18 oktober 2021

"Toegevoegde waarde creëren bij de klant."

Sabba Anwar, Interim Professional bij Vanberkel Professionals, schrijft in haar blog over "Toegevoegde waarde creëren bij de klant."

Interim Professionals kennen het allemaal. Je bent in opdracht aan het werk en houdt je bezig met de dagelijkse activiteiten waarvoor jij bent aangenomen. Naast jouw dagelijkse taken zie je hier en daar ook wat te ontwikkelen punten bij de opdrachtgever. Hoe ga je hiermee om?

"Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je naar behoren of zelfs beter presteert voor de functie waarvoor je bent aangenomen. Maar hoe kunnen 'wij Interim Professionals' meer toegevoegde waarde creëren, voor zowel de opdrachtgever als voor Vanberkel Professionals?
Je kunt (terwijl je al enige tijd op opdracht bent ingezet) navraag doen of er processen en/of taakjes zijn die verbeterd kunnen worden én je onderzoekt de mogelijkheden. Natuurlijk bestaat de kans dat de prioriteit op dat moment elders ligt, maar wellicht bied je nét die oplossing aan waar de klant wél op zit te wachten! Vervolgens ga je samen sparren. Je raakt in gesprek met de manager van jouw opdracht om tot een plan van aanpak te komen. Zo kun je naast je reguliere takenpakket een mooie slag maken. Indien dit een stevig proces (met een grote impact) blijkt te zijn, resulteert dit mogelijk in een nieuwe opdracht waar Vanberkel Professionals weer van betekenis kan zijn. Wij, als (Vanberkel) Interim Professionals, zijn op die manier van toegevoegde waarde.

Dankzij de diverse opdrachten die door Vanberkel Professionals wordt aangeboden, doen onze Interim Professionals brede kennis en ervaring op. Deze kennis delen wij graag met de collega's op de werkvloer van onze opdrachtgevers. Ook dit zorgt voor net even dat beetje meer; onze toegevoegde waarde bij de klant.

Naast de dagelijkse werkzaamheden vind ik het interessant om ook een steentje bij te dragen aan het verbeteren van processen. Dit kunnen 'minitaakjes' zijn (zoals het inrichten van de algemene mailbox of het ordenen van een computerschijf), maar dit kan ook 'oplopen' tot een belangrijke taak waarmee je als 'een Interim Professional van Vanberkel' uiteindelijk een positieve afdruk achterlaat (zoals het meewerken aan het opstellen van instructies e.d.). Indien dit zorgt voor een glimlach bij de klant of zelfs leidt tot een 'wow' effect, ben ik gelukkig. Hier krijg ik veel energie van.

Met de opzet van jouw product heb je de eindstreep nog niet bereikt. De grote uitdaging zit in de communicatie omtrent de verbeteringen met de collega's op jouw opdracht. Een oplossing die voor mij namelijk heel vanzelfsprekend lijkt, hoeft niet altijd hetzelfde effect te hebben op de medewerkers die het al jaren anders doen! Hiervoor is veel empathie en natuurlijke overtuigingskracht nodig. Naast het leveren van een goed product is het van belang dat de oplossingen haalbaar zijn voor de collega's die tegen het eind van jouw opdracht met dezelfde taken aan de slag gaan. Heel veel Teams meetings plannen én de emoties en meningen van deze collega's wegen is dan ook essentieel. Hierbij krijgen de collega's natuurlijk ook de kans om hun input te geven. Immers, wij werken als een team sámen. Wanneer je slaagt (je hebt de mensen me en je product geleverd) heb je toegevoegde waarde gecreëerd. Voilà, na jouw vertrek plukt men hier nog de vruchten van.

Vanzelfsprekend mag de hoofdtaak waarvoor je in eerste instantie bent aangenomen hier niet onder lijden. Het is daarom zaak om met je direct leidinggevende van Vanberkel Professionals te overleggen of het verstandig is om een dergelijke taak op te pakken.
Samenwerken aan ambities, de slogan van Vanberkel Professionals, is waar ik als persoon sterk achter sta. Sámen met de klant (nieuwe) uitdagingen aangaan en sámen toegevoegde waarde creëren. Voor onszelf, maar ook voor elkaar."

Wil jij ook samenwerken aan ambities en toegevoegde waarde creëren? Heb je interesse om als Interim Professional voor de publieke sector te werken in een organisatie waarin sociale betrokkenheid en ontwikkeling centraal staan? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk (06-22911509 / d.vanderkruk@vbprofs.nl) en Ilse Stokman (06-29 48 2224 / i.stokman@vbprofs.nl

 

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via