Blog Jeffrey de Jong

9 november 2021

"Fit in Coronatijd"

Als gevolg van de Corona-uitbraak werkt Interim Professional Jeffrey de Jong, zoals zovelen, sinds eind maart 2020 (grotendeels) vanuit huis. Hoewel hij het nog altijd heerlijk vindt om geen reistijd te hebben begon hij toch al snel het echte contact met collega's en opdrachtgevers te missen. Om de Vanberkel collega's fit door de Coronacrisis te loodsen en het onderlinge contact te versterken is binnen Vanberkel Professionals het initiatief 'Vanberkel Vitaal' ontstaan.


Hierover lees je meer in Jeffreys blog 'Fit in Coronatijd'.

Fit in Coronatijd

"De naam zegt het al: Vanberkel Vitaal vraagt op gestructureerde wijze aandacht voor de vitaliteit en het blijvend vitaal houden van medewerkers. Vanberkel Vitaal kent als motto 'Iedereen Vitaal' en bestaat uit een drietal pijlers:

  1. Bewegen
  2. Voeding
  3. Ontspanning

Vanuit de eerste pijler werd vanaf medio mei 2020 een wekelijkse online Bootcamp georganiseerd. Een prachtige manier om de week op maandag fit te starten door online met collega's te sporten. Gezien het mooie weer en de versoepelingen van het kabinet ontstonden er vanaf eind juni 2021 weer voldoende mogelijkheden om buiten te sporten en werd besloten om de online bootcampsessies te beëindigen. Maar er werd al gauw een nieuwe activiteit opgestart.

Zo kondigde Vanberkel Vitaal op dat moment meteen een nieuw initiatief aan: hardloopcoaching door Jessica Kleijheeg van ReRunning. Aangezien ik het leuk vind om regelmatig een rondje hard te lopen, besloot ik om mij voor de hardloopcoaching aan te melden. De coaching startte met een persoonlijke intake middels een vragenlijst en een testloop samen met trainer Jessica. Op basis van deze input werd een trainingsschema opgesteld, op maat gemaakt bij jouw individuele doelen. In mijn geval een schema wat toewerkte naar 2 businessruns in september: de City-Pier-City Loop en de Dam-tot-Damloop.       

De eerste weken 'lopen volgens een hardloopschema' waren wel even wennen. De trainingsintensiteit lag wat hoger dan ik gewend was. Zowel qua frequentie als qua kilometers/minuten die per training gelopen moesten worden. Het schema liep door tot aan de Dam-tot-Dam Loop op 19 september 2021.

Tja, dit betekende dat de hardloopschoenen ook op vakantie aangetrokken zouden worden.
Oftewel: hardlopen langs de Côte d'Azur!              

Helaas kreeg ik gedurende de trainingsperiode een blessure aan mijn knie waardoor ik het zorgvuldig opgestelde schema voor enkele weken onmogelijk kon voortzetten. Na een paar bezoeken aan de fysiotherapeut kon ik de training, met rustig opbouwen, hervatten. Gelukkig was ik op tijd volledig hersteld waardoor ik de uitgedokterde voorbereiding weer kon oppakken. Daarmee zou ik mijzelf toch naar de start(streep) van de businessruns in Amsterdam en Den Haag toe kunnen trainen!

.. En toen kwam de teleurstelling alsnog.

Helaas zijn beide evenementen als gevolg van Corona geannuleerd. Ik had natuurlijk niet voor niets getraind! Zo heb ik ervoor gekozen om een eigen 'thuiseditie' te lopen in de weekenden waarin deze evenementen eigenlijk zouden plaatsvinden. Beide runs zijn doorgeschoven naar 2022, dus tijd genoeg om te trainen voor een herkansing!

Met het schrijven van deze blog wilde ik Vanberkel Vitaal graag even in de spotlights zetten. Naast ons motto "samenwerken aan ambities", is "samenwerken aan gezondheid" voor Vanberkel Professionals minstens zo belangrijk. Dat gegeven waardeer ik. Vanberkel Vitaal wil haar medewerkers op een laagdrempelige manier aanzetten tot actie en ik hoop meer collega's te hebben kunnen enthousiasmeren voor deelname.

Onze collega Linda Kleijheeg MSC RA RC is initiatiefnemer en heeft nieuwe plannen voor aankomend jaar. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen van Vanberkel Vitaal of meer weten over de andere twee pijlers? Volg ons dan op LinkedIn via #VanberkelVitaal."

Nieuwsgierig geworden naar een baan bij Vanberkel Vitale) Professionals? Neem in dat geval contact op met Corporate Recruiters Désirée van der Kruk of Ilse Stokman.


Dat kan telefonisch via 06-22911509 of door te mailen naar recruitment@vbprofs.nl

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen