11 augustus 2022

Eef Appel - Blog

“Aan de rand van de afgrond is het uitzicht het mooist." Deze zin kwam alsmaar terug tijdens de vakantie van Eef Appel, Interim Professional bij Vanberkel Professionals. Hij legt in zijn blog uit waarom.

Eef Appel: “Aan de rand van de afgrond is het uitzicht het mooist. Deze zin kwam alsmaar terug tijdens mijn vakantie en ik heb me enige tijd afgevraagd, waarom eigenlijk? Wanneer je in de bergen rijdt en af en toe stopt om een foto te nemen van het uitzicht, is het uitzicht het mooist als je een beetje langs het randje loopt, een eindje van de paden vandaan. Ik ga regelmatig met de motor naar de Belgische Ardennen om daar een rondje te rijden en het verveelt nog steeds niet. Het is voor mij, naast het geven van voetbaltraining, de ultieme ontspanning.

De zin is overigens ook al bijna 25 jaar verbonden met (en van toepassing op) mijn vakgebied. Voordat ik 2 jaar geleden bij Vanberkel Professionals begon, begeleidde ik als financieel interim consultant veelal bedrijven die zich langs rand van de afgrond bevonden. Vaak ging het goed en kwamen er mooie “foto’s van het uitzicht”. Soms ging het mis en moesten de deuren worden gesloten of er was sprake van een (gedwongen) overname. In dat geval waren de “foto’s van het uitzicht” wat minder fraai.

Sinds ik bij Vanberkel Professionals werk, merk ik dat ik mijn opgedane ervaring van de afgelopen jaren goed kan gebruiken bij mijn opdrachtgever. Tegenwoordig betreft dit meestal een overheidsorganisatie. Voorheen was ik van mening dat ik het werken bij een overheidsorganisatie saai zou vinden, maar niets is minder waar. Hoewel er geen sprake is van diepe afgronden met of zonder mooie uitzichten, is het werken bij de overheid nóóit saai. Ja, het is anders werken dan bij een commerciële organisatie en nog moet ik er af en toe een beetje aan wennen, maar het went.

De balans tussen werk en privé vind ik heel belangrijk. Naast mijn baan bij Vanberkel Professionals run ik mijn eigen administratiekantoor en begeleid ik jonge ondernemers met de opstart van hun bedrijf. Mijn kinderen hebben inmiddels ook een eigen bedrijf. Mijn dochter geeft musicallessen aan jonge kinderen en mijn zoon werkt in de audiovisuele productie. Hiernaast heb ik dus nog voldoende tijd om lekker op de motor te stappen en om voetbaltraining te geven. Zo komt inspanning en ontspanning op een hele mooie manier weer samen en is de cirkel rond.”

Wil jij -net als Eef- ook werken als interim Professional bij Vanberkel Professionals? Wij nodigen jou graag uit voor een nadere kennismaking met onze organisatie. Neem contact op met ons gouden duo Désirée van der Kruk (d.vanderkruk@vbprofs.nl / 06 22 91 15 09) en Ilse Stokman (i.stokman@vbprofs.nl / 06 29 48 2224).

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via