Interview Nicole Kemmink 16 augustus 2021

Interview Nicole Kemmink

Hoe zorgt je ervoor dat je scherp blijft als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling?

“Naast mijn werk bij Vanberkel Professionals begeleid ik al enkele jaren intervisie-sessies met studenten van Nyenrode voor het vak Personal Leadership Develpment Journey in hun opleiding tot Registercontroller/Executive Master of Finance & Control. Dit is een persoonlijk ontwikkelingstraject voor het professionaliseren van leiderschapskwaliteiten.Met het begeleiden van de studenten blijf ik niet alleen betrokken bij de opleiding die ik zelf al enkele jaren geleden heb afgerond, tegelijkertijd heb ik door deze sessies ook bewust aandacht voor míjn persoonlijke ontwikkeling.

De Personal Leadership Development Journey
Maar wat is dat vak nu precies, wat houdt het in? De Personal Leadership Development Journey is gebaseerd op vier dimensies: ME – WE – WORK & WORLD. ‘ME’ staat voor jezelf. ‘Wie ben ik en wat wil ik?’ ‘WE’ staat voor je omgang met een groep. Denk aan collega’s, opdrachtgevers en leveranciers. ‘Hoe communiceer ik? Hoe kom ik over? Weet ik impact te hebben, als dat nodig is?’ ‘WORK’ staat voor een opdracht die je jezelf moet geven in je werk. Bijvoorbeeld, je project op een nieuwe manier leiden of anders omgaan met je manager. Ieder bepaalt zijn/haar eigen opdracht. Het onderdeel  ‘WORLD’ gaat over jouw aanwezigheid in de maatschappij en in welke mate je eigen koers vaart.

Na bijna 20 jaar in de accountancy en profitsector gewerkt te hebben heb ik mezelf vorig jaar ook de vraag gesteld: ‘Wie ben ik en wat wil ik?’ Dit is zonder meer getriggerd door alle intervisie-sessies met de studenten waarin ik vaak adviseer om een eigen ontwikkelplan te maken en deze regelmatig te evalueren. Immers, vaak wordt ‘ME’ vergeten! Afijn, wat deed ik met dat van mij? In mijn ontwikkelplan had ik met name de focus op hetgeen ik van een werkgever verwacht en waar ik energie van krijg. Belangrijkste punt voor mij is dat ik, zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk, kan blijven groeien. De vier dimensies ME – WE – WORK & WORLD hebben mij hierbij geholpen. Ik vond mijn weg naar Vanberkel Professionals, mijn nieuwe werkgever.

Vier (de) dimensies!
De vier dimensies zie ik veel terug in de visie van de directie van Vanberkel Professionals in relatie tot en in omgang met haar professionals. Ik kan nog met veel verbazing terugdenken aan mijn sollicitatiegesprek met
Bob van Berkel, directeur van Vanberkel Professionals. Mijn vakkennis? Dat geloofde hij allemaal wel, maar hij was vooral geïnteresseerd in wat mij bezig hield!
Zo ben je bij Vanberkel Professionals zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling binnen de organisatie én bij haar klanten. Daarnaast krijg je volop ruimte om collega’s te helpen, daar is tevens grote waardering voor. Hoe fijn is het om andere interim professionals te helpen als zij ergens in vastlopen? En hoe prettig is het als jij op jouw beurt op hun steun kan rekenen? Zo hang je toch een beetje met elkaar de slingers op, ook als interim professional. Vier (samen) de dimensies!

Wat ik eenieder graag wil meegeven is het volgende. Blijf kijken naar je persoonlijke drijfveren, naar hetgeen waarvan je energie krijgt en zorg dat je de regie houdt over je persoonlijke ontwikkeling!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via