16 september 2022

Samed Elmali - Blog

“Binnen een week naar de top 3.”

“Wees niet bang om iets goeds op te geven om voor iets geweldigs te gaan! Zo heb ik vorig jaar mei besloten om in dienst te gaan bij Vanberkel Professionals en dat bevalt tot op de dag van vandaag uitstekend! In 2018 ben ik afgestudeerd als bedrijfseconoom en ben ik mijn carrière gestart als finance trainee Rijksoverheid bij een consultancybureau. Via deze weg heb ik in korte tijd veel kennis en ervaring opgedaan in het vakgebied Finance & Control en heb ik de mogelijkheid gehad om mijzelf als controller verder te ontwikkelen met het uitvoeren van projecten bij diverse opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid.

Eerste week bij Vanberkel Professionals
Vanaf mijn start bij Vanberkel Professionals merkte ik al vrij snel dat je als interim professional centraal staat en dat je ambities de basis vormen voor het uitstippelen van jouw loopbaan bij Vanberkel Professionals. In mijn eerste week heb ik samen met mijn resource manager de mogelijke opdrachten besproken en op basis van mijn ambities en wensen hebben wij de keuze gemaakt om een kennismakingsgesprek aan te gaan voor de rol van programmacontroller bij de Belastingdienst voor het programma EU btw e-commerce. Eenmaal na het kennismakingsgesprek werd duidelijk dat de juiste match was gevonden. Ik kreeg namelijk vrijwel gelijk te horen dat ik mocht starten en ik was zelf ook erg enthousiast over deze nieuwe rol. In deze rol kon ik aan de ene kant mijn kennis en ervaring op het gebied van Finance & Control goed toepassen en aan de andere kant mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van project control en risicomanagement.

EU btw e-commerce
Het programma EU btw e-commerce valt in het top 3 programma van de Belastingdienst en daar lever ik graag mijn bijdrage aan. De EU heeft de richtlijn voor EU btw e-commerce vastgesteld. Het doel van de nieuwe EU-richtlijn is met name de modernisering en vereenvoudiging van de heffing en inning van de btw op grensoverschrijdende internetverkopen van goederen en diensten. De elektronische handel is de afgelopen jaren zeer fors gestegen en de btw-regels dienen daarop aangepast te worden, rekening houdend met het beginsel van belastingheffing in het land van bestemming. Daarbij is het uitgangspunt dat belastinginkomsten van de lidstaten van de EU beschermd moeten worden en dat er gelijke concurrentievoorwaarden worden gecreëerd voor betrokken bedrijven van binnen en buiten de EU. Daarbij streeft men er naar om de lasten voor het bedrijfsleven zoveel mogelijk te beperken.

In mijn rol als programmacontroller adviseer ik de programmamanager, financieel manager en andere stakeholders over de wijze van vastlegging van de programma-administratie en over het vaststellen, monitoren en rapporteren over middelen. Daarnaast lever ik in samenwerking met veel verschillende stakeholders verantwoordings- en stuurinformatie en ondersteunen we het besluitvormingsproces. In deze rol kan ik mijn expertise goed toepassen en weet ik toegevoegde waarde te leveren voor de opdrachtgever.

Tevreden
Inmiddels ben ik alweer 1,5 jaar in dienst bij Vanberkel Professionals en kan ik met een gerust hart zeggen dat de overstap mij erg goed is bevallen. Iedere dag word ik uitgedaagd om in het top 3 programma van de Belastingdienst beheersing en structuur aan te brengen in een uiterst complexe omgeving. Samen met een ambitieus team dragen wij er zorg voor om het verschil te blijven maken.

Meer weten?
Je kunt met mij contact opnemen via de mail: s.elmali@vbprofs.nl of door te bellen naar +31 (0)6  57 65 27 34.
Ik vertel je graag meer over mijn ervaring als Interim Professional bij Vanberkel Professionals.”

Wil jij, net als Samed, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk, Ilse Stokman of Corina Minguel  te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl / +31 (0)6 22 91 15 09 | i.stokman@vbprofs.nl / +31 (0)6 29 48 22 24 | c.minguel@vbprofs.nl / +31 (0)6 22 53 95 02. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via