17 augustus 2022

Omar el Idrissi - Interview

"Ik hou van opdrachten waar ik een vrije rol in heb. De doelen moeten duidelijk zijn, de reis ernaartoe bepaal ik liever zelf.”

Naam: Omar el Idrissi
Leeftijd: 38 jaar.
Huidige functie en project: Controller bij LCCB - GGD GHOR

Waarom Vanberkel Professionals?
“Binnen van Vanberkel Professionals ken ik best veel collega’s waar ik in het verleden mee heb gewerkt. Stuk voor stuk praten deze collega’s zeer positief over Vanberkel Professionals. Dit gaf een goed gevoel. Bij indiensttreding voelde het ook als ‘thuiskomen’ voor mij. De sfeer is goed en de lijntjes zijn kort, hier houd ik van. Daarnaast is Vanberkel Professionals een snelgroeiende organisatie die een enorm marktaandeel heeft. Het voordeel hiervan is dat Vanberkel meedenkt m.b.t. opdrachten die passen binnen je ontwikkeldoelstellingen.”

Leukste opdrachten zijn?
“Dynamische opdrachten, dus geen routinewerkzaamheden. Ik hou van opdrachten waar ik een vrije rol in heb. De doelen moeten duidelijk zijn, de reis ernaartoe bepaal ik liever zelf.”

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Vanberkel denkt en helpt mee als het gaat om passende opdrachten; opdrachten die aansluiting vinden bij mijn ambities. Die ruimte krijg je namelijk van Vanberkel. Dit vind ik persoonlijk een kracht van de organisatie.”

Welke opdrachtgever staat op je wensenlijstje en waarom?
“Niet per se op mijn wensenlijstje, maar ik zou het een uitdaging vinden om een klus te klaren bij een gemeente met een artikel 12-status. De uitdaging zit in het op orde stellen van de financiën om van deze status af te komen.”

Je leukste Vanberkel uitstapje:
“Met stip op één, de trip naar Lapland natuurlijk! Op 3 januari starten bij Vanberkel en op 6 januari zit je met het bedrijf in Lapland. Dit overkomt je niet vaak.”

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?
“ ‘Altijd ontwikkelen’. Immers: ‘Stilstaan is achteruitgaan!’ Als individu vind ik het belangrijk om mijzelf te blijven te ontwikkelen maar dit geldt ook voor een organisatie. Je moet continue streven naar verbetering.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“ ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder!’. Ik geloof in de kracht van samenwerken. Dit zegt ook iets over de organisatie. De opdrachtgevers worden betrokken maar er wordt ook echt geluisterd naar de professionals. Dit vind ik belangrijk.”

Wat maakt jou trots?
“Mijn gezin, mijn kinderen.”

Wie inspireert jou?
“Mijn vader. Een arbeidsimmigrant die analfabeet is en veel in zijn leven heeft bereikt. Ik mag dus geen excuses hebben om mijn doelen niet te bereiken.”

Waar heb je een hekel aan?
Als iemand te laat komt of zich niet aan zijn/haar afspraken houdt. Ik kon mij hier aan doodergeren maar ik heb mezelf door de jaren heen geleerd om hiermee om te gaan.”

Speel je wel eens vals in spelletjes?
“Nee, eigenlijk nooit! Oké, soms dan, als het moet!” 😊

Ooit een blunder begaan, vertel eens?!
“Ik denk wel meerdere blunders haha maar dit schiet mij nu als eerst te binnen: niet naar mijn ouders luisteren.  Ik reis veel, altijd al gedaan. Ook toen ik jonger was. Ik had vrienden in Tunesië en daar ging ik regelmatig naar toe. Één keer vroeg mijn moeder om niet te gaan omdat ze vond dat ik te vaak ging. Zijzelf reisde in dezelfde periode. Ik dacht slim te zijn en alsnog te gaan zonder dat zij erachter zou komen. Ik houd het kort, maar het was een helse reis! Paspoort kwijt, noodpaspoort aangeschaft, vliegtuig gemist, vlucht omgezet, noodlanding en uiteindelijk mocht ik het land niet in met mijn noodpaspoort! Haha. Ik zat dus na 3 dagen weer gewoon op de bank waar mijn moeder mij vroeg om niet te gaan. Alleen dan zonder mijn bagage, want die verbleef wel in Tunesië. Het is een leerzame les die ik nu mijn kinderen meegeef 😉.”

Als je wie dan ook in de wereld mag kiezen, wie zou je uitnodigen om bij je te komen eten?
“Helaas beiden niet meer in leven, maar ik had graag willen dineren met Mohammed Ali en/of Maradonna. Zij zijn - voor mij - legends in hun sport maar ook qua personaliteit.”

Waar droom je van?
Vrede op de wereld!”

Wat zou je gaan doen als je een carrièreswitch kon maken?
“Interieurdesigner. In mijn vrije tijd, welke ik niet veel heb, ben ik altijd wel iets voor het huis aan het bedenken. Samen met mijn vrouw proberen we thuis te klussen en iets nieuws te ontwerpen. Ik zou hier graag meer tijd in willen steken.”  

Een succesverhaal?
“Eigenlijk mijn afgelegde weg welke mij heeft gebracht tot waar ik nu ben. Het is zeker niet altijd gemakkelijk geweest. Als kind van 8 jaar ben ik onder het mom van gezinshereniging naar Nederland gekomen. Op zeer jonge leeftijd heb ik zelfstandig mijn eigen weg bewandeld. Na de basisschool heb ik de HAVO gedaan, waarna de HBO, Post-HBO en de Master. Hierbij moest ik mij door verschillende barrières heen slaan.”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Ga zo door, blijf luisteren naar de Professionals.”

Lijfspreuk?
“Denk in overvloed, niet in schaarste. Dan zul je altijd rijk door het leven gaan.”              

Wil jij, net als Omar, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk of Ilse Stokman, te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl / +31(0)6 22 91 15 09 | i.stokman@vbprofs.nl | +31(0)6 29 48 22 24. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via