1 december 2022

Interview met Roel van der Vliet Interim Professional bij Vanberkel Professionals

"Vanberkel Professionals weet als geen ander mensen aan zich te binden."

Naam: Roel van der Vliet
Leeftijd: 26 jaar
Huidige functie en project: Behandelaar bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen 

Heb je een bijnaam?
“Nee, althans, niet een die geschikt is voor LinkedIn haha.”

Ben jij een ochtend- of een avondmens?
“Ik was altijd een avondmens. Sterker nog, tijdens mijn studie deed ik een groot deel van mijn werk zelfs ’s nachts, maar tegenwoordig zie ik steeds meer welke voordelen het heeft als je vroeg je bed uit bent en alle tijd hebt om iets van je dag te maken. Wie weet, misschien word ik ooit nog eens écht een ochtendmens.”

Waarom Vanberkel Professionals?
“In mei van dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar Vanberkel Professionals.  Ik was namelijk erg enthousiast geraakt over het plan van Vanberkel om naast de grote financiële afdeling ook een juridische tak op te zetten. Het leek mij heel gaaf om hier vanaf het begin af aan deel van uit te maken en om mee te helpen met het opbouwen van deze tak. Daar heb ik ook zeker geen spijt van. De juridische afdeling groeit hard door en er komen geweldige mensen binnen.”

Leukste opdrachten zijn?
“De leukste opdrachten worden naar mijn mening vooral gemaakt door de collega’s. Uiteraard heb ik ook een voorkeur voor werkzaamheden, maar het is een gegeven dat er ook werkzaamheden uitgevoerd moeten worden waar je niet altijd zin in hebt. Als je dan collega’s hebt waar je mee kan lachen is het nog niet half zo erg.”

Hoe draagt Vanberkel bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Vanberkel draagt bij aan mijn ambities door mij de mogelijkheid te geven om mijn eigen pad te creëren. Ik heb de vrijheid om te kiezen welke opdrachten ik wil doen; de opdrachten die het best passen bij de ontwikkeling die ik zelf wil maken. Daarnaast is er ook een onbeperkt opleidingsbudget waar ik graag gebruik van maak.”

Welke opdrachtgever staat op je wensenlijstje en waarom?
“Na mijn studie heb ik stage gelopen bij het Cluster Juridische Zaken van de Koninklijke Marechaussee. Dat vond ik echt heel gaaf. Ook juridisch gezien is de Marechaussee een hele interessante organisatie, omdat het zich op het snijvlak bevindt van veel verschillende rechtsgebieden. Daar zou ik graag nog wel eens willen terugkeren; bij de Marechaussee of bij Defensie in het algemeen.”

Je leukste Vanberkel uitstapje?
“Als eerst schiet me het uitje te binnen waar ik het stokje van ‘Topper van de maand’ kreeg overgedragen. Dat was toch een bijzonder moment. Maar de uitjes zijn eigenlijk altijd gezellig. Vaak wordt er wat gegeten en daarna nog even geborreld. Dat is sowieso een van mijn favoriete activiteiten J

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Deze slogan staat voor mij in het teken van de driehoeksverhouding tussen de opdrachtgever, Vanberkel Professionals en ikzelf. De bedoeling is om met z’n allen samen te werken en bij te dragen aan eenieders ambities. Op die manier kan iedere partij zijn doelen behalen en wordt er een win-win-win situatie gecreëerd.”

Welk natuurlijk talent had je graag willen hebben?
“Ik weet niet of je er echt een talent voor kunt hebben, maar als dat zo is, dan heb ik het zeker niet: navigeren, en dan vooral in de auto. Het is niet zo dat ik overal de weg kwijtraak, maar als je mij in een auto zonder navigatie zet, is de kans vrij groot dat ik niet aankom.”

Wat maakt jou trots?
“Er is eigenlijk niet één specifieke prestatie die me nu te binnen schiet. Uiteraard ben ik wel trots op sommige prestaties, zoals het afstuderen aan de universiteit of, toen ik nog voetbalde, het debuteren in het eerste elftal, maar dat zijn geen dingen waar ik nog van ga glunderen. Ik denk dat ik meer in algemene zin gewoon trots ben op mezelf, op waar ik sta en ook op hoe ik in het leven sta.”

Waar heb je een hekel aan?
“Er is één ding waar ik echt een onredelijk erge hekel aan heb: als ik sta te wachten voor een rood stoplicht naast een weg waar niemand overheen rijdt. Daar kan ik me zo aan ergeren. Ik heb wel wat beters te doen met mijn tijd dan wachten op niemand haha.”

Speel je wel eens vals in spelletjes?
“Vroeger wel, maar tegenwoordig speel ik eigenlijk niet meer zo vaak spelletjes. Af en toe wil ik nog wel eens schaken of klaverjassen, maar daar wil ik vooral beter in worden en dan heeft vals spelen niet zo veel zin.”

Als je iedereen in de wereld mag kiezen, wie zou je dan uitnodigen om bij je te komen eten?
“Ze zeggen niet voor niks ‘never meet your heroes. Nu heb ik eigenlijk ook geen helden of idolen, dus ga ik kiezen voor mijn favoriete filosoof: Sam Harris. Ik heb rechtsfilosofie gestudeerd en heb tijdens mijn studie veel van zijn werk over - voornamelijk - moraliteit gelezen. Daar zou ik het wel een avondje met hem over willen hebben.”

Waar droom je van?
“Hele concrete dromen heb ik niet. Ik hoop in de verre toekomst vooral de financiële vrijheid te hebben om mijn leven dusdanig vorm te geven naar hoe ik dat wil. Fulltime werken vind ik bijvoorbeeld op dit moment helemaal niet erg, maar ik hoop dat, als ik het op een gegeven moment wel vervelend ga vinden, ik het mij kan veroorloven om minder te gaan werken.”

Wat zou je gaan doen als je een carrièreswitch kon maken?
“Mijn carrière is pas net begonnen en voor mijn gevoel zit ik op dit moment helemaal op mijn plek. Ik heb dus nog nooit nagedacht over een carrièreswitch. Persoonlijk ben ik wel erg geïnteresseerd in blockchain, crypto en web3. Wellicht dat ik er dan voor zou kiezen om meer richting de IT-kant te gaan. Overigens probeer ik mijn interesses en mijn werk op dit moment wel te combineren. Binnenkort volg ik een opleiding over de juridische kant van blockchain (met dank aan het onbeperkte opleidingsbudget bij Vanberkel).”

Een succesverhaal?
“Ik heb recentelijk gehoord dat ik binnenkort - op opdracht - promotie maak van behandelaar naar teamcoördinator. Spannend, maar er komt in ieder geval weer genoeg uitdaging op mijn pad de komende tijd.”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Mijn tip is vooral: ‘ga zo door.’ Een beetje een saaie tip, maar de opbouw van de juridische tak gaat als een speer en Vanberkel Professionals weet als geen ander mensen aan zich te binden. Leuk om te zien!”

Lijfspreuk?
“Focus on being productive instead of being busy.”

Wil jij, net als Roel, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals?
Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk, Ilse Stokman of Corina Minguel  te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl / +316 22 91 15 09 | i.stokman@vbprofs.nl / +316 29 48 22 24 | c.minguel@vbprofs.nl /+316 22 53 95 02 of mail naar recruitment@vbprofs.nl. Je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via