Interview Sander de Boer

3 september 2021

Samenwerken is het fundament van een succesvolle opdracht.

Naam: Sander de Boer
Leeftijd: 40
Huidige functie: Interim Professional
Project: DG Toeslagen 

Waarom Vanberkel Professionals?
“Ik was op zoek naar een niet te grote en niet te kleine club van professionals, waar het niet alleen om werken draait, maar waar er ook ruimte is voor een goede werk-privé balans. Omdat je met vakgenoten bij hetzelfde bedrijf werkt is er veel kennis aanwezig dus is het altijd mogelijk te sparren over allerlei onderwerpen. Ook is er regelmatig gelegenheid elkaar buiten het werk om te zien bij diverse meetings, zowel op professioneel vlak als voor de gezelligheid.

Leukste opdrachten zijn:
Mijn huidige opdracht bij DG Toeslagen.
Door de kinderopvangtoeslagaffaire is Toeslagen ontvlochten uit de Belastingdienst. Dit betekent dat er hele nieuwe organisatie opgezet moet worden. Ik ben hier vanuit de directie Control & Risk zeer nauw bij betrokken. Het gaat dan om zaken als het inrichten van een P&C-cyclus, AO/IC en interne beheersing en het leggen van contacten met diverse organisaties als het Ministerie van Financiën, de Belastingdienst, Algemene Rekenkamer, etc.

Hoe draagt Vanberkel Professionals bij aan jouw persoonlijke ambities?
Eén van mijn persoonlijke ambities is mij op zakelijk vlak te ontwikkelen, zowel in de breedte als in de diepte. Vanberkel Professionals geeft hier alle ruimte voor middels inzet op diverse opdrachten en de mogelijkheid tot het volgen van verschillende cursussen en trainingen.

Welke opdrachtgever staat op je wensenlijstje en waarom?
Ik zou nog wel eens een opdracht binnen Defensie willen doen omdat deze wereld en de technologie mij altijd geïntrigeerd heeft.

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?
Altijd ontwikkelen. Elke dag iets leren, jezelf bewust ontwikkelen en doelen bereiken zorgt voor ‘jeu’ in het leven en een voldaan gevoel.

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
Samenwerken is het fundament van een succesvolle opdracht. Je werkt nooit in je eentje onder een stolp, maar je hebt een wederzijdse afhankelijkheid voor succes met mensen die je nog maar kort kent. Dit vind ik bij iedere opdracht weer een uitdaging die mij energie geeft. Zeker sinds het thuiswerken heeft samenwerken een andere dimensie gekregen en is het er niet makkelijker op geworden omdat bellen en online vergaderen het niet haalt bij elkaar fysiek in de ogen kunnen kijken.

Wat maakt jou trots?
Mijn vrouw en mijn kinderen.

Wie inspireert jou?
Na de aanslag op Peter R. de Vries realiseerde ik mij pas wat die man heeft achtergelaten. Hoe hij in het leven stond is voor mij echt een bron van inspiratie. Niet per se zijn lijfspreuk ‘On bended knee is no way to be free’, maar meer hoe hij zich vastbeet in zaken, zacht op de persoon was maar hard op de inhoud en dat hij het belangrijkste vond een goede vader te zijn.

Waar heb je een hekel aan?
Voldongen feiten door een gebrek aan samenwerking en communicatie.

Waar droom je van?
De pandemie heeft weer eens laten zien dat gezondheid en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Meer genieten in het hier en nu van gezin en hobby’s is voor mij daarom nog belangrijker geworden. 

Een succesverhaal:
Meer in algemene in: een succesverhaal is als iemand zijn leven en werk heeft ingericht zoals hij of zij het wil. Dit is voor mij een inspirerende gedachte om, binnen de grenzen van het onzekere, vanuit een visie bewust na te denken en richting te geven aan mijn carrière en leven.

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
Ik hoop dat ondanks de groei en het succes Vanberkel Professionals in staat blijft ‘klein’ te blijven op het vlak van persoonlijke aandacht en communicatie met en tussen de medewerkers.

Lijfspreuk?
Whenever you find yourself on the side of the majority, it’s time to pause and reflect.’ – Mark Twain

Deze spreuk is voor mij breder dan in letterlijke zin. Het herinnert mij eraan af en toe een stapje terug te doen en kritisch te reflecteren op mijzelf en op dingen die in mijn omgeving gebeuren.”

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen