8 juli 2022

Marjolein Blokpoel - Blog

"Van donker naar licht." Marjolein schrijft in haar blog over de slechtste 1 april grap ooit; een herseninfarct.

Marjolein Blokpoel: “Sinds september 2018 werk ik bij Vanberkel Professionals, een club wat mijns inziens als meest waardevolle punt heeft dat wij om mensen geven; zowel om de medewerkers als om onze opdrachtgevers. Natuurlijk klinkt dat als een ontzettend goede marketingstrategie. Immers, veel organisaties roepen dit, maar in werkelijkheid komt er dan weinig terecht van het “om elkaar geven”. Bij ons proberen we met de ommetjes, de lezingen van Erik Scherder en het initiatief ‘Vanberkel Vitaal’ toch écht om die menselijke factor ‘happy, healthy en content’ te houden, naast alle maandelijkse teammeetings.

Ik neem jullie mee naar 1 april 2022, een datum waar iedereen de dagen ervoor al zoekende is naar de meest ludieke 1 april grap die ook maar echt net kan, maar wel supergrappig is. Op 1 april had mijn lichaam echter de meest slechtste 1 april grap voor mij in petto. Die avond werd ik door de gele taxi met zwaailicht en sirenes naar het ziekenhuis gespoed, met een herseninfarct. Ga er maar aan staan: je bent onder de 50, heerlijk met je leven bezig, zit tot over je oren in het werk (en geniet daar ook ten volle van) om vervolgens in een zwart gat terecht te komen. De duisternis van een herseninfarct. Dat is geen pretje, kan ik je vertellen. Gelukkig mocht ik na een paar dagen ziekenhuis naar huis met de bevestiging dat er geen sprake is van blijvende schade, maar wel met het vooruitzicht op een ‘mooi’ traject aan onderzoeken op verschillende disciplines. En dan zit je dus thuis, psychologisch met een stempel op je voorhoofd. Je kunt en mag helemaal niets. Hoe moet het dan met je werk, je toekomst of simpele dingen als autorijden? Er is niets frustrerender dan onzekerheid. 

Mijn werkgever had ik in het weekeinde al een bericht gestuurd. In de eerste paar dagen na thuiskomst van het ziekenhuis werden mij door verschillende partijen bloemen en fruit toegestuurd. Vanuit opdrachtgevers, teamleden, de werkgever van mijn partner en mijn eigen werkgever. Vanuit Vanberkel Professionals werd (en word ik nog steeds!) elke week gebeld om te informeren. Hoe gaat het met je? Voel je je goed? Hoe verlopen de onderzoeken? Maar vooral: pas je wel op jezelf? Neem je rust. Ga buiten een rondje lopen, of ga even in de tuin zitten. Ik moet zeggen, ik ben hartstikke blij met alle aandacht die van mijn werkgever afkomstig is. Niet alleen de afdeling HR neemt contact op, maar ook mijn teamleden, de Businessmanagers en mijn leidinggevende. Er is gelukkig frequent interesse vanuit een positief standpunt. Soms is daar ook het strenge oordeel:  ‘volgens ons doe je nu wat teveel en wil je teveel. Neem nu je rust.’ Daarnaast biedt Vanberkel Professionals mij de ruimte om mijn grenzen af te tasten, terwijl er niets moet. De terugkoppeling dat ze het al heel fijn vinden als ik simpelweg langs kantoor ben geweest voor een kop koffie is natuurlijk erg prettig.

Vanuit een donkere en onzekere plek sinds 1 april j.l., (onder)steunt mijn werkgever mij om mijzelf terug te vinden, om weer met plezier en uitdaging naar de toekomst te kijken. Het voelt goed om dat “om elkaar geven” ook daadwerkelijk te ervaren in plaats van die loze marketingstrategie. Terugkijkend op afgelopen drie maanden kan ik stellen dat ik samen met mijn werkgever en mijn thuisfront een team vorm. We herstellen als team en als team komen we er weer bovenop.

Ik krabbel op en kom terug. Let maar op. Dan ga ik weer vol enthousiasme met mijn opdrachten aan de slag, zonder stempel maar gewoon als Marjolein; een waardevolle toevoeging aan je team!”

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via