30 september 2022

Nicole Kemmink - Blog

“My journey.” 🎓

Nicole Kemmink Msc EMFC RC: “Dat ik iets met cijfers wilde gaan doen wist ik op de middelbare school, maar hoe en op welke manier was de grote vraag. Daarom heb ik eerst een algemene opleiding gevolgd aan de HES Amsterdam, inmiddels Hogeschool van Amsterdam. In het laatste jaar van mijn studie ben ik gaan werken als assistent accountant bij de ACAM; de accountantsdienst van de gemeente Amsterdam. Superinteressant om in de cijfers te duiken en deze te verklaren. Zo heb ik na de HEAO de opleiding tot registeraccountant gevolgd aan Nyenrode en deze in 2007 afgerond. Ik heb bij BDO Accountants en Baker Tilly, zowel bij profit als non-profit bedrijven, accountantscontroles uitgevoerd. Met een tweeling thuis en een man die ook in de accountancy werkte was er geen goede work-life balance. Toen ik benaderd werd door een oud collega van BDO met de vraag of ik de overstap wilde maken naar het bedrijfsleven, heb ik dit met beide handen aangegrepen.

Na een aantal jaren werkzaam in het MKB wilde ik mijn kennis gaan uitbreiden en ben ik aan Nyenrode de opleiding tot registercontroller gaan volgen. Deze opleiding heb ik bijna 10 jaar geleden afgerond. Na twee faillissementen begeleid te hebben stelde ik tijdens de periode van Covid-19 mijzelf de vraag: waar krijg ik energie van in mijn werk? Meer maatschappelijke betrokkenheid, maar ook veel uitdaging. Ik ben in gesprek gegaan met @Vanberkel Professionals om te ontdekken wat wij voor elkaar konden betekenen. Gelukkig was er van beide kanten een klik en ben ik in november 2020 begonnen met een mooie uitdaging binnen de Rijksoverheid. En ook bij deze stap wil ik graag mijn kennis vergroten om zo de juiste adviezen te kunnen geven. In september 2021 ben ik aan de VU Amsterdam gestart met de opleiding tot Certified Public Controller. Dusver mijn reis, voorlopig zonder eindbestemming.”

Nieuwsgierig naar andere ervaringen van onze Interim Professionals? Stay tuned, iedere week een nieuw verhaal!
 
Wil jij ook als Interim professional werken voor de publieke sector in een organisatie waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk (06-22 91 15 09 / d.vanderkruk@vbprofs.nl), Ilse Stokman (06-29 48 22 24 / i.stokman@vbprofs.nl) of Corina Minguel (06-22 53 95 02 / c.minguel@vbprofs.nl).

#campagne #levenslangleren #groei #ontwikkeling #carrière #professional#samenwerkenaanambities #VbProfs

 

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via