11 augustus 2022

Sander Huele - Blog

“Mijn innerlijke instrument, ofwel mijn moreel kompas, dient te blijven afgestemd op het noorden."

Sander Huele, Interim Professional bij Vanberkel Professionals, deelt graag zijn kijk op zijn professionele inzet en de maatschappelijke impact van Vanberkel Professionals met ons.

Sander Huele: “Mijn innerlijke instrument, ofwel mijn moreel kompas, dient te blijven afgestemd op het noorden. Ofwel, afgestemd op hetgeen ik als goed en juist beschouw aangaande de werkzaamheden die ik als professional mag uitvoeren voor toekomstige opdrachtgevers. Bovenstaande opvatting schoot meerdere malen door mijn hoofd ten tijde van mijn overstap naar Vanberkel Professionals, enkele maanden geleden.

Binnen mijn carrière heb ik altijd de spelregel gehanteerd; ‘Ik wil een significante, positieve alsook relevante bijdrage leveren op maatschappelijk vlak, voor de doelgroepen die dit hard nodig hebben. Voorafgaand aan mijn overstap ben ik een kleine 21,5 jaar werkzaam geweest binnen de Rijksoverheid, namelijk bij Defensie en Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Ik mocht 8 jaar dienen in het Korps Mariniers, vervolgens heb ik 13,5 jaar bij DJI diverse rollen vervuld. Veelal met een veranderkundig component binnen projecten en programma’s. De overstap naar Vanberkel Professionals draagt significant bij aan bovenstaande zienswijze. De diversiteit aan opdrachten in relatie tot maatschappelijk relevante vraagstukken, gecombineerd met goede producten en zeer ervaren alsook betrokken collega’s, zijn van enorm grote waarde. Hiermee doelend op zowel de interne-en externe omgeving waarbinnen Vanberkel Professionals zich beweegt. Ik ben aangenaam verrast door de positieve en relevante maatschappelijke impact die Vanberkel Professionals teweeg brengt. Ik kan stellen: met oprechte betrokkenheid en intrinsieke motivatie!

As we speak maak ik deel uit van het programmateam ‘Straffen en Beschermen’ (SenB) binnen het CJIB. De wet SenB betreft een wijziging van de regeling inzake detentiefasering, waaronder in het bijzonder de regeling van de voorwaardelijke invrijheidstelling in de Penitentiaire beginselenwet en in het Wetboek van de Strafrecht. Een uitermate belangrijk vraagstuk dat bijdraagt aan een betere maatschappij.”

Wil jij -net als Sander- ook werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Wij nodigen jou graag uit voor een nadere kennismaking met onze organisatie. Neem contact op met ons gouden duo Désirée van der Kruk (d.vanderkruk@vbprofs.nl / 06 22 91 15 09) en Ilse Stokman (i.stokman@vbprofs.nl / 06 29 48 2224).

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via