Interview Kevin Kops

12 juli 2021

"Omarm het onbekende"

Naam: Kevin Kops
Leeftijd: 33
Huidige functie: Business controller
Project: Politie Diensten Centrum (PDC) 

Waarom Vanberkel Professionals?
Vanberkel Professionals staat voor mij voor ambities, professionaliteit en de vrijheid om zelf je carrière te plannen. De organisatie biedt mij de kans om in verschillende omgevingen ervaring op te doen en te ontdekken wat ik zelf écht leuk vind. Er is veel aandacht voor een gezonde work/life balance, deze combinatie heeft voor mij de doorslag gegeven om te kiezen voor Vanberkel.”

Leukste opdracht:
“Mijn huidige opdracht als business controller bij het Politie Diensten Centrum (PDC) bevalt in alle opzichten goed. Binnen de portefeuille geweldsmiddelen, kleding en uitrusting houd ik me dagelijks bezig met zeer actuele zaken als de invoering van het stroomstootwapen, de aanschaf van het nieuwe ME uniform of de juistheid en volledigheid van de registratie van alle dienstwapens.”

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
“De organisatie stimuleert het opdoen van kennis en eigen ontwikkeling door middel van interne trainingen van en door collega’s, maar biedt ook de ruimte om elke studie te volgen die past bij mijn carrièreplanning. Bij het aangaan van een nieuwe opdracht wordt tevens echt gekeken of dit past bij je persoonlijke ontwikkeling en de planning die je vooraf intern hebt besproken.”

Welke opdrachtgever staat op je wensenlijstje en waarom?
“Graag zou ik komende jaren nog ervaring opdoen bij een gemeente, provincie of woningcorporatie. Vanuit mijn rol als controller lijkt het me erg interessant om bij te kunnen dragen aan de uitdagingen die binnen deze sectoren bestaan en nog zullen komen.”

Je leukste Vanberkel uitstapje:
“Sinds mijn indiensttreding per 1 april 2020 is het overgrote deel van onze gezamenlijke Vanberkel meetings digitaal geweest. Gelukkig hebben we recentelijk weer een (eerste) BBQ kunnen houden en heb ik veel nieuwe gezichten mogen zien. Het is jammer dat ik dusver nog weinig fysiek heb kunnen kennismaken met collega’s, echter is Vanberkel erg creatief omgegaan met de mogelijkheden die het digitaal ontmoeten kent. Hoogtepunten daarin zijn voor mij het digitale moordspel en het webinar (vanuit een echte filmstudio) met een masterclass van Erik Scherder geweest.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Samenwerken is voor mij altijd erg belangrijk geweest. Binnen grote organisaties waar je vaak tijdelijk werkzaam bent als interim professional, ben je doorgaans erg afhankelijk van een goede samenwerking met nieuwe collega’s. Daarnaast spreekt de ambitie van Vanberkel mij erg aan. De organisatie is continue bezig met het nastreven van haar ambitieuze doelstellingen en dit werkt aanstekelijk als je hier onderdeel van mag uitmaken.”

Wat maakt jou trots?
“Persoonlijk haal ik de grootste trots uit een goed eindresultaat bij de opdrachtgever. In een korte periode een organisatie daadwerkelijk verder kunnen helpen geeft voldoening aan het werk. Het is altijd leuk om goed contact te blijven onderhouden met oud-opdrachtgevers en het maakt mij in zekere zin trots wanneer ik op een later moment opnieuw benaderd wordt om een nieuwe opdracht uit te voeren.”

Wie inspireert jou?
“Inspiratie komt voor mij vooral voort vanuit mijn jeugd die niet altijd even gemakkelijk was. Mijn doel is om succesvol te zijn in het werk dat ik doe, maar dit mag niet ten koste gaan van mijn privésituatie als vader van 3 jonge dochters. Het werken bij Vanberkel biedt mij de kans om beide werelden succesvol in balans te houden.”

Waar heb je een hekel aan?
“Valse verwachtingen kunnen van beide kanten erg vervelend zijn. Ik probeer er alles aan te doen om voor de klant, maar ook zeker voor mezelf, aan de voorkant duidelijke afspraken te maken en reële verwachtingen uit te spreken. Vooraf is niet altijd duidelijk wat een opdracht precies gaat inhouden, dan is het belangrijk hier goed over te blijven communiceren en bij te sturen waar nodig.”

Waar droom je van?
“Het corona tijdperk heeft mij geleerd dat de gezondheid van mijzelf en de mensen om mij heen niet vanzelfsprekend is. Ik probeer elke dag te genieten van het hier en nu en mijn dromen minder door te schuiven naar de toekomst. Op de korte termijn komt dit privé tot uiting in de vakantieplannen voor deze zomer, waarin we als gezin een maand naar Frankrijk zullen gaan.”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Het persoonlijke contact met de korte lijntjes naar de directie en de betrokkenheid vanuit de bedrijfsvoering ervaar ik als zeer prettig. Met de groei die Vanberkel doormaakt hoop ik dat dit contact persoonlijk en informeel kan blijven."

Lijfspreuk?
"Omarm het onbekende". 

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen