Vanberkel Professionals contracteert Topconsultant Paul Hofstra

25 mei 2021

Vanberkel Professionals contracteert Topconsultant Paul Hofstra 

Zoetermeer, 25 mei 2021 – Paul Hofstra (66) heeft zijn handtekening gezet bij financiële dienstverlener Vanberkel Professionals en start per 1 juni als Topconsultant. Met zijn aanstelling weet deze (niche)speler binnen de accountancywereld, na Anneke van Zanen, een tweede grote naam aan de organisatie te verbinden. Vanberkel Professionals maakt grote stappen en zal met het aantreden van boegbeeld Hofstra afstevenen op die beoogde sprong binnen de brede publieke sector.

Met Hofstra weet Vanberkel Professionals, financieel bureau voor interim- en adviesopdrachten, een prominent persoon aan zich te binden. Hofstra, geboren in Tholen, heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en kent de weg in politiek Den Haag. Na zijn studie economie aan de Erasmus Universiteit is hij in diverse functies gedurende 14 jaar werkzaam geweest bij de Inspectie der Rijksfinanciën op het Ministerie van Financiën.
In 1995 werd hij hoofd Internal audit van de Belastingdienst. Een functie waarin hij zich ondermeer intensief heeft beziggehouden met de (vaktechnische) ontwikkeling van operational audit. Rond die tijd was hij tevens medeoprichter, oud-voorzitter en congresspreker van het IIIA Nederland. Op 14 mei 2009 heeft de gemeenteraad ingestemd met zijn benoeming per 1 juni 2009 tot directeur van de Rekenkamer Rotterdam.Voor zijn aanstelling als directeur van de Rekenkamer Rotterdam was Hofstra tien jaar lang partner bij Deloitte Accountants.

Voor zijn moed en leiderschap op het grensvlak van publieke waarde, publiek risico en bestuurskracht ontving Hofstra de PRIMO (Public Risk Management Organisation) Risk Managament Award 2019. Deze toekenning is gebaseerd op enerzijds zijn volwassen rol als bestuurder en directeur van de Rekenkamer Rotterdam en zijn professionele bijdragen in de precieze en essentiële toepassing van de beginselen van het vak risicomanagement (onder meer verwoord in de rapporten ‘Warmte zonder leiding’ en ‘Publieke waarde in de knel’). Het Financieele Dagblad schreef een portret waarin hij in deze profielschets door oud-collega’s wordt omschreven als scherpzinnig, gretig, een fanatiek controleur, consequent en als iemand met oprechte bezorgdheid voor de publieke zaak. Hij neemt geen blad voor de mond, zoekt de confrontatie, spreekt altijd duidelijke taal en is een man van de feiten.

Net als Van Zanen voelde Hofstra direct de sterke overtuiging om, na de Rekenkamer, met Vanberkel Professionals verder te gaan. Hij zegt daarover het volgende: “Al 40 jaar lang is het publieke domein de rode draad in mijn leven. Ik heb onder andere de rol van ambtenaar, politicus, bestuurder, adviseur, toezichthouder en auditor vervuld. Ik zal mij áltijd voor de publieke zaak blijven inzetten. Daar ligt een stuk passie.
Ik zocht naar de juiste invulling en ben van mening dat gevonden te hebben. Deze stap past in mijn leven.

Tien jaar lang ben ik partner geweest bij een Big Four kantoor. Nu kies ik bewust voor een kleinere organisatie waar de ambities er vanaf spatten. Vanberkel is een goed functionerend bureau dat de publieke sector oprecht goed wil (be)dienen. Ik vind het belangrijk én leuk om een significante bijdrage te kunnen leveren aan deze gezamenlijke ambities. Samen met oud-Deloitte collega Ismael El Barzouhi (directeur Vanberkel Professionals) zal ik gaan optrekken in de gemeentelijke markt, een business development model ontwikkelen en mij bezighouden met advies, consultancy en audit. Daarnaast zal ik toekomstig iets kunnen betekenen in de begeleiding bij aanbestedingstrajecten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn ervaring hier goed kwijt kan en dat mijn kennis hier op zijn plek is. Dat er iets mee gebeurd en er iets goeds mee gedaan wordt.”

Bob van Berkel (directeur Vanberkel Professionals): “We hebben flink aan de weg getimmerd en ook afgelopen jaar grote stappen gezet. Paul komt precies op het goede moment, we kunnen nu echt met elkaar doorpakken. Hij is fanatiek, deskundig, kritisch, heeft lef en heeft veel kennis(en) en ervaring binnen de Rijksoverheid. Paul is iemand die stevig in het zadel zit, stevige uitspraken durft te doen, zijn verantwoordelijkheid neemt en van zich laat horen. Zijn kwaliteiten zullen een fikse injectie geven aan het versterken van onze marktpositie en het verwezenlijken van de strategische groeidoelstelling. Hiermee komen wij steeds dichterbij het maken van die beoogde en zeer gewenste groeisprong. Wij zijn bijzonder verheugd dat Paul voor ons kiest en per 1 juni bij Vanberkel Professionals zal starten als Topconsultant. Ik kan met recht zeggen dat wij een icoon aan boord hebben gehaald en daarmee een topspeler aan ons team hebben toegevoegd. Hier spreekt een trotse captain. Ik kan niet wachten op onze samenwerking.”

Hofstra is momenteel directeur van 7 rekenkamers en vervult daarnaast nog een tal van bestuurs- en toezichtfuncties. Naast zijn betrekking bij Vanberkel Professionals zal Hofstra nog veel andere (neven)functies blijven vervullen, maar geen politieke functies. “Die kosten te veel tijd en de periode breekt aan om naast werk meer aandacht te hebben voor het gezinsleven en mijn hobby’s.” Hofstra is groot liefhebber van reizen, muziek, fietsen, fotografie, lezen en het bespelen van gitaar en piano. Ook is hij voornemens om een boek te schrijven.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Over Vanberkel Professionals

Vanberkel Professionals, financieel specialist in interim- en adviesopdrachten, ontstond in 2007 vanuit de aspiratie om met financiële dienstverlening de brede publieke sector een oplossing op maat te bieden. Inmiddels is Vanberkel Professionals uitgegroeid tot een organisatie met 125 medewerkers in vaste dienst en circa 150 medewerkers flexibel personeel welke door Vanberkel Professionals ingezet worden bij haar opdrachtgevers. Samen bedienen zij de Rijksoverheid, Lokaal bestuur, woningcorporaties en semipublieke instellingen met een scala aan financiële diensten, onder meer op het gebied van Risicomanagement & Governance, Business Control en Bedrijfsvoering, Audit, Data, Verbijzonderde Interne Controle, Subsidies, Rechtmatigheidsverantwoording, Training, Juridisch en Financieel Advies. Vanberkel Professionals staat bekend als een persoonlijke, betrokken, betrouwbare en deskundige partner en bovendien een flexibele en enthousiaste werkgever waar medewerkers zich thuis voelen. Voor meer informatie: www.vbprofs.nl
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Media Contact

Marysol van ’t Hoog
Manager Marketing & Communicatie
+31 (6) 220 40 476
m.vanthoog@vbprofs.nl
W www.vbprofs.nl

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen