wel kunt doen. Werk bijvoorbeeld aan je ontwikkeldoelstellingen, achterstallige studiewerk of leer iets nieuws online.

 

Hoe was jouw werkdag vandaag en hoe voel jij je vandaag?

 

Ragini Jagessar Tewari

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen