17 augustus 2022

Wing Shuen Chan - Interview

"Als Interim Professional kan ik in ‘verschillende keukens’ kijken waardoor ik als controller mezelf steeds breder kan ontwikkelen in het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van finance en control.”

Naam: Wing Shuen Chan
Leeftijd: 29 jaar.
Huidige functie en project: Business controller bij Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen(UHT)

Waarom Vanberkel Professionals?
“Vanberkel Professionals is een fijne club waar ik het gevoel heb dat de interim professional centraal staat. Elke interim professional wordt gekoppeld aan een direct leidinggevende, een business/resource manager en een HR adviseur. Ik houd van afwisseling en uitdagende opdrachten binnen de Rijksoverheid. Hier wordt door business- en resource management gehoor aan gegeven. Ook wanneer een opdracht niet aansluit bij mijn persoonlijke ambities, alles is bespreekbaar. Daarnaast zit er geen maximum op het persoonlijk opleidingsbudget, omdat continu ontwikkelen een van de kernwaarden is van Vanberkel Professionals. Als ik een nieuwe opleiding of cursus wil volgen, dan hoef ik alleen een motivatie aan te leveren richting mijn leidinggevende en HR adviseur.”

Hoe omschrijf/ervaar je de cultuur van Vanberkel Professionals?
“De cultuur binnen Vanberkel Professionals is informeel en iedereen is altijd bereid mee te denken. De maandelijkse meetings met etentjes vind ik het leukst. Als interim professionals zitten we allemaal op opdracht en zien we de eigen collega’s niet zo vaak. Tijdens die meetings kunnen we dan goed bijpraten. Ik houd van lekker eten en dat kom ik bij die meetings zeker niet tekort!”

Hoe draagt Vanberkel Professionals bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Ik vind het leuk om elke dag iets nieuws te leren, zowel op persoonlijk als zakelijk niveau. Begin dit jaar ben ik afgestudeerd van mijn post-master tot Registercontroller. Als interim professional kan ik in ‘verschillende keukens’ kijken waardoor ik als controller mezelf steeds breder kan ontwikkelen in het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van finance en control.”

Thuiswerken of liever op kantoor?
“Een combinatie van thuiswerken én op kantoor. Thuiswerken is voor mij efficiënt op de dagen dat ik stukken moet lezen en geconcentreerd aan het werk moet. Op kantoor werken vind ik fijn, omdat ik dan toch net weer dingen meekrijg die handig kunnen zijn voor mijn werkzaamheden. Het is natuurlijk ook prettig voor de verbinding met de collega’s. En de goede koffie uiteraard.”

Je leukste Vanberkel collega?
Mijn leukste Vanberkel collega is Faoud Ishaak. We zijn tegelijkertijd bij Vanberkel Professionals begonnen en op dezelfde dag gestart met de opleiding tot Registercontroller, waardoor we een beetje hetzelfde hebben meegemaakt. Hij is niet alleen een hele fijne collega, maar inmiddels ook een goede vriend van mij geworden.”

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?
“De kernwaarde die mij het meest aanspreekt is: ‘altijd ontwikkelen’. Binnen de organisatie word je als interim professional gestimuleerd om opleidingen/cursussen te volgen. Ik haal voldoening uit nieuwe dingen leren en vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Toen ik binnenstapte bij Vanberkel Professionals heb ik aangegeven dat ik mezelf wilde ontwikkelen in het controllers vakgebied waarbij ik de opleiding tot Registercontroller wilde volgen. Dit werd alleen maar toegejuicht.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Samenwerken aan ambities betekent voor mij dat we met de hele organisatie bijdragen aan de doelen van Vanberkel Professionals, wat tot de gewenste resultaten leidt. We opereren binnen de publieke sector en maken maatschappelijke impact, samen met de opdrachtgevers.”

Waar heb je ooit vreselijk om gelachen op de werkvloer?
“Ik heb erg vaak en veel gelachen met (en om) mijn opdrachtgever van mijn allereerste opdracht. We hebben nog steeds contact, ook al werk ik daar niet meer. Laatst was ik op vakantie in New York City. Hij was daar toevallig ook. We hebben afgesproken in the Meatpacking District en gezellig samen koffiegedronken.”

Wie is jouw superheld?
“Mijn moeder is mijn superheld, omdat haar liefde voor mij geen grenzen kent. Zij staat altijd voor mij klaar en ze kan heel goed koken.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
“Voor cheesecake mag je mij altijd wakker maken.”

Waar krijg je kippenvel van? 
“Genieten van het uitzicht tijdens het hiken.”

Hoe belangrijk is social media voor je?
“Ik zit dagelijks op social media zoals LinkedIn, Instagram en WhatsApp. Het is makkelijk omdat je dan snel op de hoogte bent van hetgeen een ander aan het doen is. Alhoewel, ik ben meer van het bellen dan van het appen. Op vakanties vind ik het altijd heerlijk om er ‘tussenuit’ te zijn en me niet bezig te houden met social media.”

Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?
“Ja, dat zou ik zeker kunnen. Het lijkt me heerlijk om een dag ongestoord mijn ding te kunnen doen.”

Waar zou je veel beter in willen zijn?
“Wat mij echt heel tof lijkt, is het leren programmeren. Ik denk dat dit belangrijker wordt in ons vakgebied, ook omdat er steeds meer wordt geautomatiseerd. Het is van belang dat ik data kan interpreteren en begrijp hoe bepaalde assumpties van modellen werken. Als controller kan ik meerwaarde bieden door het gedrag van anderen te beïnvloeden, zodat deze mensen in de juiste richting bewegen die bijdragen aan de gestelde doelen van een organisatie. Kunstmatige intelligente kan dit niet.”

Wat staat er nog op je bucketlist?
“Ik houd van (verre) reizen maken. Tot nu toe heb ik een bezoek aan drie van de zeven nieuwe wereldwonderen van mijn lijstje kunnen afstrepen. Op de bucketlist staat nog minstens de overige vier wereldwonderen om te gaan bezoeken.”

Guilty pleasure?
“Alles omtrent Harry Potter.”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Als organisatie groeien we nu erg hard. Het belangrijkste is om hierin de eigen identiteit niet te verliezen.”

Lijfspreuk?
“Ik vind het leuk om elke dag iets nieuws te leren.”

Wil jij, net als Wing, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk of Ilse Stokman, te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl / +31(0)6 22 91 15 09 | i.stokman@vbprofs.nl / +31(0)6 29 48 22 24. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via