22 september 2022

Vincent Godei - Blog

“De wortels van het leren zijn bitter, maar de resultaten zijn zoet.”

Interim Professional  Vincent Godei  koos een jaar geleden voor Vanberkel Professionals met als doel het opdoen van meer ervaring binnen de Rijksoverheid en het afronden van de (Executive) master. Hij schrijft hierover in zijn blog: De wortels van het leren zijn bitter, maar de resultaten zijn zoet.

Mijn studieloopbaan kent een ver begin en een oneindig eind. In 2013 ben ik begonnen op het ROC Mondriaan. Ik heb daar, binnen een verkort traject van drie jaar, de diploma’s financieel administrateur niveau 3 en bedrijfsadministrateur niveau 4 behaald. Dit was een leuk en leerzame periode, vooral doordat elk jaar een stage verplicht was. Ik heb in die drie jaren ervaring opgedaan bij een administratiekantoor, een Tv-zender en een administratie/consultancykantoor.

Tegen het eind van mijn opleiding merkte ik dat dit niet genoeg was voor mij. Direct na het afronden van mijn studie in 2016, startte ik de HBO opleiding Finance & Control aan de Haagse Hogeschool. In het derde jaar liep ik stage bij het CBS, team Planning en Control. Dit beviel mij erg goed. Na afloop van de stage heb dan ook  parttime gewerkt bij het CBS en gelijktijdig mijn afstudeeronderzoek en voltijd studie afgerond.

Ik had de smaak te pakken van het werken én leren. Zo besloot ik om een fulltime baan te combineren met de pre-master Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dit was voor mij een compleet andere omgeving, met name ingegeven door COVID-19. Van on-site leren en werken op kantoor, naar vijf dagen per week thuis. In het begin was het even wennen, maar al gauw kon ik mijn dagen goed inplannen en werd het thuiswerken en thuis leren gemakkelijk. De pre-master kon ik snel afronden waarna ik begin 2021 begon aan de Master Accountancy & Control aan de UvA.

Na 2,5 jaar werken sloeg de twijfel over mijn loopbaan toe. De keuzes die ik maakte om verder te studeren zorgden voor een verbreding van mijn ambities en inzichten. Op dat moment kwam Vanberkel Professionals op mijn pad. Zo ben ik tijdens mijn studie gestart als Interim Professional bij Vanberkel Professionals.

Bij Vanberkel Professionals is er veel ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Dat had ik op dat moment (en nu nog steeds) nodig. Bij het zoeken van een eerste opdracht vond ik het erg fijn dat ik mijn eigen wensen kon uitspreken. Hier werd zeker gehoor aan gegeven. Ik werk nu ruim een jaar als controller bij de Belastingdienst. Daarnaast stel ik aanvragen op die onder toezicht staan. Deze aanvragen hebben voornamelijk betrekking op meerjarenprogramma’s. Ik doe dit voor de afdeling Informatievoorziening & Databeheersing (IV&D).

Ik kon de studie en het werk makkelijk combineren. Binnen een jaar tijd heb ik veel geleerd en doelen afgerond, waaronder de master Accountancy & Control. Na afloop van de master ben ik aaneensluitend gestart met de Executive Master of Finance & Control (EMFC), dit wordt ook wel de post-master opleiding tot Register Controller (RC) genoemd.

Daarnaast blijft data nog altijd een interessant onderwerp voor mij. Ik heb intern een training gevolgd over het onderwerp ‘Process Mining met Celonis’. Dit vond ik erg interessant. Eerder dit jaar heb ik hier een blog over geschreven. Recentelijk heb ik een training gevolgd over ‘Agile werken en de rol van de controller’. Dit was een interactieve sessie, voor en door collega’s, met veel kennisuitwisseling.

Los van de academische studies ben ik ervan overtuigd dat eenieder, zo ook binnen het financiële vakgebied, levenslang kan leren. De trainingen die Vanberkel Professionals faciliteert, vinden aansluiting op de verschillende takken van een financial. Denk hierbij aan audit, legal, softskils, finance, controlling, etc. De interne (interactieve) trainingen maken het voor mij makkelijk om snel iets te leren over een ander vakgebied, een vakgebied waar ik minder mee van doen heb. Zo leren we van elkaar.

Het studeren en leren zie ik als doel. Wetende dat elk uitdagend doel niet eenvoudig te behalen is, ben ik bewust van de obstakels en opofferingen die het leren met zich meebrengt. Desondanks dat leren niet altijd even leuk kan zijn, helpt het creëren van een positieve mentaliteit en zelfvertrouwen daar enorm bij. Elke stap is een stap voorwaarts. Door de afgelopen jaren aan studies en trainingen heb ik mijzelf ontwikkeld op academisch niveau, maar ook op persoonlijk niveau. Het is heel fijn dat Vanberkel Professionals haar medewerkers hierin faciliteert. Samenvattend kan ik alleen maar zeggen dat de rol als Interim Professional bij Vanberkel Professionals goed past bij mijn visie en ambities voor de toekomst.”

Wil jij ook als Interim professional werken voor de publieke sector in een organisatie waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk (+31 (0)6-22 91 15 09 / d.vanderkruk@vbprofs.nl) en Ilse Stokman (+31 (0)6-29 48 22 24 / i.stokman@vbprofs.nl).

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via