13 april 2023

Blog Gerwin Maas, Interim Professional Wonen bij Vanberkel Professionals.

“Fantastisch dat Vanberkel Professionals ondersteuning biedt bij mijn studieplannen."

Gerwin Maas, Interim Professional Wonen “Tijdens mijn carrière twijfelde ik meerdere keren of een accountancyopleiding i.c.m. het werken bij een big four kantoor wel bij mij paste. Uiteindelijk liep ik daarop vast omdat ik de RA-titel niet bij mij vond passen. Vanberkel Professionals geeft mij de mogelijkheid om mijn RC-titel te halen en tegelijkertijd uitdagende opdrachten uit te voeren bij diverse non-profit organisaties. Vooral de uitdagende functies en de afwisseling trokken mij hierin aan."

“Als ik terugblik op de functies die ik afgelopen jaar heb mogen uitoefenen is dat op uiteenlopend gebied van het werkveld van controllers. In het najaar bevond ik mij in de functie van concerncontroller bij een middelgrote woningcorporatie. Hierbij zat ik voornamelijk in de processen en op het gebied van risico-analyses. De meerwaarde die je hierbij kunt creëren voor een opdrachtgever, is een mooi onderdeel van het werkveld van de controller. Ook kun je daarbij een deepdive maken in de processen, hierdoor gaat dit voor jou -als controller- nog meer leven. Wat ik eigenlijk daarbij nog het leukste vind, is dat je de verbindende factor bent tussen de financiële afdeling en het uitvoerende deel van de organisatie.

Momenteel werk ik als senior financieel controller bij een grote woningcorporatie in de Randstad, met als focus het vastgoedaspect van de woningcorporatie. Hierbij ben ik (mede)verantwoordelijk voor de marktwaarde en de beleidswaarde. Dit zijn erg specifieke onderdelen van het jaarverslag waar je niet altijd mee te maken krijgt. We maken hierbij gebruik van specialistische software die ervoor zorgen dat we veel analyses kunnen maken. De uitdagingen hierbij zitten voornamelijk op de multidisciplinaire aspecten. Het is een samenspel tussen de assetmanager en de controllers om deze waardering op een goede manier tot stand te brengen. Het mooie aan Vanberkel Professionals is dat we heel veel kennis in huis hebben. Collega’s denken bij vraagstukken mee, vervolgens sparren we hier dan ook graag over. Dit zorgt ervoor dat je je snel ontwikkelt als professional. Het afgelopen jaar is de afdeling Wonen dan ook erg hard gegroeid! Zo zijn we met nog meer mankracht, hebben we nog meer kennis (van verschillende zaken) in huis én kunnen we elkaar nog beter versterken en raadplegen.

Professionals in accountancy zie ik geregeld dubben over welke kant zij op moeten in hun carrière. Zij die de overstap maakten naar het bedrijfsleven konden niet altijd even gemakkelijk landen en twijfelden over de organisatie waarbij zij terecht kwamen. Het mooie aan Vanberkel Professionals is dat we gezamenlijk kijken naar mijn interesses en hoe zich dit ontwikkelt op basis van mijn ervaring in diverse functies bij opdrachtgevers. Als ik na mijn uitstap naar financial control of business control had getwijfeld, was er door het grote palet aan opdrachtgevers ook de mogelijkheid om bij een accountantskantoor aan de slag te gaan. Fantastisch dat Vanberkel Professionals mijn studieplannen ondersteunt en hierbij ook actief helpt. Of dat nu RA of RC is,  dat maakt voor mijn werkgever niet uit en dat is een prettig uitgangspunt.”

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Schrijf u nu in
Deel via