21 september 2021

"Op zo’n moment overdenk je wat je belangrijk vindt en waar je écht gelukkig van wordt."

"Sociale betrokkenheid en verbinding zijn zaken de organisatie hoog in het vaandel hebben staan."

Het is minder vanzelfsprekend dat Interim professionals zich verbonden voelen met het bureau waarvoor zij werken. Een van de redenen - voor Jeffrey van de Wetering- om voor Vanberkel Professionals te kiezen is de mate waarin sociale betrokkenheid en verbinding centraal staan. Een zeer belangrijke pijler binnen de organisatie waarin flink geïnvesteerd wordt. Hetzelfde geldt voor de kernwaarde ‘altijd ontwikkelen; of dit nu ‘on the job’ of in de schoolbanken is. De gemeenschappelijke passie voor de publieke sector daarbij opgeteld maakt dat Interim professional Jeffrey en Vanberkel Professionals een goede match zijn.

“In de zomer van 2020 had ik besloten dat het tijd was voor een overstap naar een nieuwe werkgever. Op zo’n moment overdenk je wat je belangrijk vindt en waar je écht gelukkig van wordt. In het begin van mijn loopbaan heb ik bewust voor accountancy gekozen, omdat ik daarmee een solide basis kon leggen waar ik de rest van mijn carrière profijt van heb. Vanwege mijn passie voor de publieke sector koos ik destijds voor een accountantskantoor dat uitsluitend klanten binnen de publieke sector controleert. Naarmate de jaren verstreken, merkte ik dat mijn interesse in het vakgebied Controlling steeds groter werd. Ik had het gevoel dat ik veel meer kon bijdragen aan de organisaties die ik controleerde als ik werkzaam zou zijn binnen deze organisaties. Van het besluit om als Interim professional bij Vanberkel Professionals te gaan werken, nu één jaar geleden, heb ik geen moment spijt gehad.

Het leuke aan werken als Interim professional is dat je bij veel organisaties in de keuken kijkt en dat je veel nieuwe mensen ontmoet. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om verschillende functies binnen organisaties te vervullen. Erg leuk, leerzaam en afwisselend! Dat de overstap naar een rol als Interim professional mij goed heeft gedaan werd afgelopen voorjaar extra benadrukt toen de accountantscontrole plaatsvond bij mijn opdrachtgever. Ik merkte dat ik blij was dat ik aan ‘de andere kant van de tafel’ zat.  Als Interim professional krijg ik de kans om een directe bijdrage aan organisaties binnen de publieke sector te leveren. Ik werk in dynamische omgevingen en dat zorgt ervoor dat mijn werkzaamheden gevarieerd en uitdagend zijn. Deze werkzaamheden variëren van het opstellen van managementinformatie tot het oplossen van complexe vraagstukken. Daarbij adviseer ik collega’s gevraagd en ongevraagd. Het geeft me voldoening om op deze manier een extra bijdrage te leveren. Om echt impact te maken als professional, is het belangrijk dat je beschikt over voldoende competentieniveau. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij dus erg belangrijk.

Ontwikkeling is een mooi bruggetje naar één van de kernwaarden van Vanberkel Professionals: ‘Altijd ontwikkelen’. Vanberkel Professionals biedt je de mogelijkheid om zelf de regie te voeren over je ontwikkeling. Je stelt een plan van aanpak op en Vanberkel Professionals faciliteert studies, trainingen en cursussen als je daar behoefte aan hebt. Mijn overtuiging is dat inhoud relatief eenvoudig te leren is, maar dat het ontwikkelen van competenties en vaardigheden veel complexer is. Hoewel inhoud een belangrijke vereiste is, ben ik van mening dat competenties en vaardigheden van doorslaggevend belang zijn voor de mate waarin je succesvol bent. Daarom heb ik de keuze gemaakt om mezelf op dit moment niet op een inhoudelijke studie te richten, maar om te focussen op mijn persoonlijke groei. Zo heb ik bijvoorbeeld via Vanberkel Professionals een DISC analyse gemaakt. Door bewust te zijn van mijn eigen persoonlijkheidsstijl én hierover met collega’s te sparren, werk ik aan mijn ontwikkeling. Daarbij leer ik niet alleen wat de kenmerken zijn van mijn eigen persoonlijkheidsstijl, maar kan ik mezelf ook beter in collega’s verplaatsen. Dat draagt onder andere bij aan een nog betere samenwerking met collega’s.

Over samenwerking en collega’s gesproken. Het is minder vanzelfsprekend dat Interim professionals zich verbonden voelen met het bureau waarvoor zij werken. Vanberkel Professionals zet zich bijzonder sterk in deze relatie en de saamhorigheid te bevorderen. Sociale betrokkenheid en verbinding zijn zaken de organisatie hoog in het vaandel hebben staan. Met zo’n tien bijeenkomsten per jaar -van bedrijfsuitjes, events, trainingsdagen tot etentjes en weekendjes weg- zorgt Vanberkel Professionals voor teamspirit en clubgevoel.

Al met al kijk ik met een tevreden gevoel terug op mijn overstap en de persoonlijke groei die ik in mijn eerste jaar bij Vanberkel Professionals heb gemaakt.”

Wil jij ook als Interim professional werken voor de publieke sector in een organisatie waarin sociale betrokkenheid en ontwikkeling centraal staan? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk (06-22911509 / d.vanderkruk@vbprofs.nl) en Ilse Stokman (06-29 48 2224 / i.stokman@vbprofs.nl)

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via