Blog Kit-Yu Lo

18 januari 2022

“Soms vallen puzzelstukjes op zijn plek en is de cirkel weer rond.” Je bent (en hebt) zelf de sleutel tot geluk-

Kit-Yu Lo, sinds september 2021 Interim Professional bij Vanberkel Professionals weet waar haar professionele hart sneller van gaat kloppen. In de afgelopen jaren heeft zij geleerd om niet bang te zijn voor verandering maar vooral bezig te zijn met zaken waar ze positieve energie van krijgt. “Je bent zelf de sleutel tot geluk”. Hierover schrijft ze in haar blog.

Ruim twintig jaar geleden heb ik mijn finance-basis gelegd bij PwC Interim Professionals waarna ik de overstap maakte naar het bedrijfsleven. Ik startte als zelfstandige en heb de afgelopen vijf jaar de prachtige publieke sector mogen bedienen bij de Rijksoverheid.

Wat mag ik mijzelf gelukkig prijzen dat dingen als een puzzelstukje op zijn plek zijn gevallen. Na diverse mooie ervaringen te hebben opgedaan, ben ik tot de ontdekking gekomen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waar ik minder enthousiast van wordt. Zo weet ik nu dat de Rijksoverheid echt een heel andere wereld is dan wat menig mensen denken of beweren. Van ‘saai’ is zeker geen sprake. Sterker nog, het is een omgeving vol uitdagingen met een hoog gehalte ‘complexiteit’ waarbij er vaak sprake is van het tegelijkertijd moeten schaken op verschillende borden. Hoe mooi deze sector ook is, mis ik toch ook het bedrijfsleven. Dit brengt namelijk een zekere dynamiek en andere energie met zich mee,  hetgeen mijn professionele hart doet groeien. Het tovert een glimlach op mijn gezicht.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd om niet bang te zijn voor verandering en vooral bezig te zijn met zaken waar je positieve energie van krijgt. Tenslotte is het grootste risico niet de verandering op zich, maar jijzelf die bang is voor verandering. Je bent (en hebt) zelf de sleutel tot geluk.

Het klinkt misschien zweverig, maar naar je hart en lichaam luisteren is hier echt de sleutel tot succes. In 2021 kreeg ik de kans om bij Vanberkel Professionals te starten. Als ik had geluisterd naar de opmerkingen en goedbedoelde adviezen zoals: “Je gaat toch niet een goede, vaste baan opgeven voor het onbekende?” en “Welke gek gaat 120 km verderop werken?” dan zou ik waarschijnlijk mijzelf steeds de “Wie, wat en waarom”-vragen stellen. Waarom vrágen, wanneer je kunt erváren? Ik heb de lieve adviezen naast mij neergelegd en mijzelf afgevraagd en voorgehouden: “Wat is het ergste wat mij kan gebeuren?”. Nou, dat de nieuwe uitdaging niet uitpakt zoals ik het vooraf had bedacht. In dat geval ben ik een ervaring rijker, heb ik een les geleerd en ben ik een stap dichterbij hetgeen waar ik wél blij van wordt.

Gelukkig vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en ben ik terug bij het punt waar ik ooit ben gestart, maar dan beter. Ik heb dan ook absoluut geen spijt van mijn overstap naar Vanberkel Professionals. Hier krijg ik de kans om het beste uit beide werelden met elkaar te combineren, namelijk; werken in het bedrijfsleven bínnen de publieke sector.

Ik houd mij nu bezig met hetgeen waar ik vrolijk van word. Ik werk (projectmatig) in verschillende omgevingen, leer van mijn collega’s en opdrachten én help mijn opdrachtgevers verder! 

Wil jij ook samenwerken aan ambities en toegevoegde waarde creëren? Heb je interesse om als Interim Professional voor de publieke sector te werken in een organisatie waarin sociale betrokkenheid en ontwikkeling centraal staan? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk (06-22911509 / d.vanderkruk@vbprofs.nl) en Ilse Stokman (06-29 48 2224 / i.stokman@vbprofs.nl

 

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Delen