27 juni 2022

Lotte van Meerendonk - Interview

“De afwisseling in consultancy opdrachten die Vanberkel Professionals biedt en dat de projecten die ik uitvoer ook wezenlijk impact hebben op de werking van het overheidsbeleid. Dat spreekt me aan.”

Naam: Lotte Van Meerendonk
Leeftijd: 43 jaar
Huidige functie en opdrachtgevers: Consultant
Doelmatigheid- en doeltreffendheidsonderzoek voor ABG Gemeenten
Draagvlakonderzoek PIOFACH-taken voor RUD Zeeland
Programmamanager verantwoording Volkshuisvestingsfonds voor Gemeente Zaanstad

Ben jij een buiten- of een binnenmens?
“Als het altijd 35 graden+ was, zou ik zeggen ‘buitenmens’. Ik houd van de warmte van de zon op mijn huid en naar het strand gaan met mijn meisjes en mijn vriend. Dit antwoord verraadt waarschijnlijk mijn Indonesische roots.”

Welk natuurlijk talent had je graag willen hebben?
“Het talent om van (meer) dingen de humor in te zien en daardoor wat losser in het leven te staan. Ik ben denk ik nogal serieus van aard.”

Waarom Vanberkel Professionals?
“De afwisseling in consultancy opdrachten die Vanberkel Professionals biedt en dat de projecten die ik uitvoer ook wezenlijk impact hebben op de werking van het overheidsbeleid. Dat spreekt me aan.”

Welke steekwoorden passen bij de organisatie?
“Wat mij betreft zijn dat: dynamiek, ambitie, diversiteit en groei.”

Van welke werkzaamheden / zaken krijg jij energie?
“Het geeft mij voldoening om impactvolle oplossingen te kunnen aanreiken aan opdrachtgevers in het publieke domein. Om dat te kunnen doen in een team met enthousiaste collega’s die eenzelfde maatschappelijke betrokkenheid nastreven geeft mij extra energie.”

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Voor mij zijn rechtvaardigheid en het tonen van maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. Mijn werk bij Vanberkel Professionals draait om het dienen van de brede publieke zaak en dus het helpen van een grote groep mensen. Naast mijn werk zet ik me als algemeen bestuurslid in bij Stichting Speak Up. Dit is een stichting die opkomt voor de belangen van mensen en hun kinderen die te maken hebben (gehad) met geweld in afhankelijkheidsrelaties.” 

Thuiswerken of op kantoor?
“Ik ben een sociaal dier. Van het (bekende) praatje met collega’s bij de koffieautomaat en het fysiek afspreken met een teamgenoot, fleur ik op. Maar ik zie ook heus de voordelen van thuiswerken in. Bijvoorbeeld in combinatie met het halen en brengen van- en naar school en sportclubs van mijn dochtertjes. En het tussendoor oppakken van huishoudelijke klusjes. Met het mes op de keel zou ik kiezen voor ‘op kantoor’, maar idealiter zoals het nu is: de tussenvariant, ‘het hybride werken.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Het betekent voor mij vanuit de kernwaarden van Vanberkel samen werken met collega’s en opdrachtgevers aan concrete projecten die echt maatschappelijke impact hebben.”

Welk beroep wilde jij toen je klein was gaan uitoefenen?
“Ik wilde vroeger graag kinderarts worden. Ook nu als ik in een ziekenhuis loop, krijg ik steeds weer een soort van magisch gevoel. Heel vreemd is dat. Alsof daar mijn roeping ligt. Helaas heb ik die droom (moeten) laten varen, omdat mijn bèta-skills wat ondermaats bleken.”

Als je een carrière switch zou maken, wat zou je nu dan gaan doen?
“Als er helemaal geen beperkingen zouden zijn, dan zou ik alsnog heel graag kinderarts worden. Maar ook een rol als coach zou mij goed passen, denk ik.”

Wie is/was jouw voorbeeld?
“Ik geniet nog elke dag van mijn opgroeiende dochtertjes en ik haal vaak nog veel inspiratie uit hun kinderlijk naïeve manier en onbevangenheid waarop zij (nog) naar de wereld kijken. Zo vormen zij een voorbeeld voor mij om te kunnen omdenken.”

Waarvan word je chagrijnig?
“Van best wel een aantal (uiteenlopende) dingen word ik chagrijnig eigenlijk, zoals onrechtvaardigheid, maar ook van zoiets als regen. Als ik op de fiets ergens heen moet bijvoorbeeld. Of van hele andere dingen zoals vergankelijkheid. Of als mijn eten geur- en smakeloos is. Of als mensen respectloos zijn en geen begrip hebben voor elkaar. Of als we een offerte niet binnen halen op prijs, terwijl deze kwalitatief toch echt heel goed was. Allemaal uiteenlopende zaken waar ik zo op z’n tijd best wel eens (heel) chagrijnig van kan worden.”

Hoe ziet een perfecte dag er uit voor jou?
“Ik ben al gauw een gelukkig mens. Op het Kodak-momentje van mijn perfecte dag staan dan mijn meisjes, mijn vriend, zon, zee, strand, (graadje of 35), lekker hapje & drankje.

Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?
“Als het zo’n grauwe regenachtige dag is en de ondraaglijke lichtheid van het bestaan me weer even om de oren slaat, dan denk aan die (hele) lieve mensen om heen die (super veel) van me houden en daar ben ik dan heel dankbaar voor.”

Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen?
“Ik zou kleine Lotte stevig willen vasthouden, haar een knuffel geven en haar dan zachtjes willen zeggen: “Lieve Lotte, ontdek, faal, twijfel, maak fouten, leer, geef liefde en ontvang het. Laat je niet leiden, leid jezelf. Doe wat goed voelt, wat je hart je ingeeft. Volg je eigen pad!”

Waar sta je over tien jaar?
“Zo ver kijk ik niet. Ik ben dankbaar voor elke dag die ik leef!”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Wees je onderscheidende, authentieke zelf en blijf die geweldige groei doormaken en de (ver)binding met de mensen behouden!”

Lijfspreuk?
“On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.”
Uit: Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry.

Wil jij, net als Lotte, werken als Consultant bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk of Ilse Stokman, te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl | +316 22 91 15 09 / i.stokman@vbprofs.nl | +316 29 48 22 24. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via