Interview Niels de Vries

22 oktober 2021

"Alles wat we bouwen moeten we ook blijven bestendigen, waarbij het fundament de mensen zijn"

Naam: Niels de Vries

Leeftijd: 39 jaar

Huidige functie enproject: Senior Consultant / Interim Professional

Waarom Vanberkel Professionals?

Mijn eerste contact met Vanberkel Professionals in 2019 verliep via onze collega Edna. Wij kennen elkaar vanuit een eerdere dienstbetrekking en zij wist op aanstekelijk wijze te vertellen dat een overstap naar Vanberkel Professionals toch echt de moeite waard was. Zelf voelde ik wel de kriebel om na een dienstverband van 6 á 7 jaar bij mijn toenmalig werkgever de overstap richting de interim- en consultancy wereld (opnieuw) te maken om mijn verdere ambities te kunnen verwezenlijken.

Is het werken bij Vanberkel Professionals wat je ervan had verwacht?

Een vraag waar ik normaalgesproken erg snel aan voorbij zou gaan en een passend 'sales antwoord' voor zou dichten..... Nu zou ik het vooral willen beschrijven als een turbulente zoektocht waarbij de puzzelstukjes steeds meer een plek krijgen. Bij aanvang is alles nieuw en is het aftasten waar de (persoonlijke) raakvlakken en mogelijkheden liggen.....en eigenlijk blijft dat het proces waar ik doorheen ga.

Vanberkel biedt veel ruimte voor eigen inbreng, ambities en wensen, maar de handschoen dien je wel zelf op te pakken. Met ander woorden; er is ontzettend veel mogelijk, maar jij zit zelf aan het stuur om te bepalen hoe jouw carrière vorm krijgt. Dat eigenaarschap hoort bij het type organisatie dat wij zijn, draagt bij aan mijn eigen ontwikkeling en kan bij tijd en wijle spannend zijn.

Hoe omschrijf/ervaar je de cultuur van Vanberkel Professionals?

Ondanks de sterke groei die wij doormaken, blijft het een platte informele organisatie waar de lijntjes kort zijn en wij elkaar weten te vinden als dat nodig is. Ongelofelijk veel bekwame en hardwerkende mensen willen er echt iets van maken. Niet steady of standby maar bouwen en groeien; zowel intern als bij de klant. In ons enthousiasme struikelen wij nog weleens over onze eigen voeten en hebben we wat we bouwen nog wat verder te bestendigen. Ik gun ons in deze tijd van groei en voortgang daarom ook wat meer tijd voor reflectie en verbinding om stil te staan bij wat we allemaal al hebben bereikt en willen behouden.

Hoe draagt Vanberkel Professionals bij aan jouw persoonlijke ambities?

Vanberkel Professionals geeft mij de ruimte (autonomie) om te kunnen bouwen aan mijn eigen carrière, waarbij ik zowel in opdrachten als in opleidingen de mogelijkheden geboden krijg voor verdere persoonlijke groei. Als het onderweg ergens schuurt, en dat komt in de beste relaties voor, dan hebben we er over. Scherp aan de wind varen met ruimte voor afstemming en eigen inbreng.

Thuiswerken of liever op kantoor?

Ik heb vanaf de start in 2019 vanuit mijn rol als consultant veel vanuit huis gewerkt. Onze bedrijfsorganisatie was toen al sterk gericht op werken vanuit huis of bij klant. Aanvankelijk dacht ik dat thuiswerken de ideale manier van werken was voor mij. Na enkele maanden thuis besefte ik dat ik de 'live' interacties met collega's toch wel erg miste. Een dolletje bij het koffiezetapparaat en een diepgaander persoonlijk gesprek doe ik toch echt liever op kantoor.

Daarnaast heeft de tijd van thuiswerken mij ook erg veel gebracht. Bijvoorbeeld de vrijheid om reistijd te vervangen voor andere activiteiten met het gezin en vrienden, maar ook effectievere werkvormen in te voeren via Teams. Zo verzorgen wij inmiddels diverse (data)trainingen online, welke misschien wel effectiever online zijn dan op locatie. Al met al past voor mij de hybride vorm van enkele dagen thuis en enkele dagen op locatie het best vermoed ik zo.

Je leukste Vanberkel collega

Collega's waarmee ik de diepte kan opzoeken, maar ook ontzettend kan lachen zijn mijn favorieten en dat zijn er meerderen! Ingrid & Marielle vanuit het interne HR team zijn bij uitstek collega's waarbij ik die warme band ervaar.

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?

Altijd ontwikkelen... Veruit! Hierin is wat mij betreft alles opgenomen dat belangrijk is voor zowel de organisatie, de klant als voor mijzelf.

Wat betekent de slogan 'Samenwerken aan ambities' voor jou?

Slogans in het algemeen prikkelen mij minder en het roept misschien zelf wat weerstand bij mij op. De boodschap die er echter achter schuilgaat, daar sta ik achter; dat resoneert! Ook hier zit de ontmoeting met de ander in opgenomen; de opdrachtgever, de collega. Tevens de (impliciete) gedachte dat alles alleen doen je ook niet per se verder helpt, vind ik krachtig om te blijven verankeren. Samen bouwen en voortbrengen geeft écht meerwaarde.

Waar heb je ooit vreselijk om gelachen op de werkvloer?

Uitbundige dansmoves tijdens bedrijfsuitjes, professionele uitglijers tijdens trainingen, suffe grappen op de werkvloer (beroepsdeformatie), bijzondere verhalen van collega's waarin persoonlijke ongemakken worden gedeeld en aanstekelijk enthousiasme.

Wie is jouw
superheld?

Mijn superheld vertaal ik naar mensen die mij inspireren op het pad dat ik bewandel. Ik heb een bewonderenswaardige, sterke vrouw naast mij staan die mij spiegelt en uitdaagt te blijven ontwikkelen. Daarnaast zijn het de mensen die ik dagelijks, zowel privé als zakelijk, mag ontmoeten. Voor nagenoeg iedereen geldt dat zij wel wat met mij doen, soms iets om van te leren, soms de bevestiging dat ik al goed onderweg ben. Ik ben vooral dankbaar om zoveel mensen om mij heen te hebben.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Nou liever niet, maar als het echt moet... vakantie! Koffers pakken, op naar Schiphol en genieten van andere culturen, eetgewoontes, geuren, kleuren en mensen.

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

Klein beetje uitslapen en wat ondernemen met mijn gezin. Echt even de tijd nemen voor elkaar. Daarnaast is het ook heerlijk om soms de tijd helemaal voor jezelf te hebben (is echt iedereen de deur uit?). Niet zoveel doen staat dan ook hoog op de agenda.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik heb geen bucketlist met specifieke zaken die ik graag zou willen ondernemen of ervaren. Ik probeer vooral wat meer in het nu te leren leven en dat is soms al een aardige uitdaging merk ik. Met de blik iets verder gericht op de toekomst zou ik een eigen (werk)plek in het buitenland waar wij, gecombineerd met het thuishonk Nederland, kunnen werken en verblijven super vinden om te realiseren.

Guilty pleasure?

Gek genoeg geeft het rust in mijn hoofd om langs actie-, interieur- en spelshows te zappen. Vooral de programma's met de eeuwige zoektocht naar krab en goud zijn zalig 😉.

Eventuele (andere) ambities?

Voor mij is het allemaal niet zo vastomlijnd, maar ik beweeg graag meer naar het trainerschap en werken met mensen in groepsdynamieken.

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?

Blijf alles wat we bouwen ook bestendigen, waarbij het fundament de mensen zijn.

Lijfspreuk? Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen