Interview Petra Paquay

7 juni 2021

“Betrokken, professioneel, inclusief, collegiaal, open, ambitieus, plezier….. Lijkt me een mooi rijtje zo!”

Naam: Petra Paquay
Leeftijd: 49 jaar
Huidige functie: Business controller en rechterhand van de concerncontroller
Project: DCMR (Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond) 

Waarom Vanberkel Professionals?
“Ik heb eerder op detacheringsbasis gewerkt en vond het geweldig om steeds bij een andere organisatie in de keuken te mogen kijken en mensen en organisaties verder te kunnen helpen met mijn opgedane ervaringen. Maar de omvang van de club waar ik toen voor werkte en de afstand tot sommige opdrachtgevers (Zwolle, Lelystad) maakten dat ik daar uiteindelijk toch ben weggegaan. Toen ik zo’n kleine drie jaar geleden weer om me heen ging kijken kwam Vanberkel Professionals op mijn pad. Al tijdens het eerste gesprek heb ik aangegeven waarom ik destijds gestopt ben met het interim-werk. Toen ik hoorde hoeveel Vanberkel eraan doet om medewerkers betrokken te houden en de aandacht die er is voor de werk/privé balans, was ik al snel om. En nog geen seconde spijt gehad!”

Welke steekwoorden passen bij de organisatie?
“Betrokken, professioneel, inclusief, collegiaal, open, ambitieus, plezier…..
Lijkt me een mooi rijtje zo!”

Van welke werkzaamheden / taken krijg jij energie?
“Ik geniet het meest van mijn werk als ik organisaties daadwerkelijk verder kan helpen. Verbeteringen aanbrengen in processen, samenwerking bevorderen, communicatie verbeteren, mensen stimuleren het beste uit zichzelf naar boven te halen. Alleen maar ergens op de winkel passen is niet zo aan mijn besteed, dan ga ik me al snel vervelen.”

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Een van de dingen die ik het meest waardeer aan Vanberkel zijn de uitgebreide opleidingsmogelijkheden. Al in mijn eerste jaar bij Vanberkel heb ik de opleiding Management voor Overheid en Non-profit mogen volgen. Een opleiding waar ik zelf voor heb gekozen en die ik, na een goede onderbouwing van mijn kant, gelijk zonder problemen mocht gaan volgen.
Daarnaast vind ik dat er goed geluisterd wordt naar wat voor opdrachten ik graag wil doen. Natuurlijk is dat uiteindelijk ook afhankelijk van het aanbod, maar er wordt veel tijd gestoken in het vinden van een echt passende opdracht.”

Thuiswerken of op kantoor?
“Net als veel collega’s ben ik een groot voorstander van een mix van thuiswerken en op kantoor. Thuis is heerlijk rustig en kan ik mijn tijd flexibel indelen. En heb ik geen reistijd. Maar ik mis de contacten met collega’s, het snel bij iemand kunnen binnenlopen met een vraag en de gesprekken bij de koffieautomaat. Al is de koffie thuis wel stukken lekkerder!”

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?
“Dan kies ik voor ‘altijd ontwikkelen’. Dat past ook heel erg bij mij, altijd nieuwe dingen willen leren.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Voor mij betekent dat maatwerk. Niet zomaar ergens een kunstje herhalen dat je ergens anders al eens hebt uitgevoerd maar goed luisteren naar de opdrachtgever en samen toewerken naar de gewenste stip op de horizon.”

Welk beroep wilde jij toen je klein was gaan uitoefenen?
“Jeetje, dat zijn er zóveel! Toen ik op de basisschool zat wilde ik een tijdje trainster van blindengeleidehonden worden. Wat later wilde ik graag de journalistiek in. Dat idee is wel lang blijven hangen. Omdat ik werd uitgeloot voor de studie heeft mijn carrière uiteindelijk een hele andere wending gekregen.”

Als je een carriere switch zou maken, wat zou je nu dan gaan doen?
“Ik zou wel een winkeltje willen beginnen in tweedehands boeken, kleding en sieraden. En daar komt dan ook een goeie koffiehoek in, met lekkere taartjes en zo.”

Guilty pleasure?
“Sinds december vorig jaar rijd ik in een DS3 van een paar jaar oud. Geen grote auto, wel de luxe versie met ook wat extra pk's. Niks heerlijker dan bij het stoplicht naast zo'n grote dure bak staan en dan zodra het licht op groen springt sneller optrekken dan de buurman!”

Wie is/was jouw voorbeeld?
“Ik heb niet echt een voorbeeld. Ik probeer gewoon de beste versie van mezelf te zijn en ik ben best trots op het resultaat.”

Vrije tijd:
“Ik zal me niet snel vervelen in mijn vrije tijd. Paardrijden en hardlopen doe ik allebei twee keer per week. Daarnaast speel ik cello, wandel ik graag, hou ik van bioscoop en theater, uit eten, terrasje pakken, wandelen en lezen. En ik mis door corona het reizen enorm. Samen met een goede vriendin probeer ik elk jaar een verre reis te maken. Helaas is de laatste alweer veel te lang geleden!”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Ik hoop van harte dat de gewenste groei niet ten koste zal gaan van de persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Besteed daar voldoende aandacht aan!”

Lijfspreuk?
“Het ergste wat er kan gebeuren, is dat het mis gaat.

Dat hou ik mezelf echt regelmatig voor als ik twijfel om iets te doen omdat het wel eens zou kunnen mislukken. Als ik mezelf dan afvraag hoe erg het zou zijn als het inderdaad mis gaat, kom ik meestal tot de conclusie dat de consequenties best meevallen. En stel je voor dat het wel goed gaat!”

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen