Doe net als ik. Doe wat je écht leuk vindt!

25 juni 2021

- Ik sta centraal -

“Ik ben mijn carrière begonnen bij de interim finance tak van PWC (nu bekend als ConQuaestor) waar ik werkzaam was voor de non-profit sector. Na een paar jaar maakte ik de oversteek naar de commerciële kant. Maar waar het in de beginjaren nog draaide om samenwerking en plezier, werd winst(marge) steeds belangrijker. De afstand tussen tussen directie en medewerkers werd alsmaar groter. Het sociale aspect verdween. Winst, groei en kostenreducties kwamen jaar na jaar terug en de work-life balance verdween volledig (althans die van mij) waardoor er bij mij ‘iets begon te knagen’. De “Is dit het nou?” vraag doemde op en de bekende lijstjes met ‘de voors en tegens’ met het oog op het maken een eventuele overstap werden opgesteld. Maar áls ik dan een overstap zou maken; waarom precies, waarnaartoe en naar wie? Op dat moment kwam ik een oud-collega tegen die bij Vanberkel Professionals werkt.

Centraal staan én in balans

Tijdens mijn sollicitatieproces werd al snel duidelijk dat het met mijn CV ‘wel goed zat’. Voor Vanberkel Professionals was het van grote waarde om te weten wat ik (opr)écht wilde. Zij vonden dat minstens even belangrijk als ik. ‘Wij creëren balans’ is één van de kernwaarden van Vanberkel Professionals. En dat is niet zomaar een kreet.

Sámen met VanBerkel Professionals bepaal ik ‘hoe in balans te blijven’. Mede door aan opdrachten te werken die mij passen. Ze passen simpelweg, omdat zij mij energie géven. Zo kreeg ik direct een manager toegewezen die gelijk aan de slag ging met het Plan van Aanpak voor het eerste jaar. Want het houdt niet op bij leuke opdrachten; je krijgt bij VanBerkel Professionals ook de kans je te blijven ontwikkelen of juist nieuwe richtingen in te slaan.

Zodra het tijd was om echt van start te gaan, kregen we de eerste corona lockdown voor onze kiezen. Daar zat ik dan, best wel onzeker te zijn. Thuis, achter mijn computer, ver van VanBerkel Professionals, zonder opdracht. Want ja, wat als er nou geen opdracht komt? Hoe houd ik contact met de organisatie op afstand terwijl ik nog niemand ken? En hoe blijf ik centraal staan? Gelukkig kun je je bij VanBerkel Professionals aanmelden voor interne opdrachten en al snel was ik druk met van alles en nog wat. Ik kwam -wanneer toegestaan- op kantoor en leerde zo toch de mensen en de organisatie beter kennen. Een ietwat andere start maar dus niet minder goed!

Samenwerken

Via mijn netwerk kregen we vrij snel een aanvraag voor een adviesopdracht. Eenmaal gegund zou ik die natuurlijk zelf gaan uitvoeren. Het schrijven van de offerte was even spannend maar de professionals binnen Vanberkel Professionals beschikken over zoveel (vak)kennis en ervaring dat ik al gauw de mensen had gevonden die mij hiermee op weg konden helpen. Om te opdracht goed uit te kunnen voeren werd gezocht naar een collega die kennis had van een bepaald systeem. We begonnen en de gehele opdracht konden we -indien nodig- terugvallen op collega’s uit ons interne team. Zo werd de opdracht succesvol afgesloten en werd ik gevraagd voor het focusteam financiële adviesonderzoeken ‘Perceel 5’.

Inmiddels maak ik deel uit van dit focusteam en komen we wekelijks samen om kennis, ervaring en ideeën te delen. In de tussentijd heb ik (recentelijk) mijn 3de onderzoek afgerond en wordt er alweer aan de volgende offerte geschreven.

Daarnaast heb ik ook een rol in het focusteam Rijksoverheid en werk ik drie dagen per week aan een hele mooie opdracht bij RWS Haarlem. De afwisseling met Perceel 5 is echt heel leuk en goed te combineren. Ik kan de werkdruk goed verdelen en aangeven wanneer ik wel of geen tijd heb voor adviesopdrachten.

Terugkijkend op afgelopen anderhalf jaar kan ik zeer zeker zeggen dat ik bij Vanberkel Professionals centraal sta. En ik hoop hier nog heel veel te mogen leren.

Nieuwsgierig geworden naar een baan bij Vanberkel Professionals?

Neem in dat geval contact op met Corporate Recruiters Désirée van der Kruk via 06-22911509d.vanderkruk@vbprofs.nl of Mirjam van Mameren via 06-15599246m.vanmameren@vbprofs.nl voor meer informatie. 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen