Vanberkel Vitaal – Blog

26 januari 2021

Goede voornemens voor het nieuwe jaar is al een eeuwenoud gebruik.

Circa 77 procent van de Nederlanders heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. De meest populaire zijn onder andere 1. afvallen (13%), 2. je minder druk maken (9%) en 3. meer sporten/bewegen (7%). Een nieuwe of andere baan vinden (5%) en zuiniger met geld omgaan (5%) volgen op de vierde en vijfde plaats. De maand januari staat doorgaans in het teken van die voornemens. Binnen onze organisatie staat deze maand daarom in het kader van Vanberkel Vitaal. Opvallend is dat de top 3 voornemens in lijn is met de onderwerpen van Vanberkel Vitaal. Het zal je niet verrassen dat deze blog hierover gaat. 

In 2020 zijn we voorzichtig gestart met Vanberkel Vitaal maar de echte lancering vond tijdens onze Nieuwjaarsbijeenkomst plaats op ludieke wijze. Middels een heus geboortekaartje.

Vanberkel Vitaal heeft als motto ‘Iedereen Vitaal’. We hebben bewust gekozen voor iedereen! Vitaliteit doe je sámen; samen met je gezin, met je collega’s, bij de klant of met de buurvrouw. Het programma bestaat uit een drietal pijlers:

  1. Bewegen
  2. Voeding
  3. Ontspanning

Vanberkel Vitaal wil deelnemers op een laagdrempelige manier aanzetten tot actie.

In het kader van bewegen zijn wij in 2020 gestart met de ‘ommetjes app’ en de wekelijkse bootcampsessie. De eerste ommetjes award is in de wacht gesleept door Bob van Berkel. De overige deelnemers kunnen in het eerste kwartaal 2021 revanche nemen. Ben je benieuwd hoe de wekelijkse bootcampsessies gaan? Bekijk dan het interview dat trainer Steffan heeft gegeven of kijk de vlog terug die Marjolijn en ik hebben gemaakt. Alles is terug te zien op onze LinkedIn Bedrijfspagina.

In deze blog wil ik ook graag nog even stilstaan bij de sessie die fysiotherapeut Geertje Schalke voor ons georganiseerd heeft. Zij heeft ons meegenomen in het thuiswerken en de fysieke uitdagingen die daarbij horen. Een van de belangrijkste zaken die mij is bijgebleven: naast een ‘beweegnorm’ is er ook een ‘zitnorm’. Dus sta geregeld op om jezelf op een lekker kopje koffie te trakteren!

De pijler voeding gaan we de komende maanden verder ontwikkelen en vormgeven. Aan dit thema zullen wij een sessie wijden over gezonde voeding en het effect van voeding op je lijf.

Ontspanning is ook belangrijk in het kader van vitaliteit. Ontspannen is fysiek, mentaal en emotioneel tot rust komen; je batterij tijdig en vaak genoeg opladen. De huidige lockdown waarin ook de scholen gesloten zijn leidt voor veel mensen toch op de een of andere manier tot stress. In de VbProfs meeting van februari zal Jessica Kleijheeg een sessie verzorgen over stressreductie (in coronatijd).

Voor de rest van het jaar zitten we nog boordevol met plannen. Een tipje van de sluier? Als corona het toelaat doen we weer mee aan diverse businessruns, gaan we op een ludieke manier aandacht schenken aan voeding en zullen wij ontspanning op diverse manieren onder de aandacht brengen.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen van Vanberkel Vitaal? Volg ons dan op LinkedIn via #VanberkelVitaal. Wij zullen regelmatig onze activiteiten posten.

Vitale groet!

Linda Kleijheeg

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen