25 april 2022

Walter van Wienhoven - Interview

“Met hart en hersenen als kompas kan ik steeds weer bijsturen om mijn doel te bereiken.”

Naam: Walter Wienhoven
Leeftijd: 45 jaar.
Huidige functie en project: Business controller a.i. bij NBA

Heb je een bijnaam?
Wally. Vroeger werd dat nog wel eens Wally de Walvis naar het stripverhaal van Suske en Wiske.

Ben jij een buiten - of een binnenmens?
Ik ben graag buiten. We wonen sinds een jaar of 10 buiten de stad en op mooie dagen vind ik het heerlijk om op de fiets of op hardloopschoenen een rondje door de polder te maken. De Biesbosch is voor ons om de hoek, heerlijk om met ons bootje de natuur in te trekken!

Waarom Vanberkel Professionals?
Na flink wat jaren in een vaste lijnfunctie als leidinggevende was ik toe aan meer avontuur en een nieuwe uitdaging. De rol van interim professional bij Vanberkel geeft mij de kans om dat waar te maken. In vergelijking met andere financieel dienstverleners spreekt bij Vanberkel vooral de mix  tussen dienstverlening en opdrachtgevers mij aan. Bij Vanberkel kan ik aan afwisselende opdrachten werken binnen de publieke sector en zo mijn kennis en competenties inzetten ten behoeve de publieke zaak. Zo hoop ik later dit jaar een opdracht te doen in het lokaal bestuur; een sector waar ik nog nooit heb gewerkt. Dát is de afwisseling die ik vind bij Vanberkel.

Welke steekwoorden passen bij de organisatie?
Persoonlijk, doorpakken en ondernemend.

Van welke werkzaamheden / taken krijg jij energie?
Ik krijg er vooral energie van om m’n tanden te zetten in moeilijke vraagstukken en daarover advies uit te brengen aan collega’s of management. Ik haal er voldoening uit deze vraagstukken terug te brengen tot hun essentie en samen met anderen mogelijke oplossingsrichtingen te verkennen om zo te komen tot betere beslissingen. Dat is wat mij betreft ook een van de essentiële bijdragen in mijn rol als financial: de juiste feiten boven water krijgen en met een positief-kritische blik adviseren over de benodigde (bij)sturing.

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
Bij Vanberkel krijg ik de kans om in verschillende rollen bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. Die afwisseling zorgt ervoor dat ik mij breder kan ontwikkelen als professional en als persoon. Daarnaast biedt Vanberkel mij intern ook voldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je hebt echt zelf de regie op je eigen succes.

Een persoonlijke anekdote van de Vanberkel werkvloer?
Ik heb een vliegende start kunnen maken bij Vanberkel. Al voordat ik officieel in dienst trad, had ik een hele gave opdracht waar ik met twee zeer ervaren collega’s een rol vervulde om tot een mooi advies voor de opdrachtgever te komen. De snelheid en het vertrouwen wat ik daarbij heb ervaren is voor mij wat Vanberkel typeert.

Thuiswerken of op kantoor?
Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie. Ik vind het prettig om elkaar geregeld fysiek te treffen op kantoor en op die manier samen te werken met mijn collega’s; dat is wat mij betreft ook belangrijk voor het teamgevoel. Voor de klussen die meer concentratie vergen heb ik de laatste jaren ontdekt dat thuiswerken beter werkt. En op het gebied van vitaliteit geeft het thuiswerken tevens de mogelijkheid om in de lunchpauze dat rondje door de polder te doen.

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
Voor mij is dat de meerwaarde die ik als interim professional samen met de opdrachtgever en het team binnen Vanberkel kan creëren waarbij die samenwerking leidt tot het waarmaken van ambities voor de opdrachtgever, voor Vanberkel en mijzelf.

Welk beroep wilde jij toen je klein was gaan uitoefenen?
Archeoloog en dan het liefst als een soort van Indiana Jones verloren schatten vinden natuurlijk!

Als je een carrièreswitch zou maken, wat zou je nu dan gaan doen?
Eigenlijk geen idee. Ik doe nu wat ik leuk vind! Op zich zou ik meer willen reizen, maar een carrière bij ‘3 op Reis’ zit er denk ik niet meer in…

Wie is/was jouw voorbeeld?
Het idee ‘later wil ik … worden’ heb ik nooit gehad. Wel heb ik veel respect voor mensen als Barack Obama en Nelson Mandela die tegen de stroom in toch altijd hun eigen koers hebben gevolgd, waarbij ze ondanks de tegenslagen en tegenwerking die ze hebben ervaren altijd op een respectvolle manier iedereen, zelfs hun tegenstanders, zijn blijven omgaan. Van die aanpak kunnen we tegenwoordig wel wat leren.

Waarvan word je chagrijnig?
Te veel dingen doen die ‘moeten’. Dat houd ik even vol, maar op een gegeven moment loopt de emmer over.

Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?
Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die het leven in Nederland mij hebben gegeven om me in alle vrijheid te ontwikkelen. Dat is helaas voor heel veel mensen op deze wereldbol geen vanzelfsprekendheid.

Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen?
Heb vertrouwen in jezelf en de toekomst.

Waar sta je over tien jaar?
Tien jaar lijkt nog heel ver weg. In ieder geval is mijn doel om dan (nog steeds) op een plek te zijn waar ik me thuis voel, waar ik de regie heb en van meerwaarde ben voor mijn werk-/ opdrachtgever en voor degene met wie ik samenwerk. Daarbij heb ik geen specifieke rol of functie voor ogen. Met hart en hersenen als kompas kan ik steeds weer bijsturen om mijn doel te bereiken.

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
Behoud de eigenheid, ondanks de groei. Voor mij persoonlijk is dát wat het verschil maakt.

Lijfspreuk?
Alles is mogelijk als je er in gelooft.

Wil jij, net als Walter, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk of Ilse Stokman, te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl | +316 22 91 15 09 / i.stokman@vbprofs.nl | +316 29 48 22 24. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via