Time management tips voor interim professionals

5 oktober 2020

De werkdagen van een interimmer zijn bomvol. Je hebt te maken met deadlines, calls, verplichte meetings en interne trainingen. De factor ‘tijd’ speelt hierbij een belangrijke rol.

Het is immers wel de bedoeling dat je de gestelde deadlines haalt. Met name voor sommige Professionals kan dit nog wel eens een uitdaging zijn daar zij vaak diverse taken tegelijkertijd oppakken. Daarom gaat deze blog over time management. Hopelijk helpen mijn tips jou om je   dag nog efficiënter in te delen!

Mijn dagindeling
Ik vind tijd enorm kostbaar. Om mijn tijd zo goed mogelijk in te delen heb ik daar wat trucjes voor. Allereerst zorg ik dat per dag een to-do lijst heb met bepaalde dingen die ik die dag moet doen. Daarbij maak ik onderscheid tussen hoofdtaken en kleinere sub-taakjes die daaronder vallen. Als voorbeeld; één van de hoofdtaken voor vandaag is het schrijven van deze blog. Alle taken schrijf ik vervolgens in een kladboekje waarbij ik (voor de taken) een vierkant blokje teken, zodat ik mijn progressie gedurende de dag kan bijhouden door deze af te vinken. Het geeft niet alleen een handig (bewaar)overzicht, maar zorgt ook voor een positief gevoel als je zaken definitief van je lijst kunt afstrepen. Vervolgens deel ik mijn werkdag op in drie dagdelen: van start tot 12:00, van 12:00 tot 14:00 en van 14:00 tot einde dag. Aan elk van deze dagdelen wijs ik vervolgens bepaalde taken toe, hierdoor werk ik een stuk efficiënter. Daarnaast zorg ik dat elk dagdeel bestaat uit een mix van taken die ik leuk en minder leuk vind, maar wel gedaan moeten worden. Hierdoor heb ik meer plezier in mijn werk. Plezier is -naar mijn mening- namelijk een factor in (het eigen) succes!

Handige tips
Ik probeer mijn dag dus zo gestructureerd mogelijk in te richten. Daarnaast heb ik ook een aantal regeltjes voor mijzelf om de dag zo ontspannen mogelijk door te komen. Een persoonlijke regel die ik vaak toepas is het creëren van kleine rustmomentjes, meestal tussen de verschillende hoofdtaken door. Even een klein rondje maken door het kantoor of een loopje naar de koffieautomaat, zo voorkom ik dat ik uren achter elkaar bezig ben en mijn concentratie verlies. Zo plan ik ook ‘lege blokken’ in. Een dag loopt eigenlijk zelden zoals gepland dus vind ik het handig (en verstandig) om daar op voorhand rekening mee te houden. Zo voorkom ik dat ik zaken gehaast moet gaan doen. Tot slot heb ik nog een handige tip meegekregen tijdens een opdracht welke ik een paar maanden geleden heb afgerond. Namelijk: handel kleine zaken direct af. Op de een of andere manier ben je vaak snel geneigd om te zeggen: “Ja, dat doe ik zo wel eventjes”. Vervolgens ligt dat klusje er de dag erna nog steeds. Het direct afronden van kleine dingen, zoals bijvoorbeeld een korte e-mail naar iemand sturen, helpt mij enorm om het overzicht te bewaren.

Hopelijk vond je het leuk om mijn blog te lezen en ga je enkele tips uitproberen. Wil je meer weten over hoe dit in zijn werk gaat of ben je nieuwsgierig geworden naar Vanberkel Professionals als mogelijke werkgever? Schroom niet om mij een berichtje te sturen via LinkedIn of mail mij via r.butt@vbprofs.nl

Hartelijke groet,

Rizwana Butt

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen