17 maart 2022

Talitha Göttgens - Interview

"Ik heb veel vrijheid in de keuze van mijn opdrachten. Hierbij kan ik de balans met het thuisfront goed in het vizier houden."

Naam: Talitha Göttgens
Leeftijd: euh, moet dit echt??? Nou, vooruit dan maar: 52 jaar.
Huidige functie en project: Coördinerend adviseur/afdelingssecretaris Compliance en Quality bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)

Heb je een bijnaam?
Boeffie…

Ben je een dromer, denker of doener?
Ik ben vooral een doener, maar ik probeer daarbij wel uitvoering te geven aan de dingen waar ik van droom.

Waarom Vanberkel Professionals?
Ik werk sinds 2013 bij Vanberkel Professionals; toen nog een kleine, gezellige en professionele club mensen. Ik voelde mij hier gelijk thuis en vanaf het begin heb ik leuke opdrachten mogen doen. Inmiddels is de club behoorlijk gegroeid, maar ik heb het nog steeds goed naar mijn zin!

Als er op een verjaardag naar jouw werkgever gevraagd wordt, wat zou je dan vertellen?
Dat ik een superleuke baan heb, met heel veel afwisseling! 

Meest bijzondere project?
‘Controle gewichtenleerlingen bij basisscholen’. Daarbij heb ik heel veel scholen van dichtbij  mogen meemaken, variërend van regulier tot speciaal onderwijs. Zo bijzonder om te zien hoe enorm gedreven en betrokken de medewerkers in het onderwijs zijn. 

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
In heb veel vrijheid in de keuze van mijn opdrachten. Hierbij kan ik de balans met het thuisfront goed in het vizier houden.

Kantoorhumor?
Door het thuiswerken heb ik dit al twee jaar (heel erg) gemist. Gelukkig heb ik af en toe wel een leuk onderonsje via Whatsapp, maar dat is toch anders dan wanneer de tranen over je wangen biggelen door een geintje met de collega’s op kantoor. 

Je leukste Vanberkel collega?
Dat zijn voornamelijk de collega’s van de eerste garde, omdat ik die het beste ken.

Aan wie heb je voor het laatst een compliment gegeven (en waarom)?
Aan mijn dochter. Zij is net 17 en druk bezig om haar eindexamen VWO te halen om daarna in Amerika te gaan hockeyen en studeren. Ze heeft net gehoord dat ze is aangenomen aan de universiteit van haar keuze. Dat verdiende een compliment.

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?
“Voor het publiek”. Ik krijg energie van het samenwerken met mensen, ik ben op zoek naar het mensgerichte en zoek de gemeenschappelijke deler(s). Hierdoor krijg je meer verbinding met elkaar, wat minder het geval is wanneer je alleen met de uitvoering van een opdracht bezig bent. Dit heb ik erg gemist de afgelopen twee jaar. Contact via het beeldscherm is toch anders dan wanneer je in één ruimte bent met elkaar.

 Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
Dat je ambities niet in je eentje, maar met elkaar moet nastreven. Samen bereik je meer.

Waar kun je echt hard van balen?
Als ik een slordigheidsfout heb gemaakt. Ik ben zelf een Pietje Precies en zie dat soort foutjes altijd snel bij anderen. Zelf probeer ik deze zoveel mogelijk te voorkomen, maar dat lukt niet altijd.

Wie is jouw superheld?
Indiana Jones, maar dat komt vooral omdat ik een grote fan ben van Harrison Ford ;-)

Welk goede (werk)voornemen heb jij?
Ik doe niet echt aan voornemens. Gewoon altijd (blijven) genieten van wat ik doe.. en in het ‘nu’ leven.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Liever niet hoor, want ik ben een groot fan van slapen. Maar als je mij dan echt wakker moet maken, dan maar voor een lekker kopje koffie.

Waar ben je het meest trots op?
Mijn kinderen, ze doen het zo fantastisch. Zowel qua opleiding/werk als qua sport. Heerlijk om je kinderen op die manier volwassen te zien worden waarbij zij hun dromen en ambities achternagaan.

Waar droom je al lang van om ooit te doen? Waarom heb je het nog niet gedaan?
Ik droomde er heel lang van om de marathon van New York te lopen. Ik ben van nature absoluut geen hardloper, veel meer een sprinter door de vele jaren die ik heb doorgebracht op het hockeyveld. Maar ik hou ervan om mijn grenzen te verleggen, dingen te doen die mensen niet snel van mij verwachten (zoals mijn motorrijbewijs halen). In 2012 zou deze droom dan eindelijk uitkomen, na een jaar hard trainen. Helaas gooide superstorm Sandy roet in het eten en werd de marathon twee dagen van tevoren gecanceld. Daarna is het er helaas niet meer van gekomen, o.a. door hardnekkige blessures (en een oplopende leeftijd ;-).

Liever 1 jaar vooruit of 1 jaar terug?
Absolúút een jaar vooruit. Ik hoop dat we over een jaar regelmatig op kantoor zijn en weer zonder gedoe kunnen reizen. De hele voorpret is weg en ik merk dat ik er daardoor minder plezier aan beleef.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Geniet van het nu, stel niet alles uit tot later.

Wat zou je nog eens willen leren?
Ik heb mijn golfvaardigheidsbewijs (GVB) ooit gehaald, maar ben daarna niet echt meer de baan op geweest. Ik zou nog een keer goed willen leren golfen.

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
Houd die unieke sfeer en cultuur, die er was toen ik in 2013 in dienst kwam, vast.

Lijfspreuk ?
Afspraak is Afspraak.

Wil jij, net als Talitha, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk of Ilse Stokman, te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl | +316 22 91 15 09 / i.stokman@vbprofs.nl | +316 29 48 22 24. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via