PIPF - Blog Carole Beelen seminar

7 april 2022

In de chat: Via Verbindende Communicatie naar optimale samenwerking en daarmee toekomstbestendigheid.

“Wat dacht je van verrassende gesprekken waarvan je energie opdoet? En de aangeboden mede- en samenwerking die goed voelt voor jou, maar ook voor je gesprekspartner?”

Zo luidde een deel van ons antwoord op de vraag van een financial, die twijfelde voor welke deelsessie hij zich zou aanmelden op het seminar ‘Samenwerken aan Toekomstbestendigheid’. We hadden een leuke chat, lees even met ons mee.

Wat houdt Verbindende Communicatie (VC) eigenlijk precies in?
Het uitgangspunt is het brengen van een positieve verandering in hoe je een gesprekspartner ziet en met diegene communiceert. Als je dat doorhebt is er ook ruimte voor andere inzichten en creatieve manieren om een gezamenlijk doel te bereiken.

Waar zit dan precies de link tussen VC en ‘Samenwerken aan Toekomstbestendigheid?’
VC is een duurzame oplossing voor als je bijvoorbeeld in een gesprek zit waar het doel hetzelfde is maar je er in detail niet samen uitkomt. Natuurlijk liggen zwaartepunten en belangen binnen elke functie en bij iedere persoon anders. Maar als jullie allebei het doel voor ogen hebben om de kansen voor de organisatie/maatschappij te vergroten en willen zorgdragen voor haar continuïteit, dan heb je een gemeenschappelijke deler. Door daar verbindend over te communiceren bouw je aan een duurzaam vertrouwen. Dit tilt jullie samenwerking en dus het resultaat, nu en in de toekomst, naar een hoger niveau.

En wat zie ik daarvan terug in de deelsessie?
In de deelsessie geven we een voorproefje hoe je erachter kan komen wat je CEO/manager, andere collega’s en klanten nou écht willen en wat de achterliggende gedachtes of gevoelens daarbij zijn; ‘de diepere laag’, als het ware. En, niet onbelangrijk, hoe jij met deze handvatten vervolgens uit de voeten kan en wat die jakhals en giraffe hierboven ermee te maken hebben.

Komt mijn ‘diepere laag’ ook ter sprake?
Ja, absoluut. Daar ligt de basis. Daarom gaat Carole Beelen in op het feit dat het begint bij jezelf. Wat jij eigenlijk precies wil, wat jouw onderliggende gevoelens en behoeften zijn. En hoe je die het beste onder woorden kan brengen (wat vooral veel oefenen, oefenen, oefenen is.)

Hoe futureproof is deze VC- methode?
Door je verbindend te uiten maar juist ook door verbindend te luisteren, krijg je die verrassende gesprekken. Je creëert een duurzaam netwerk waar collega’s organisatie breed én jouw klanten weten wat ze aan je hebben en dat ze met jou, nu en in ‘the future’, goed kunnen samenwerken.

Ik ben overtuigd. Hoe kan ik bij deze deelsessie aanwezig zijn?
Je kunt je meteen inschrijven…. Lees gauw verder.

De Deelsessie
Op donderdag 16 juni verzorgt Carole Beelen de deelsessie ‘Verbindend communiceren als antwoord op toekomstbestendigheid’. In deze sessie wordt dieper in gegaan op hoe verbindend communiceren je verder helpt om te gaan met alle kansen en bedreigingen van een VOCA wereld.
Jij kunt haar dus zien schitteren tijdens ons seminar Perspectief in Public Finance 2022!

Seminar Perspectief in Public Finance: ‘Samenwerken aan toekomstbestendigheid’
Hoe blijft de zorg betaalbaar en toegankelijk voor iedereen? Wat kunnen we doen tegen klimaatverandering? Hoe zetten we afval om in waardevolle grondstoffen? Hoe blijven we dreigingen tegen onze veiligheid voor? Dit zijn enkele vragen die de overheid aan innovatieve ondernemers en kennisinstellingen stelt voor een toekomstbestendig Nederland. Dit – en veel meer – komt ter sprake tijdens het seminar.

Keynote-spreker, professor Erik Scherder trakteert ons op een inspirerende plenaire speech over de toekomstbestendigheid van ons brein. Ook zijn wij bijzonder trots op de volgende onderwerpen en (academische) sprekers in het programma:

 • Over de toekomstbestendigheid van de Publieke Sector: De burger centraal
  - drs. Paul Hofstra RO CIA.
 • Wat kunnen we leren van de grote integriteitsschendingen binnen de context van organisaties? Voorbeelden zoals The Voice, de landsadvocaat en de toeslagenaffaire leren dat voorkomen beter is dan genezen  - Prof. Dr. Rob van Eijbergen.
 • De toekomstbestendige Internal Audit Professional in de publieke sector
  - Anneke van Zanen RA.
 • Toekomstbestendigheid van ons brein  - Erik Scherder.
 • Creativiteit als motor voor toekomstbestendigheid -  Julia Bless
 • Public control(ler) in een veranderlijke wereld: een contradictio in terminis?
  - dr. Tjerk Budding.
 • Positieve Psychologie als gereedschap naar toekomstbestendigheid 
  - Sofie Vanlerberghe.
 • In control zijn op sociale veiligheid en integriteit, lukt dat? - Mr. drs  Elmira Nijhuis.
 • Het toekomstbestendige internal Control Framework  - René s’Jacob RA.
 • Verbindend communiceren als antwoord op toekomstbestendigheid in een volatiele, onzekere, complexe en ondoorzichtige wereld - Carole Beelen.

Het seminar organiseren wij in samenwerking met het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam en vindt (fysiek) plaats in De Landgoederij te Bunnik. Het programma duurt van 13:00 tot circa 21:00 uur. Ga voor meer informatie naar event.vbprofs.nl. Inschrijven kan tot en met 15 mei 2022, er is plaats voor 250 deelnemers. Aanmelden doe je eenvoudig HIER.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen