3 november 2022

“Naast mijn werkzaamheden bij de opdrachtgever neem ik met veel plezier deel aan een activiteit via NL Cares.”

Vanberkel Professionals is sinds 3 oktober 2018 aangesloten bij goededoelenorganisatie NL Cares. Samuel Gieseler meldde zich aan als vrijwilliger en maakt sindsdien wandelingen met bewoners van een verpleeghuis in Den Haag.

Samuel Gieseler, sinds september van dit jaar Interim Professional bij Vanberkel Professionals schreef hierover een blog.

“Naast mijn werkzaamheden bij de opdrachtgever neem ik met veel plezier deel aan een activiteit via NL Cares. Doordat ik een veertigurig contract heb, geeft Vanberkel  Professionals mij de ruimte om vier uur per week zelf in te vullen. En wat is er nou mooier dan met deze uren een maatschappelijke impact te maken?! Ik ben blij dat Vanberkel Professionals deze mogelijkheid biedt en ik kan iedereen aanraden om er ook gebruik van te maken.

Iedere vrijdagochtend ga ik naar een verpleeghuis in Den Haag dat specialistische zorg biedt aan jonge en oudere mensen met dementie en aan ouderen met psychiatrische problematiek. Veel mensen kunnen door een tekort aan zorg niet zo vaak naar buiten als ze zouden willen. Daarom ga ik met de bewoners naar buiten en begeleid ik hen tijdens het wandelen. Dat maakt voor hen een wereld van verschil en zij waarderen dit enorm.

De eerste ochtend dat ik daar kwam droeg ik een pak, omdat ik in de middag op locatie bij de opdrachtgever werkte. Maar de bewoners dachten dat ik van de inspectie was. Daar hebben we tot op de dag van vandaag nog elke keer schik om. Als ik aankom drinken we eerst samen koffie en hebben we het over alledaagse dingen (en maken we grapjes uiteraard). Daarna trekken we de jassen aan en gaan we een uurtje wandelen. Sommige dementerende mensen weten niet meer wat een jas is en hoe ze deze aan moeten doen. Dat is dan toch een moment dat ik besef dat dit iedereen kan overkomen. Tijdens het wandelen raak ik soms iemand kwijt. Wanneer ik de anderen vraag of ze hebben gezien waar diegene naartoe is gegaan, krijg ik als antwoord: “Ja die zit te plassen in de bosjes”. Dan lig ik helemaal dubbel, niet wetende dat dit elke keer zou gebeuren als we wandelen. Als we weer terugkomen is het lunchtijd en eet ik eigenlijk altijd nog een kommetje soep met ze mee. Ik heb het gevoel dat we samen echt een band aan het opbouwen zijn. De bewoners herkennen mijn gezicht en (weten soms mijn) naam nog steeds, dus dat zit wel goed!

Jij kunt ook een steentje bijdragen. Mocht je geïnteresseerd zijn in wat NL Cares nog meer doet en zou je je ook wel eens willen inzetten voor een ander, kijk dan op hun website: www.nlcares.nl

Meer over NL Cares
NL Cares gelooft dat ze de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd het hoofd kunnen bieden, als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom is NL Cares op een missie om mensen en bedrijven in staat te stellen en te inspireren om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten bij het aangaan van de grote uitdagingen van deze tijd. Een van de manieren om dit te doen is om vrijwilligers te verbinden aan mensen die hulp kunnen gebruiken door flexibele vrijwilligers activiteiten. Je helpt waar nodig, maar wel wanneer het jou als vrijwilliger uitkomt. De vrijwilligersactiviteiten lopen uiteen van wandelen met ouderen, helpen bij de voedselbank, het geven van taalles aan migranten of het opruimen van zwerfafval in bossen. Bedrijven kunnen zich bij NL Cares als partner aansluiten om hun missie te ondersteunen. Zo kun je invulling geven aan het CSR (Corporate Social Responsibility) beleid en de werknemers de optie bieden om zonder contract/verplichting iets te doen voor een ander die dit nodig heeft.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via