1 november 2022

Interview met Wai Bun Interim Professional bij Vanberkel Professionals

"Vertrouwen is goed. Wai Bun is beter!"

Naam: Wai Bun Tse
Leeftijd: 42 jaar.
Huidige functie en project: Business controller Sociaal domein bij Gemeente Rijswijk

Heb je een bijnaam?
“Ik heb meerdere bijnamen, waarvan de meeste gekregen bij het zaalvoetballen: Terminator, Duracellbunny, One-man team, Man with a mission en Marathonman. Deze kreeg ik vanwege mijn motivatie en inzet, bijvoorbeeld als ik na een hard duel niet meer normaal kon lopen, maar toch gewoon doorspeelde (en van begin tot einde van de avond bleef rennen). Een andere bijnaam is Bugs Bunny, maar dat is een soort verbastering van mijn naam.”

Waarom Vanberkel Professionals?
“Een oud-collega bij mijn toenmalige werkgever wist dat ik de detachering in wilde en kende Vanberkel Professionals. Hij gaf aan dat deze organisatie goed bij mij paste. Een klein en jong bedrijf met ambities. Na kennismaking met meerdere detacheringbureaus, had ik bij VbP de meeste connectie en het gevoel dat ik daar niet een nummertje ben.”

 Is het werken bij Vanberkel Professionals wat je ervan had verwacht?
“Grotendeels wel, de collega’s zijn inderdaad erg vriendelijk en leuk en de directie is erg toegankelijk. Het bedrijf is sterk gegroeid, waardoor ik niet meer iedereen bij naam (of gezicht) ken. Dat vind ik wel jammer, maar is inherent aan groei. 

Ik heb het geluk dat ik op mijn opdrachten altijd met de leukste collega’s mocht samenwerken. Helaas is het wel zo dat ik vanwege de grote vraag in mijn expertiseveld (en beperkte beschikbaarheid van professionals met de gevraagde ervaring) vaak dezelfde soort opdrachten uitvoer, terwijl ik liever op meerdere soorten opdrachten wordt geplaatst. Overigens word ik vaak vanuit mijn netwerk gevraagd en kan ik daar zelf moeilijk ‘nee’ tegen zeggen hoor. Maar het helpt niet dat ik daardoor geen werkervaring opbouw in andere velden waardoor ik minder snel gevraagd wordt voor dergelijke opdrachten. Wat dan wel weer fijn is, is dat ik met mijn leidinggevende en de Business Managers heb afgesproken om voor de nabije toekomst alleen opdrachten aan te nemen die meer toevoegen aan mijn ontwikkeling. Dus dat gaat veranderen.”

Hoe omschrijf en ervaar je de cultuur van Vanberkel Professionals?
“Ik vind de cultuur open en informeel. Ik ben het zelf niet altijd eens met genomen besluiten, dat geef ik dan onderbouwd aan. De directieleden gaan daarover met mij in gesprek. Soms gaan ze met mij mee, soms niet en soms deels. Wat dat betreft, is het ‘you win some and lose some’. Belangrijkste voor mij is dat zij dan wel hebben meegedacht en niet mijn input zo maar naast zich neer hebben gelegd. Ik merk dat niet iedereen, zoals ik, hun gedachten delen. Dat is wel jammer, want de kans op verandering is dan kleiner.”

Thuiswerken of liever op kantoor?
“Het liefst een combinatie. Aan de ene kant vind ik reistijd namelijk ongeveer de grootste tijdverspilling die er is, aan de andere kant werkt samenwerking in real life veel beter en zijn de sociale contacten ook erg belangrijk. Bij mijn huidige opdracht is de reistijd minimaal en ben ik fulltime op kantoor.”

Je leukste Vanberkel collega?
“Dit is een lastige, want heb er wel meerdere die ik wil benoemen. Degenen op mijn lijst die al eens tot ‘Topper van de maand’ zijn benoemd, laat ik nu even onbenoemd. Ik zeg: Ingrid van der Ende. Ik vind het super als collega’s altijd snel reageren en dingen voor je regelen. Daarom ben ik altijd blij nadat ik contact het gehad met Ingrid.”

Welk kernwaarde van Vanberkel spreekt jou het meest aan en waarom?
“Durven doen, want zowel zakelijk als privé kun je hiermee veel bereiken. Uit ervaring kan ik zeggen dat het (in veel gevallen) beter is om spijt te hebben van iets wat je wel hebt gedaan dan spijt te hebben van iets wat je niet hebt gedaan.”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Bij de opdrachtgevers is dat voor mij het samen met die collega’s werken aan waar hun organisaties voor staan. Gezien het publieke karakter van onze doelgroep komt dat eigenlijk neer op het bieden van meerwaarde aan de samenleving. Binnen Vanberkel Professionals staat de slogan voor mij voor zowel een bijdrage leveren aan de ambities die we als organisatie samen hebben bepaald, alsmede dat Vanberkel Professionals samen met mij aan mijn persoonlijke ambities en ontwikkeling werkt. De wisselwerking tussen beide perspectieven versterken elkaar.”

Waar heb je ooit vreselijk om gelachen op de werkvloer?
“Poeh, dat zijn er te veel om op te noemen. Ik wil graag daarom graag de algehele samenwerking met een voormalig collega noemen (die er helaas niet meer is): John Stoltz. Hij was mijn directe collega bij mijn eerste werkgever in mijn professionele carrière en ondanks dat hij twee keer zo oud was als ik, hadden we een fantastische klik. Ik heb zo veel met hem gelachen en er zo veel leuke anekdotes aan overgehouden, dat ik na 20 jaar werkervaring nog geen toffere collega heb ontmoet dan hij.”

Wie is jouw superheld?
“Van Batman heb ik wel eerdere merchandise, dat komt doordat ik in mijn jeugd Batman schoenen van mijn moeder had gekregen. Ik werd daar een beetje mee gepest, maar ik heb daar gewoon een positieve draai aan gegeven en eigenlijk mijn ding van gemaakt.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
“Niet, slapen is voor mij belangrijk. Ik heb dat meer nodig dan de gemiddelde mens.
Oh, wel als er brand is ofzo. Dan is het wel fijn als iemand mij daarvoor waarschuwt.”

Waar krijg je kippenvel van? 
“Koude temperaturen.”

Hoe belangrijk is Social Media voor je?
“Niet belangrijk, ik heb liever echt contact met anderen. Ik heb dus geen Facebook of Instagram en dat soort dingen.”

Hoe laad jij jezelf op?
“Door te doen wat ik leuk vind. Dat is soms een kwestie van perspectief: bij een minder leuke klus denk ik dan maar ‘als het af is, hoef ik er (voorlopig) niets meer mee te doen’.”

Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?
“Wanneer ik dat zou willen, kan ik dat makkelijk doen.”

Waar zou je veel beter in willen zijn?
“Wat socialer zijn; ik ben namelijk introvert en ben daarom wat minder spraakzaam in sociale gesprekken. Deze gesprekken liggen mij minder, met name bij mensen die ik niet goed ken.”

Wat staat er nog op je bucketlist?
“Ik heb de meeste punten al weggewerkt. Degene die ik nog wil wegstrepen, is bungeejumpen van de hoogste, legale mogelijkheid in de wereld. Op dit moment is dat in Macau. Ik ben in 2018, met dat doeleinde, dan ook naar Macau gegaan. Maar tijdens die vakantie ging er helaas van alles mis, waaronder -het meest belangrijk in dit verhaal- de sluiting van het evenement vanwege een overheidsaudit. Wanneer ik precies voor de herkansing ga moet ik nog even bekijken. Dat kan nog wel even duren namelijk, gezien Macau als coronamaatregel nog steeds de grenzen heeft gesloten.”

Guilty pleasure?
“Niet echt een guilty pleasure, maar ik vind karaoke wel leuk. Ik kan totaal niet zingen en voor mij is het daarom meer schreeuwen met passie. Maar het gaat ook vooral om de lol die je met elkaar hebt, zo heb ik - aan het einde van mijn opdracht - met meerdere opdrachtgevers bij mij thuis karaoke gedaan. Hierbij gebruik ik een redelijk professioneel systeem die een vriend voor mij uit China heeft gehaald.”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Het is goed om als organisatie ambities te hebben. De kans op succes is groter door deze samen met de medewerkers te (blijven) bepalen.”

Lijfspreuk?
“Vertrouwen is goed, Wai Bun is beter!” Wil jij, net als Wai Bun Tse, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk, Ilse Stokman of Corina Minguel te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl| +316 22 91 15 09 / i.stokman@vbprofs.nl | +316 29 48 22 24 / c.minguel@vbprofs.nl| +316 22 53 95 02. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

 

 

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via