Interview met Wanda Van Veldhoven

20 januari 2021

Iedere maand nemen we een kijkje achter het gezicht van een Interim Professional. Het eerste interview is met Wanda Van Veldhoven, sinds april 2020 in dienst bij Vanberkel Professionals.

Naam:                 Wanda van Veldhoven

Leeftijd:              46 jaar

Huidige functie: Controller
Project(en):        Momenteel op 3 opdrachten bij gemeente Den Haag

 

Waarom Vanberkel Professionals?

“Het meest simpele antwoord op deze vraag is Linda Kleijheeg! Linda en ik werkten samen bij de Nationale Politie. Zij kwam op het juiste moment met de vraag of ik voor een detacheerder wilde werken, Vanberkel Professionals in het bijzonder natuurlijk. Ik waardeer Linda enorm. Ik heb ervaren dat ik op haar mening én ervaring kan bouwen, dus heb ik de stap gewaagd.


De procedure?

Ik kreeg een enthousiaste reactie van Resource Manager Darah op mijn CV, gevolgd door een enorm leuk gesprek met haar en Edna. Ik had direct het gevoel dat er een klik was tussen mijn waarden en die van Vanberkel Professionals. Binnen 2 weken was het rond; van de toezending van mijn CV tot en met de aanbieding van Bob! Op vrijdag had ik het klikgesprek met Bob, op zaterdag stapte ik in het vliegtuig om voor 7 weken af te reizen naar Nieuw Zeeland en op zondag stapte ik uit in Auckland, met het aanbod van Bob in mijn mail.”

 

Als er op een verjaardag naar jouw werkgever gevraagd wordt, wat zou je dan vertellen?

“Feitelijk: dat Vanberkel Professionals een bureau is dat zorgt voor plaatsing op leuke opdrachten op het gebied van o.a. audit, control, data en nog veel meer! Ook werken zij met en voor diverse opdrachtgevers. Juist dát zorgt er namelijk voor dat je een brede ervaring kunt opdoen en dat maakt het weer zo uitdagend. Je groeit als (Interim) Professional, mede doordat je op diverse terreinen ingezet wordt. Ook word je volop (financieel) de mogelijkheid geboden om opleidingen te volgen, naast het leren van opdrachten in de praktijk.

Daarnaast zou ik zeggen dat het een bureau is dat sterk aan het groeien is. Het gevolg hiervan is wel -naar mijn mening- dat de interne organisatie door deze groeistuipen hier nog niet voldoende aansluiting vindt. Als professional moet je nu nog best wel veel zelf regelen, administreren en organiseren om iets (goed) gedaan te krijgen. Hopelijk wordt dit met de tijd ingehaald.”

 

Meest bijzondere project?

“Haha…mijn eerste (deeltijd) opdracht was eind mei en daar werk ik nog steeds aan. In oktober kwam daar een 2de opdracht bij, die per januari is omgezet naar een iets gewijzigde en uitgebreide vorm. Allemaal binnen de gemeente Den Haag. Leuke opdracht vanwege uitdagende onderwerpen, leuke collega’s daar en de ervaring die ik opdoe. De opdrachten bevinden zich allemaal op het snijvlak van control en ICT. Ik leer veel over techniek, IT processen, werkwijzen en de relatie en effecten op control. Dit gaat allemaal in mijn rugzak “controller ICT”.  Een vakgebied waar ik al ervaring in heb opgedaan, maar waar nog altijd veel ontwikkeling gaande is. Ik kijk, ervaar, beleef en leer en probeer dit vervolgens ook te concretiseren, zodat we dit als product wat meer kunnen etaleren binnen Vanberkel Professionals.”

 

Je leukste Vanberkel collega?

Dat is een makkelijke: Linda Kleijheeg! Een slimme en ervaren collega, maar bovenal een warm mens met een sportieve inborst. Vorige week zag ik hoe competitief ze is met de ‘ommetjes app’!  Zij weet altijd een positieve draai te vinden, ook al zijn er zaken die een mens minder blij maken. Linda geeft die energie op haar manier ook weer door. Zij zorgt voor rust en evenwicht en is een leuke en gezellige collega waar ik fijn mee samenwerk. Gelukkig hebben we regelmatig contact.”

Waar kun je echt hard van balen?

“Ik kan slecht tegen negatieve gedragingen, ik moet dan mijn best doen om zelf niet chagrijnig te worden. En ik word absoluut recalcitrant als ik regels moet naleven enkel en alleen omwille van de regels. Ik spring niet door een verplichte hoepel om een 10 te krijgen, dan mag je ‘m houden van mij.”

 

Wie is jouw superheld? 

“In mijn optiek kan iemand alleen maar van de troon vallen als je iemand daarop plaatst. Niet doen dus, niemand is een superheld in mijn ogen. Al waardeer ik absoluut veel mensen en bewonder ik voornamelijk de eigenschappen, het gedrag en prestaties!”

 

Waar ben je het meest trots op?

“Mijn vermogen tot aanpassing (aan de situatie), daar dan ook blij mee te zijn en er zelfs energie van te krijgen. Dit lukt omdat ik de aanpassing aan met mijn waarden kan verbinden. De sterksten in de natuur overleven immers niet, zie de dinosaurussen. Juist de meest wendbare blijven bestaan. Mooi streven en blij dat dit mij vaak lukt!”

 

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?

“Ik pas het ‘samenwerken aan ambities’ toe met mijn eigen waarden. In mijn beleving is dat zorgen dat de opdracht leuk, uitdagend en passend is. Dat je daardoor 100% scoort voor jezelf, voor je opdrachtgever en je collega’s op de opdracht. Dit zorgt voor persoonlijke groei door lering en opgedane ervaring. Dit betaalt zich terug door een goede score van de opdrachtgever op mij en dat slaat ook terug op VanBerkel Professionals. Beide merken worden hierdoor gepromoot. En wanneer ik ruimte zie om mijzelf en VanBerkel Professionals te “verkopen” dan spring ik in dat gat. Al is het soms zelfs maar een klein gaatje!”

 

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?

“Populair geformuleerd: zet professionals in hun kracht. Vermijd teveel regels, die moeten worden nageleefd, zorg voor doorleven van het gezamenlijke doel en neem ze mee op reis.”

 

Tot slot? 

“Het was al met al een raar jaar om bij Vanberkel Professionals te starten. Hiermee doel ik natuurlijk op de corona pandemie. Ik verheugde mij op de leuke en leerzame maandelijkse bijeenkomsten. Maar van ontmoetingen was geen sprake (behalve wat digitale) en er zijn waarschijnlijk veel plannen in de ijskast terechtgekomen. We gaan het allemaal volop beleven als het leven weer “normaal” gaat worden!”

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen