26 april 2023

Die jeugd van tegenwoordig… Boomers vs. millennials.

In aanloop naar ons lustrumcongres Perspectief in Public Finance ‘Samenwerken aan talenten’ neemt Gerda van Dijk jullie mee in haar blog ‘Die jeugd van tegenwoordig…Boomers vs. Millenials’. Lees gauw verder

Foto: Gegenereerd door AI: generatie Y diverse. 

“Generatie ‘Boomer’ begrijpt het allemaal niet meer met de jeugd van tegenwoordig (millennials) op de werkvloer.
Een greep uit dit onbegrip:

  1. Boomers hebben de neiging om te denken dat meer uren betekent meer productiviteit, terwijl millennials liever flexibeler werken met verschillende taken gedurende de dag, om de meeste output te krijgen.
  2. Boomers zijn meer geneigd om persoonlijk contact te hebben in de werkomgeving, terwijl millennials liever via e-mail en andere digitale communicatiemiddelen communiceren.
  3. Boomers hebben de neiging om hun status te behouden door hard en langer te werken, terwijl millennials liever hun ondernemersgeest gebruiken om prestaties te verbeteren.
  4. Boomers zien hun werk als een carrière, terwijl millennials liever een baan hebben met flexibele uren en meer vrije tijd.
  5. Boomers zien werk als een verplichting, terwijl millennials liever een baan hebben die hun interesses en waarden weerspiegelen.

Ik herken dat wel in de worsteling van organisaties om talent te boeien en te binden in de praktijk. En dat is geen gemakkelijke puzzel. Toch is deze generatiekloof niet uniek. Boomers van alle tijden klagen steevast over ‘de jeugd van tegenwoordig’.

Of we het nu willen of niet: de millennials zijn de boomers van morgen en ook hun work ethics zullen op een dag op onbegrip stuiten bij hun millennials van morgen. Wat zou een ecologische benadering kunnen bijdragen bij het dichten van de kloof tussen boomers en millennials tot harmonieus samenwerken? We vroegen het ChatGPT:

‘Een ecologische benadering kan helpen bij het dichten van de kloof tussen boomers en millennials door het begrip te vergroten. Door middel van begeleiding en training kunnen de twee generaties leren over elkaars verschillen en hun verschillende waarden en ideeën. Ze kunnen leren om te luisteren en respect te hebben voor de ander, waardoor er meer begrip ontstaat. Het is ook belangrijk om een open en veilige omgeving te creëren waarin iedereen zijn mening kan uiten en discussies kan voeren over verschillende onderwerpen. Door de verschillen te erkennen en te accepteren, kunnen boomers en millennials samenwerken om oplossingen te vinden voor gemeenschappelijke problemen.’
<ChatGPT>

ChatGpt heeft de klok horen luiden maar weet nog niet waarde klepel hangt. Wil je het echte antwoord op deze vragen horen, kom dan naar het congres. Hier alvast een voorproefje:

Ik spreek op het congres over werkgeluk & millennials en ga in mijn bijdrage in op een ecologische benadering op het binden en boeien van werknemers. Welke factoren zijn allemaal van invloed op dit talent en wat kun je als organisatie allemaal doen om hier beter in te worden?”

Gerda van Dijk

‘Samenwerken aan talenten!’
Het vijfde congres Perspectief in Public Finance vindt (fysiek) plaats op donderdag 8 juni 2023 in De Landgoederij te Bunnik. Het thema van het congres is samenwerken aan talenten! Verrijk je gereedschapskist met talentmanagement voor meer langetermijnwaardecreatie op samenleving-, team- en organisatieniveau!

Vanberkel Professionals, NBA opleidingen, Academie Publieke Sector en het Zijlstra Center (Vrije Universiteit Amsterdam) hebben weer een fantastisch programma samengesteld. Talentgericht werken staat centraal met inspirerende sprekers die je informeren over de laatste innovaties en trends op dit gebied. Het congres is met name bedoeld voor public auditors en financials waarbij we vooral kijken vanuit het organisatie- en het individuele perspectief. De talenten: People, Planet en Profit zijn de kapstok. Tijdens een gezamenlijk diner is er ruimte om hierover met elkaar informeel in gesprek te gaan, waarna we afsluiten met een inspirerende plenaire speech en bijzondere spreker! Het programma duurt van 13:30 tot 21:00. De netto-opbrengst van ons lustrumcongres wordt gedoneerd aan de Nederlandse Voedselbanken.

Gerda van Dijk is Hoogleraar Publiek Leiderschap en Directeur van het Zijlstra Center for Public Control, Governance and Leadership, Vrije Universiteit, Amsterdam. Ze is tevens zelfstandig consultant, gastdocent en commissaris. Gerda heeft zich gespecialiseerd in strategie-, leiderschap- en organisatieontwikkeling. Zij benadert organisatievraagstukken vanuit een ecologisch perspectief, waarbij dynamiek, samenhang en continue verandering belangrijke trefwoorden zijn.

Aanmelden
Bekijk de eventpagina event.vbprofs.nl voor het volledige programma. Er is plaats voor 250 deelnemers. Klik hier voor aanmelden. De netto-opbrengst gaat naar de Nederlands Voedselbanken.

#Lustrumcongres #finance #talent #PerspectiefinPublicFinance #netwerkevent #public 
#publiekesctor #overheid #event #congres #publiccontrol #VoedselbankenNederland
#overheid #financials #professional #DeLandgoederij #Bunnik

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via