19 mei 2022

Gerwin Maas - Interview

“Bij Vanberkel Professionals kan ik mij ontwikkelen in het doorgronden van financiële en organisatorische vraagstukken welke aansluiten bij mijn postmasteropleiding tot Registercontroller.”

Naam: Gerwin Maas
Leeftijd: 30 jaar
Huidige functie en opdrachtgever: Sr. medewerker business reporting bij Woonstad Rotterdam

Waarom Vanberkel Professionals?
Na mijn tijd bij Deloitte heb ik overwogen om de overstap naar de andere kant van de tafel te maken. Ik heb toen nog twee jaar bij PwC gewerkt omdat ik dacht dat de kans bestond dat Deloitte een uitzondering was. Na een periode van een jaar terugkijken kwam ik erachter dat ik vooruitkijken eigenlijk veel leuker en interessanter vond. Op dat moment was Vanberkel Professionals al hard aan het groeien en hadden zij veel leuke opdrachten in sectoren die ik voorheen in mijn klantenpakket had. De menselijke aanpak en de goede arbeidsvoorwaarden waren voor mij de doorslag. Het klikte simpelweg.

Als er op een verjaardag naar jouw werkgever gevraagd wordt, wat zou je dan vertellen?
Vanberkel helpt publieke organisaties met personele uitdagingen en financiële vraagstukken.

Meest bijzondere project?
Een aanbestedingsadvies bij een woningcorporatie. De aanbestedingswet is nog niet van toepassing voor woningcorporaties. Echter, deze wetgeving hangt wel boven de markt. We hebben de klant voorzien van een advies hoe ze om kunnen gaan met eventueel komende wetgeving. Dit was een bijzondere dynamiek zo na mijn accountancyperiode.

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
Bij Vanberkel Professionals kan ik mij ontwikkelen in het doorgronden van financiële en organisatorische vraagstukken welke aansluiten bij mijn postmasteropleiding tot Registercontroller.

Kantoorhumor?
De stagiair laten zoeken naar de map met verloren stukken.

Je leukste Vanberkel collega?
Wing yu Wong! Wing en ik hebben samen bij PwC gewerkt. Kort na mijn overstap heeft ook Wing de move naar Vanberkel Professionals gemaakt. Wing was bij PwC een collega waar ik erg prettig mee kon samenwerken. Blij dat zij ‘meeverhuisd’ is.

Aan wie heb je voor het laatst een compliment gegeven (en waarom)?
Aan mijn vriendin, omdat het schilderwerk zo geslaagd was. Blijft toch een lastige klus.  

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
Samen werken we aan de ambities en doelstellingen van Vanberkel Professionals. Daarnaast hebben we allemaal persoonlijke ambities waarbij we (zo mogelijk) elkaar helpen. Het actief blijven aanbieden van mogelijkheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het doorgeven van kennis is mijns inziens een van de  belangrijkste pijlers van Vanberkel.

Waar kun je echt hard van balen?
Ik denk dat ik het hardste kan balen wanneer een collega een probleem niet met mij heeft durven delen waardoor het last minute een nog groter probleem wordt terwijl het anders prima op te lossen was geweest.

Wie is jouw superheld?
Mijn vader. Het blijft mij verbazen dat hij zich naast zijn drukke baan ook nog zó kan inzetten bij onze verbouwing.

Welk goede (werk)voornemen heb jij?
Het zo spoedig mogelijk afronden van mijn postmasteropleiding tot registercontroller staat bovenaan mijn lijstje met goede (werk)voornemens. Mijn doelstelling is om deze binnen twee jaar af te ronden.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Ondertussen weten een hoop collega’s wel dat ik helemaal gek ben van wintersport. Ik probeer zo’n 2à 3 keer per jaar de bergen op te zoeken om te gaan snowboarden. Ik probeer ieder jaar minimaal één nieuw gebied op te zoeken.

Waar droom je al lang van om ooit te doen? Waarom heb je het nog niet gedaan?
Het ontwerpen en bouwen van onze eigen woning. Helaas is door een tekort aan bouwgrond daar voorlopig een streep door gekomen en hebben mijn vriendin en ik een kluswoning gekocht.

Waar ben je het meest trots op?
De verbouwing aan ons huis die ik samen met familie en kennissen heb weten te realiseren. Het huis is helemaal gestript en helemaal opnieuw opgebouwd. We hebben de basis in 4 maanden gedaan waarna we er al ingetrokken zijn. Nu zijn we druk bezig met de tuin waar we in de zomer van hopen te kunnen genieten.

Liever 1 jaar vooruit of 1 jaar terug?
Een jaar vooruit, absoluut! Een jaar terug heb ik immers ondertussen wel gezien. Daarnaast is het meer uitdagend om een jaar vooruit te kijken. Organisaties helpen om een accurate inschatting te maken van de toekomst is niet altijd even makkelijk. Dit brengt -als je dit op een goede manier doet- meer voldoening met zich mee dan wanneer je terugkijkt. Als je het mij vraagt.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Waarom zou je tijd en energie in iets stoppen als je toch al weet dat je er niet in verder wilt. Zo twijfelde ik de afgelopen jaren heel erg tussen het behalen van mijn RA-titel (wat eigenlijk toch wel het gebruikelijke pad is als je in de accountancy bent begonnen) en het starten van een RC. Ik heb daar met meerdere mensen over gepraat en iemand gaf mij het advies dat tijd stoppen in iets waarin je verder wilt altijd beter aanvoelt én beter haalbaar is dan tijd stoppen in iets waarvan je weet dat je er niet mee verder wil. Als ik dat gegeven combineer met de drukte van de  verbouwing weet ik zeker dat ik de goede keuze heb gemaakt.

Wat zou je nog eens willen leren?
Wat al heel lang op mijn verlanglijstje staat is het starten met programmeren. De focus moet dan vooral op een taal komen te liggen waarvan ik in mijn dagelijkse werk kan profiteren. In ons werk hebben we immers steeds vaker te maken met databases. Het kunnen interpreteren en zelf schrijven van code zou een grote toegevoegde waarde zijn.

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?

Blijf bij jezelf! Als ik de verhalen van concullega’s vergelijk met de verhalen over Vanberkel Professionals valt mij op dat we -ondanks dat we allemaal op opdracht zitten- een goede (ver)binding met elkaar hebben. We groeien hard en vaak is het lastig je identiteit te behouden. De kracht van Vanberkel Professionals, mijns inziens, is dat we zoveel mooie dingen samen doen met elkaar en we het op die manier persoonlijk houden.

Lijfspreuk?
Wanneer je ziet dat iemand iets goed doet, geef hem/haar dan een compliment. Wanneer je ziet dat iemand iets fout doet, vraag dan of je kunt helpen.

Wil jij, net als Gerwin, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk of Ilse Stokman, te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl | +316 22 91 15 09 / i.stokman@vbprofs.nl | +316 29 48 22 24. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via