22 augustus 2022

Stephan Sanders - Blog

"Vrijwilligerswerk via NLCares; een bijzondere manier om mijn stad te leren kennen." Stephan Sanders meldde zich aan als vrijwilliger en heeft inmiddels aan diverse activiteiten deelgenomen. De Gelukswandelingen zijn bij hem favoriet! Lees hier alles over in zijn blog.

Vanberkel Professionals is sinds 3 oktober 2018 aangesloten bij goededoelenorganisatie NL Cares.
Stephan Sanders, Interim Professional bij Vanberkel Professionals, meldde zich aan als vrijwilliger en heeft inmiddels aan diverse activiteiten deelgenomen; van kaartjes schijven en taarten bakken tot huiswerkbegeleiding en het maken van diverse wandelingen met ouderen. De Gelukswandelingen zijn bij hem favoriet! Lees hier alles over in zijn blog.

Stephan Sanders: “Sinds november 2021 ben ik via NLCares actief als vrijwilliger en kan ik binnen mijn eigen regio aan diverse activiteiten deelnemen. Vaak doe ik dit samen met mijn partner. De werkzaamheden die ik heb uitgevoerd variëren van kaartjes schrijven voor eenzame ouderen en een taart bakken voor het daklozencentrum tot een kinderen uit kansarme gezinnen helpen met hun rekenhuiswerk (of als ze daar geen zin in hebben; een potje trefbal spelen!). 

Maar waar ik jullie vooral over wil vertellen zijn de Gelukswandelingen van Stichting Geluk te Rotterdam. Ouderen in Nederlandse verzorgingstehuizen komen gemiddeld maar één keer per maand buiten. Vaak hebben de ouderen geen familie om mee te wandelen of de familie heeft geen tijd hiervoor. Daarom organiseren verschillende verzorgingstehuizen wandeltochten met vrijwilligers waarvoor je jezelf kunt aanmelden via NLCares. Ik kan je van harte aanbevelen om je aan te melden voor een wandeling bij jou in de buurt! Inmiddels heb ik via NL Cares aan diverse wandelingen deelgenomen (van verschillende verzorgingshuizen). Hoewel dit stuk voor stuk natuurlijk allemaal geweldige initiatieven zijn, steken de wandelingen die georganiseerd worden door stichting Geluk hier echt bovenuit!
       undefined

De organisator van de Gelukswandeling is een professionele kunstenaar die zijn creativiteit in de wandelingen verwerkt. Met tuinkabouters, bellenblaas of stickers wordt kleur gegeven aan de anders soms grijze straten van de Rotterdamse binnenstad. Tegelijkertijd loop je een kunstroute waarbij de organisator de bijzondere verhalen vertelt achter openbare kunstwerken die soms op plekken zitten waar ze je anders niet eens zouden zijn opgevallen. Ook ontdek je op deze manier leuke verborgen hoekjes in de stad zoals een binnentuin met kinderboerderij of een “behind the scenes” bezoek aan het Boijmans Depot. Bovendien heb je onderweg vaak interessante gesprekken met “de bewoners”, die vaak hun hele leven in de buurt hebben gewoond en je de geschiedenis van de stad kunnen vertellen. Ik woon zelf nog niet zo heel lang in Rotterdam en daarom is de Gelukswandeling voor mij een bijzondere manier geweest om mijn woonplaats te leren kennen!

Bovendien heb ik gemerkt dat de activiteiten kansen bieden om te netwerken en deze bijdragen aan de naamsbekendheid van Vanberkel Professionals! Als ik vertel dat ik gefaciliteerd wordt vanuit Vanberkel Professionals en ik “in de baas zijn tijd” deze activiteiten mag doen, ontstaan er ook gesprekken met andere vrijwilligers. Sommige vrijwilligers volgen zelf ook een financiële studie waarvan nog niet iedereen weet waar zij later zouden willen werken. Ook ben ik in contact gekomen met vrijwilligers die voor de overheid werken en vanuit hun werk onze collega’s kennen. Daarnaast tref ik zo nu en dan een Vanberkel collega bij een wandeling, hoe leuk is dat?

Vrijwilligerswerk via NLCares kost je vaak maar een uurtje van je dag, maar voor de mensen die je ontmoet ben je het hoogtepunt van hun week! Bovendien is het een fantastische manier om zelf ook actief bezig te zijn, je omgeving op een andere manier te leren kennen en om nieuwe mensen te ontmoeten!”

Jij kunt ook een steentje bijdragen. Mocht je geïnteresseerd zijn in wat NL Cares nog meer doet en zou je je ook wel eens willen inzetten voor een ander, kijk dan op hun website: www.nlcares.nl

Meer over NL Cares
NL Cares gelooft dat ze de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd het hoofd kunnen bieden, als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom is NL Cares op een missie om mensen en bedrijven in staat te stellen en te inspireren om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten bij het aangaan van de grote uitdagingen van deze tijd. Een van de manieren om dit te doen is om vrijwilligers te verbinden aan mensen die hulp kunnen gebruiken door flexibele vrijwilligers activiteiten. Je helpt waar nodig, maar wel wanneer het jou als vrijwilliger uitkomt. De vrijwilligersactiviteiten lopen uiteen van wandelen met ouderen, helpen bij de voedselbank, het geven van taalles aan migranten of het opruimen van zwerfafval in bossen. Bedrijven kunnen zich bij NL Cares als partner aansluiten om hun missie te ondersteunen. Zo kun je invulling geven aan het CSR (Cororate Social Responsibility) beleid en de werknemers de optie bieden om zonder contract/verplichting iets te doen voor een ander die dit nodig heeft.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via