Breaking news

29 juli 2021

Vanberkel Professionals vindt aansluiting bij Cohedron

Zoetermeer, 29 juli 2021 – Financiële dienstverlener Vanberkel Professionals heeft zich vandaag bij Cohedron, onderdeel van House of HR, aangesloten. Beide bedrijven zijn sterke spelers binnen de publieke sector en hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke ambitie, namelijk het versterken van de marktpositie en het verwezenlijken van de strategische groei. Daar waar Vanberkel Professionals in de lead is op het gebied van Rijksoverheid, is Cohedron dat binnen gemeenten.

Vanberkel Professionals, financieel specialist in de brede publieke sector, richt zich op vijf focusgebieden: Rijksoverheid, Lokaal bestuur, Woningcorporaties, Zorg en Onderwijs. Nu Vanberkel Professionals als merk aan Cohedron wordt toegevoegd maakt zij zich op voor die beoogde en langgekoesterde groeisprong. Dit is Cohedrons eerste overname sinds het zelf in juli bij (moeder)organisatie House of HR is gekomen. De recente overname van Cohedron door House of HR is ondertussen door de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM goedgekeurd en werd volledig afgehandeld. Vanberkel Professionals behoudt haar eigen identiteit. Zij blijft onder de huidige naam en management opereren en de huidige bedrijfsvoering voortzetten.

Bob van Berkel, Directeur van Vanberkel Professionals: “Elke verandering zie ik als een kans, maar deze is wel heel erg welkom. De ambities van Cohedron en die van Vanberkel Professionals sluiten bijzonder goed op elkaar aan. Ik blijf bouwen aan mijn droom. Met een enorme drive, veel positiviteit en vertrouwen zie ik de samenwerking en toekomst tegemoet.”

Jeroen Ekkel, CEO van Cohedron: “Wij zijn trots op de komst van Vanberkel Professionals binnen onze groep, een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland en marktleider met een groot netwerk aan financiële specialisten binnen de Rijksoverheid. Door het optimaliseren van onze dienstverlening op het gebied van outsourcing, detachering en consultancy kunnen we nog beter bijdragen aan een solide overheid. Met deze overname geven we verder invulling aan onze buy-and-build strategie en toekomstvisie, dit dankzij de support en effort van House of HR.”

Over Vanberkel Professionals

Vanberkel Professionals, financieel specialist in interim- en adviesopdrachten, ontstond in 2007 vanuit de aspiratie om met financiële dienstverlening de brede publieke sector een oplossing op maat te bieden. Inmiddels is Vanberkel Professionals uitgegroeid tot een organisatie met 125 medewerkers in vaste dienst en circa 150 medewerkers flexibel personeel welke door Vanberkel Professionals ingezet worden bij haar opdrachtgevers. Samen bedienen zij de Rijksoverheid, Lokaal bestuur, woningcorporaties en semipublieke instellingen met een scala aan financiële diensten, onder meer op het gebied van Risicomanagement & Governance, Business Control en Bedrijfsvoering, Audit, Data, Verbijzonderde Interne Controle, Subsidies, Rechtmatigheidsverantwoording, Training, Juridisch en Financieel Advies. Vanberkel Professionals staat bekend als een persoonlijke, betrokken, betrouwbare en deskundige partner en bovendien een flexibele en enthousiaste werkgever waar medewerkers zich thuis voelen. 

Voor meer informatie: www.vbprofs.nl

Over Cohedron

Cohedron is één groep van sterke bedrijven met elk zijn eigen expertise. Het bestaat uit de bedrijven Wyzer, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, Plangroep en Plangroep Financiële Services. Met meer dan 2.000 professionals en meer dan 30 jaar ervaring ondersteunt en adviseert Cohedron overheden, non-profit en bedrijven. Als full-service provider helpt het gemeenten en levert diensten op het gebied van outsourcing, detachering en consultancy. Onder andere voor schuldhulpverlening en ruimtelijk en sociaal domein. Organisaties vinden in Cohedron een partner in HR, communicatie, bewindvoering en finance.

Cohedron verbindt, vernieuwt en ondersteunt als holding de bedrijven die tot zijn portfolio behoren, vol business-initiatief en slagkracht. De bindende factor: de ‘drive’ om betekenisvolle impact te maken, op het leven en succes van mensen, organisaties, bedrijven en maatschappij.

Meer info op www.cohedron.nl

Over House of HR

House of HR is een leidinggevende service groep die actief is in de wereld van HR. Met hoofdkantoor in Roeselare bestaat de groep uit negen bedrijven die samen 41 merken vertegenwoordigen. Die focussen allemaal op ‘Specialized Talent Solutions’ en op ‘Engineering&Consulting’. ‘Specialized Talent Solutions’ biedt tijdelijke werkkrachten aan met een klemtoon op ‘temp to perm’, internationale rekrutering en permanente aanwervingen voor klanten die op zoek zijn naar specifieke profielen. Bedrijven binnen ‘Engineering&Consulting’ rekruteren gemiddeld tot hoogopgeleide kandidaten zoals ingenieurs, technici en andere business consultants, die worden tewerkgesteld in projecten bij klanten in een uitgebreid aantal marktsegmenten.

In 2020, realiseerde House of HR een omzet van 1,6 miljard euro, en een EBITDA van 179 miljoen euro. De groep geeft werk aan meer dan 43.000 mensen, en telt 3.400 medewerkers, verspreid over meer dan 600 kantoren in Europa. Deze kantoren werken voor kleine, middelgrote en grote klanten. House of HR is een ‘Talent PowerHouse’ met een sterke nadruk op ondernemerschap, digitalisering en innovatie én met behoud van een opvallend menselijke aanpak.

Meer info op www.houseofhr.com

Media Contact / Vragen?
Of een interview met Bob van Berkel, directeur van Vanberkel Professionals? 

Marysol van ’t Hoog
Manager Marketing & Communicatie
+31 (6) 220 40 476
m.vanthoog@vbprofs.nl
W www.vbprofs.nl

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen