14 september 2022

Monique Langbroek - Interview

“Vanberkel Professionals helpt bij het zoeken (en vinden!) van opdrachten die aansluiten bij mijn wensen en doelen.”

Naam: Monique Langbroek MSc
Leeftijd: 34 jaar.
Huidige functie en project: Financial controller bij GGD GHOR Nederland

Heb je een bijnaam?
“Sinds 4 jaar in mijn mooiste bijnaam tante Momo geworden.”

Ben jij een ochtend- of een avondmens?
“Avondmens, zonder twijfel.”

Welk natuurlijk talent had je graag willen hebben?
“Nu ik merk dat het weer drukker wordt op de weg en de herfst ook weer voor de deur staat, zou ik het wel heel chill vinden als ik mijzelf naar kantoor kan teleporteren. Scheelt toch weer file en frustratie zo vroeg in de ochtend 😉.”

Waarom Vanberkel Professionals?
“Vanwege de mogelijkheid om te switchen van accountancy naar opdrachten meer richting de controlling én de mogelijkheid om over te stappen naar de opleiding Master in Controlling.”

Hoe draagt Vanberkel Professionals bij aan jouw persoonlijke ambities?
“Vanberkel Professionals helpt bij het zoeken (en vinden!) van opdrachten die aansluiten bij mijn wensen en doelen.”

Leukste opdrachten zijn?
“Opdrachten waarbij ik word uitgedaagd nieuwe dingen te doen en waarbij ik de mogelijkheid heb om daadwerkelijk een bijdrage te leveren…. en nog liever een verschil te maken.”

Je leukste Vanberkel uitstapje?
“Binnen Vanberkel Professionals schreven de nieuwe medewerkers altijd een stukje in de nieuwsbrief om zich voor te stellen, tegenwoordig stellen nieuwe collega’s zich voor via een elevatorpitch. Toen ik net startte kwamen er nog niet zo heel veel mensen tegelijk in dienst.  Tijdens mijn eerste uitje (de nieuwjaarsborrel) kwam ik erachter dat iedereen die ik die avond sprak, mijn stukje tekst had gelezen en daardoor precies wist wie ik was. Hierdoor voelde ik me erg welkom!”

Wat betekent de slogan ‘Samenwerken aan ambities’ voor jou?
“Samenwerken aan ambities begint mijns inziens bij transparante communicatie van de ambities en het tevreden houden van de medewerkers. Als je medewerkers content zijn en weten wat de doelen zijn, dan zullen zij ook mee willen werken aan deze doelen. Bij Vanberkel Professionals hebben we recentelijk sessies gehouden tijdens de strategiedag waarbij we gezamenlijk richting geven aan onze doelen, wensen en ambities.”

Wat maakt jou trots?
“Binnen Vanberkel Professionals heb ik dit jaar extra benadrukt dat het mijn wens is om mij verder te ontwikkelen als (business/financial) controller. Voor mij was het duidelijk dat ik met mijn ruime werkervaring deze functie aankan en kan vervullen bij één van onze opdrachtgevers. Echter doordat dit niet specifiek op mijn CV stond werden de opdrachten vaak een ander gegund. Bij mijn huidige opdracht hadden ze na het kennismakingsgesprek meteen het vertrouwen in mij. Inmiddels zijn we 3 maanden verder, is mijn inzet op opdracht verlengd, heb ik een uitgebreid takenpakket als financial controller en krijg ik vaak te horen dat ze enorm blij met mij zijn.”

Wie inspireert jou?
“Mijn grootste voorbeeld is altijd mijn opa geweest. Een beleefde, nette man met een enorm goot,  liefdevol hart voor de mensen die hij liefhad en naar de rest van de wereld. Ik heb hem nooit boos gezien, horen vloeken of mopperen. Hij stond enorm positief in het leven. In deze tijden dat de wereld steeds lelijker wordt, probeer ik net als hij zo positief mogelijk te blijven.”

Waar heb je een hekel aan?
“Als mensen achter iemands rug om praten. Ik heb zelf ook liever dat iemand iets direct in mijn gezicht zegt. Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam, dus ik ben wel wat gewend 😉.”

Ooit een blunder begaan, vertel eens?!
“Iets waar mijn beste vriendin mij nog regelmatig aan wil herinneren is het moment in groep 8 waarbij ik in de pauze van de trap viel. Ik schijn 3 koprollen naar beneden te hebben gemaakt. Ik was nét genezen was van een spiraalbreuk in mijn scheenbeen. De schrik zat er bij iedereen goed in, met de gedachte dat ze me weer naar het ziekenhuis konden brengen.”

Speel je wel eens vals in spelletjes?
“Nee, zeker niet.

Als je iedereen ter wereld mag kiezen, wie zou je dan uitnodigen om bij je te komen eten?
“Dan zou ik toch het liefst met mijn opaatje willen eten. Vroeger deelden wij geregeld samen een appeltje. Echt iets heel kleins eigenlijk, maar dat momentje wat echt ons ding.”

Waar droom je van?
“Een mooiere, tolerantere en meer open minded samenleving / wereld voor de toekomstige generaties.”

Wat zou je gaan doen als je een carrièreswitch kon maken?
“Ik zou psychologie gaan studeren en vervolgens een baan in dit vakgebied gaan zoeken. Voordat ik aan mijn studie accountancy begon heb ik zelfs een tijdje getwijfeld. Uiteindelijk toch gekozen voor de accountancy, maar altijd gezegd dat ik misschien ooit nog eens een thuisstudie psychologie zou gaan volgen.”

Een succesverhaal:
“Ik denk toch het schrijven van mijn scriptie en mijn afstuderen tijdens de lockdown.”

Wat is jouw tip aan Vanberkel Professionals?
“Zorg voor (behoud van) tevreden en blije medewerkers. In onze tak van sport zijn het immers de interim professionals op opdracht die de organisatie vertegenwoordigen. Als zij tevreden en blij zijn, zullen ze dat ook uitstralen en communiceren naar (potentiële) opdrachtgevers.”

Wil jij, net als Monique, werken als Interim Professional bij Vanberkel Professionals? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiters Désirée van der Kruk, Ilse Stokman of Corina Minguel  te bereiken via d.vanderkruk@vbprofs.nl / +31(0)6 22 91 15 09 | i.stokman@vbprofs.nl / +31(0)6 29 48 22 24 | c.minguel@vbprofs.nl +31(0)6 22 53 95 02. Mailen naar recruitment@vbprofs.nl of je cv insturen via www.werkenbijvbprofs.nl kan ook!

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via