Interview Fatima Polat

8 november 2021

“Voor mij heeft onrechtvaardigheid ongeveer hetzelfde effect als een rode lap op een stier.”

Naam: Fatima Polat

Leeftijd: 41 jaar

Huidige functie en project: business controller bij de Dienst Geestelijke Verzorging en deelprojectleider opkoopregeling veehouderijen bij het ministerie van LNV.

Waarom Vanberkel Professionals?

Vier jaar terug ben ik dankzij mijn dochter erachter gekomen dat ik ook een beelddenker ben. Beelddenkers denken en leren anders: associatief en in beelden en plaatjes (non-lineair en top down: van conceptueel/totaal beeld naar details/delen). Beelddenkers verwerven en verwerken informatie snel (32 beelden per seconde tegenover 2 woorden per seconde). De beelden volgen elkaar niet alleen snel op maar springen ook van het ene naar het andere, alle informatie wordt tegelijkertijd verwerkt.

Vanberkel Professionals biedt ruimte om jezelf te zijn. Tijdens het kennismakingsgesprek met Vanberkel Professionals werd echt naar mij als persoon gekeken; wat ik leuk vind, wat mijn drijfveren zijn en in hoeverre dit past bij de kernwaarden van Vanberkel Professionals. Experimenteren, innoveren, anders denken, leren en werken worden gestimuleerd. De focus ligt niet alleen op het resultaat en hoe je overkomt, maar er is ook aandacht voor het proces, inspanning en groei/ontwikkeling. Ik zou iedereen Vanberkel aanbevelen. Durf jij het aan?

Leukste opdrachten zijn:

Ik ben in januari 2020 gestart bij Vanberkel. Mijn eerste opdracht was bij de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) als coördinerend/specialistisch adviseur compliance & quality. Vanaf eind augustus 2020 zit ik op twee opdrachten: drie dagen bij de Dienst Geestelijke Verzorging (DGV), onderdeel van DJI, als business controller en twee dagen bij het ministerie van LNV als deelprojectleider Regeling Gerichte Opkoop van Veehouderijen ter vermindering van de stikstofdepositie op overbelaste Natura 2000-gebieden. Drie totaal verschillende opdrachten. Dat maakt de leercurve vrij stijl.

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?

Vanberkel begeleidt medewerkers vooral met veel plezier. Dat wil niet zeggen dat Vanberkel het ons gemakkelijk maakt 😊 Ik mag en kan werken aan opdrachten die bij mij als persoon passen. Mijn opdrachten liggen in lijn met mijn passie, waar mijn kracht ligt en waar ik energie van krijg. Vanberkel activeert en stimuleert mijn talent en maakt duidelijke afspraken, stelt heldere doelen en maakt een realistische planning. Bij Vanberkel worden we continu uitgedaagd het maximale uit onszelf te halen. Niet alleen het doel is relevant maar ook de weg daarnaartoe.

Welke opdrachtgever staat op je wensenlijstje en waarom?

Ik heb voornamelijk ervaring binnen de Rijksoverheid. Graag zou ik ook opdrachten willen uitvoeren binnen het Lokaal bestuur, woningcorporaties en zorg- en onderwijsorganisaties. Ik heb chronische nieuwsgierigheid naar hoe dingen in elkaar zitten en werken en sta daarom meer dan gemiddeld onderzoekend in het leven. Het geeft mij heel veel energie om verassend uit de hoek te komen en nieuwe licht te werpen op de (bekende) zaken. Ik vind het belangrijk om mijn beeld altijd weer bij te schaven op basis van nieuwe indrukken en kennis. Als metafoor gebruik ik de kruisbestuiving die verwijst naar de mix van verschillende individuen met diverse achtergronden, kennis en ervaring om het proces van inspiratie en impact weer te geven.

Je leukste Vanberkel uitstapje:

Vanwege Corona heb ik nog niet heel veel uitstapjes meegemaakt, maar ik kon het enorm waarderen dat ik drie weken voor indiensttreding samen met partner was uitgenodigd voor het kerstuitje 2019 inclusief overnachting in het Van der Valk hotel in Houten én een kerstcadeautje mocht ontvangen! Overdag hadden we een tour door Utrecht en ’s avonds een gala. Het was een geweldig uitje.

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?

Een ambitie inspireert en mobiliseert partijen die tegelijkertijd aansluit bij de doelen/belangen van ieder betrokkene. De slogan ‘Samenwerken aan ambities’ houdt voor mij in wat de partijen wensen/ verwachten dat de samenwerking voor hen oplevert.

Wat maakt jou trots?

Trots zijn is voor mij een gevoel en zingeving. Mijn werk voelt ‘goed’ als ik waardevolle bijdrage lever aan een betere samenleving/maatschappij. Mensen raken en impact maken maakt mij trots.

Wie inspireert jou?

Mijn ouders en mijn kinderen. Zij vormen mijn verleden en mijn toekomst. Twee generaties die veel van elkaar verschillen, maar ook wel voor déjà vu momenten zorgen. Zij inspireren mij omdat ze verhalen en tradities samenbrengen en voor verbinding zorgen van het verleden met de toekomst. Hiermee kan ik lessen trekken voor het heden en probeer ik gebeurtenissen met verwondering tegemoet te treden.

Waar heb je een hekel aan?

Ik heb niet zo snel hekel aan iets of iemand. Laten we zeggen dat ik ‘allergieën’ heb. Eén daarvan is onrechtvaardigheid. Voor mij heeft onrechtvaardigheid ongeveer hetzelfde effect als een rode lap op een stier.

Waar droom je van?

Samen met mijn dierbaren de vruchten van mijn inspanningen te kunnen plukken.

Een succesverhaal:

Ik verbind mijn persoonlijkheid aan mijn deskundigheid en blijf dicht bij mezelf. Zoals veel beelddenkers heb ik ook met enige regelmaat een hyperfocus, een uiterst doorgevoerde hobby, waarbij iets mijn interesse heeft gewekt en ik niet kan loslaten totdat ik het heb opgelost. Dit leidt vaak tot uitzonderlijke/bijzondere prestaties die opdrachtgevers ook waarderen.

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?

Aandacht voor verschillen en individuele kenmerken. Elke persoon is uniek. Verschillen zijn er op veel gebieden zoals cognitieve kenmerken (kennis en eerdere prestaties) en niet-cognitieve kenmerken (motivatie, interesse, houding, leervaardigheden). Deze verschillen zijn o.a. van invloed op de ondersteuning die medewerkers nodig hebben om enthousiast, betrokken en gemotiveerd te blijven.

Lijfspreuk?

“Het is een uitdaging, maar ik geloof dat je het kunt doen”. Je grenzen opzoeken kan spannend en uitdagend zijn. Het leert je om niet op te geven en het is een stimulans voor je doorzettingsvermogen. Pas als je het uitprobeert, weet je wat je kunt: grenzen verleggen, daar leer je het meest van!


Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen